10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

Hoogtepunten van Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad in het zuidelijke puntje van Kroatië. De stad is de perfecte bestemming voor een stedentrip en heeft veel te bieden op historische en cultureel vlak. Dubrovnik heeft een prachtig oud stadscentrum dat volledig wordt omgeven door stadsmuren. Je kunt er historische klooster, prachtige kerken en interessante musea vinden. Er is van alles te doen en te beleven! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Dubrovnik.

Op zoek naar goedkope vliegtickets? Bekijk hier vliegtickets naar Dubrovnik vanaf 80 euro retour.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden in Kroatië

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

1. De oude stadsmuren

Dubrovnik beschikt over een oud stadscentrum dat nog volledig wordt omringd door de historische stadsmuren. De muren werden in de 7e eeuw gebouwd om Dubrovnik tegen buitenstaanders te beschermen. De muren hebben veel te verduren gehad en zijn dan ook vaak herbouwd en verstevigd. De huidige muren stammen uit de 14e tot 17e eeuw en zijn erg mooi bewaard gebleven. De muur is volledig intact en je kunt er dan ook een prachtige wandeling maken. Je kunt de muur betreden op 3 verschillende plekken en je hebt er constant een prachtig uitzicht over de zee en het centrum. Een aanrader is om de muren aan het eind van de dag te beklimmen. Het is er dan minder druk en je kunt genieten van een prachtige zonsondergang.

Op zoek naar een leuk hotel?

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

2. Stradun

Stradun is de belangrijkste straat in het oude centrum van Dubrovnik. De straat is alleen toegankelijk voor voetgangers en is 300 meter lang. De straat loopt van stadsmuur naar stadsmuur en je kunt er heerlijk rondstruinen. De geplaveide straat wordt omringd door historische gebouwen en leuke restaurantjes en winkeltjes. Het is er altijd gezellig druk met lokale bevolking en toeristen. De straat begint bij het Franciscanenklooster, waar je een mooi plein met fontein kunt vinden. De straat eindigt bij het Sponza paleis en de Onofrio fontein. Het Sponza paleis stamt uit de 17e eeuw en is prachtig bewaard gebleven. Op het plein voor het paleis worden vaak leuke evenementen georganiseerd en vind je lekkere terrasjes.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

3. Lokrum

Lokrum is een prachtig eiland gelegen voor de kust van Dubrovnik. Het eiland ligt op 10 minuten met taxiboot vanaf het oude centrum en is dus makkelijk te bereiken. Het prachtige eiland beschikt over mooie natuur en leuke bezienswaardigheden. Je vindt er een natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen en er is een botanische tuin met allerlei subtropische planten. Eén van de hoogtepunten is het koninklijk fort. Het fort werd gebouwd door het Franse leger in 1806 en je hebt er een mooi uitzicht op de omgeving. Ook moet je een kijkje nemen bij het Mrtvo Meer. Dit meer bevindt zich op enkele meters van de zee en wordt omringd door mooie rotsen en lekkere strandjes.

Maak een rondreis door Kroatië! Kroatië is een groot en divers land waar je de mooiste bezienswaardigheden kunt vinden. Geniet van de steden, cultuur en natuur op een mooie rondreis. Bekijk hier leuke rondreizen door Kroatië.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

4. Haven van Gruz

Gruz is een prachtig stadsdeel in het westen van Dubrovnik. Het stadsdeel bevindt zich op twee kilometer van het oude stadscentrum en kun je makkelijk te voet of met de bus bereiken. Gruz is een populaire bezienswaardigheid doordat je er een prachtige haven kunt vinden. De haven staat vol met allerlei schattige vissersbootjes en luxe jachten en je kunt er heerlijk rondstruinen langs de kade. Je vindt er veel leuke restaurantjes en winkels en er is een dagelijkse markt waar je vis, groente en fruit kunt kopen. Vanuit de haven vertrekken daarnaast dagelijks boten die je meenemen op excursie naar de omliggende eilandjes.

Hotel tip! Berkeley Hotel & Day Spa is een heerlijk 3-sterrenhotel gelegen bij de Haven van Gruz. Het hotel beschikt over ruime moderne kamers en je kunt er genieten van een heerlijk zwembad. Er is een spa, waar je massages kunt krijgen en er staat elke ochtend een lekker ontbijtbuffet voor je klaar.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

5. Srd

Srd is een prachtige berg gelegen ten noorden van het centrum van Dubrovnik. De berg is met zijn 412 meter het hoogste punt in de omgeving en je hebt er dan ook een prachtig uitzicht. Vanaf de berg kun je de stad, de eilanden en de adriatische zee bewonderen. Daarnaast kun je er ook enkele bezienswaardigheden vinden. Zo staat er een groot wit kruis en een belangrijk fort. Het fort werd gebouwd door de fransen in de Napoleontische oorlogen. Je kunt er een restaurant vinden en je kunt er heerlijk wandelen door de natuur. Om de berg te bereiken kun je de kabelbaan nemen, die vanuit het centrum vertrekt. Daarnaast zijn er ook diverse wandelpaden die je naar de top kunt volgen.

Op zoek naar een leuk vakantiehuis?

In Dubrovnik en omgeving kun je de mooiste vakantiehuisjes vinden, waar je kunt genieten van een huiselijke sfeer, terwijl je de mooie stad kunt verkennen. Bekijk hier de mooiste vakantiehuisjes.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

6. Rectorenpaleis

Het Rectorenpaleis is een prachtig paleis gelegen in het oosten van het oude stadscentrum van Dubrovnik. Het paleis werd gebouwd in een gotische stijl en heeft door de jaren heen veel te verduren gehad. Het paleis is meermaals opgeknapt en je kunt er dan ook allerlei Barokke en Renaissance elementen vinden. Het gebouw is een echte aanrader voor architectuurliefhebbers. Het paleis werd van de 14e tot de 18e eeuw bewoond door de Rector van de Republiek van Ragusa. Tegenwoordig kun je in het paleis het Historische gedeelte van het Nationale Museum van Dubrovnik vinden. In het museum kun je alles leren over de geschiedenis van Dubrovnik en je kunt er allerlei oude kunst, wapens, meubels en nog vele andere voorwerpen bewonderen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

7. Fort Lovrijenac

Het Fort Lovrijenac is een prachtig fort, gelegen op een 37 meter hoge klif. De klif ligt ten westen van het oude stadscentrum en steekt in de zee uit. Het fort is in drie maanden gebouwd om Dubrovnik te beschermen tegen de Venetianen. Het speelde een belangrijke rol in het verdedigen van de stad tegen buitenstaanders. In het fort kun je tegenwoordig een theater vinden. Het hele jaar door worden er verschillende voorstellingen opgevoerd en er worden vaak evenementen georganiseerd. Bij een bezoek aan het fort heb je daarnaast een prachtig uitzicht over de omgeving. Het fort is daarnaast ook een belangrijke filmlocatie voor Game of Thrones en fans moeten er dus zeker een kijkje nemen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

8. Kathedraal van Dubrovnik, Blasiuskerk en Sint Ignatiuskerk

In het oude centrum van Dubrovnik kun je diverse prachtige kerken en kathedralen vinden. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij de Kathedraal van Dubrovnik of ook wel de Maria-Hemelvaartkathedraal. De kathedraal werd na de aardbeving in 1667 herbouwd in een mooie Romaans Barokke stijl. De kerk is van binnen en buiten prachtig versierd en je kunt er belangrijke relieken vinden. Een andere aanrader is de Blasiuskerk. De Blasiuskerk werd gebouwd in 1715 in de Barokke stijl. De kerk is prachtig versierd en moet je zeker van binnen en buiten bewonderen. Je mag ook zeker de Sint Ignatiuskerk niet missen. De kerk is gebouwd in een barokke stijl in het begin van de 18e eeuw. De kerk heeft prachtige kleurrijke fresco’s die het leven van Sint Ignatius afbeelden.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Dubrovnik

9. Franciscanen klooster

Het Franciscanenklooster is een prachtig klooster, gelegen binnen de stadsmuren van Dubrovnik. Het klooster ligt aan een mooi plein en werd al in 1360 gebouwd. Het klooster heeft een gotische bouwstijl en werd vroeger bewoond door monniken. Je kunt het klooster tegenwoordig bezoeken en je vindt er een bijzondere kloostertuin en prachtige vertrekken. Je kunt er heerlijk rondstruinen en je waant je hier weer even in de middeleeuwen. Tegenwoordig is er een interessante bibliotheek gevestigd met eeuwenoude boeken. Daarnaast vind je er één van de oudste apothekers.

10. War Photo Unlimited

War Photo Limited is een prachtig museum, gelegen in het oude stadscentrum van Dubrovnik. Het museum beschikt over een grote collectie aan oorlogsfoto’s die door een Nieuw-Zeelandse fotograaf zijn verzameld. Het doel van de fotograaf was om mensen aan de hand van foto’s, een beeld te geven van de dagelijkse gruwelijke realiteit van oorlog. Het is een indrukwekkend museum met veel schokkende, maar mooie foto’s. Je vindt er een permanente exposities met allerlei foto’s van de Joegoslavische oorlog. Daarnaast zijn er wisselende exposities met foto’s van andere conflicten.

Plan je trip:
Vind de beste vliegtickets naar Dubrovnik op Skyscanner. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Dubrovnik vind je bij Belvilla. Mooie rondreizen door Kroatië vind je bij Pharos Reizen en SNP.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Kroatië?

Dubrovnik is een prachtige stad in Kroatië. In heel Kroatië kun je allerlei prachtige bezienswaardigheden vinden. Bekijk hier de hoogtepunten van Kroatië.

Waar vind ik goedkope vliegtickets naar Dubrovnik?

In Dubrovnik kun je een internationaal vliegveld vinden, waar meerdere maatschappijen rechtstreeks op vliegen. Bekijk hier de goedkoopste vliegtickets naar Dubrovnik.

Geschreven door Francis Garlich

Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Onze nieuwste artikelen

10x Glamping & safaritenten in Kroatië

10x Glamping & safaritenten in Kroatië

Luxe kamperen in Kroatië? Wij zetten 10 schitterende glampings voor je op een rij, van grote glampings tot kleine glampings.