Top-10 boerencampings in Nederland

Top-10 boerencampings in Nederland

Kamperen bij de boer in Nederland

Kom ouderwets kamperen bij de boer! Overnachten op een boerderijcamping is een leuke ervaring voor jong en oud. Op een boerderij is van alles te beleven. Je kunt er dieren aaien en eten geven, spelen in het hooi of in het weiland, paardrijden en nog veel meer. Wij hebben de mooiste en leukste boerderijcampings voor je op een rijtje gezet. Bij deze kindvriendelijke en kleine boerderijcampings kun je overnachten in verschillende soorten glamping accommodaties, zoals safaritenten en luxe lodges. De boerencampings bieden je dus alle gemak voor een rustieke vakantie in een natuurlijke omgeving. Ben je benieuwd geworden? Bekijk en vergelijk hier de top 10 mooiste boerencampings in Nederland!

1. Boerenbed Hoeve Meijer, Gelderland

Gelegen op de Veluwe – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

Een schitterende Boerenbed camping is Hoeve Meijer. Deze boerderijcamping ligt in Gelderland midden op de Veluwe. Op deze boerderij worden de koeien nog op authentieke wijze gemelkt. Tijdens je verblijf kunnen de kinderen helpen met het melken van de koeien en het voeren van de verschillende dieren. Daarnaast zijn er een aantal leuke dieren waar de kinderen heel de dag mee kunnen knuffelen, zoals konijnen, kippen en cavia’s. Bij de boerencamping is een grote speelweide met waterpomp, een zandbak en een trampoline. Er zijn verschillende safaritenten voor 6 personen met eigen of gedeelde sanitaire voorzieningen.

➜ Controleer beschikbaarheid

2. Boerenbed Hoeve de Betuwe, Gelderland

Op het platteland – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

Boerenbed Hoeve de Betuwe is een erg populaire boerencamping in het Gelderse Dreumel. De boerencamping heeft vijf safaritenten waar je comfortabel kunt kamperen. De safaritenten zijn praktisch en van alle gemakken voorzien. Ook hebben alle safaritenten een eigen toilet. Voor de kinderen is er van alles te doen op de camping. Zo zijn er alpaca’s, herten, een speelschuur en een speelplaats. Daarnaast mogen de kinderen helpen met het halen van de koeien uit de weide en het voeden van de kalveren. In de omgeving kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken. Bij de boerderijcamping kunnen fietsen gehuurd worden om de omgeving te ontdekken.

➜ Controleer beschikbaarheid

Meer boerencampings zien? Bekijk het mooiste aanbod FarmCamps en Boerenbed campings in Nederland!

3. Farmcamps De Kamperhoek, Zeeland

Vlak bij de Zeeuwse Kust – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

FarmCamps de Kamperhoek is een leuke boerencamping in Zeeland. Op de boerderij wordt van alles verbouwd en zijn verschillende dieren. Zo zijn er op de boerderij kippen, katten, konijnen, een pony en een hond. Ook zijn er skelters op de camping waar de kinderen zich op kunnen uitleven. De camping ligt vlak bij het Zeeuwse strand en biedt prachtig uitzicht. Er is een kampvuurplek waar je tot in de late uurtjes kunt zitten. Op het terrein staan verschillende safaritenten die van alle gemakken voorzien zijn. De accommodaties bieden veel privacy en ruimte. Ook zijn er nog twee aparte kampeervelden waar je met je eigen tentje of in een trekkershut kunt kamperen.

➜ Controleer beschikbaarheid

Lees tip! 10 prachtige bezienswaardigheden in Zeeland

4. Boerenbed Landgoed Volenbeek, Gelderland

Gelegen op de Veluwe – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

Landgoed Volenbeek ligt bij Ermelo en is een heerlijke boerderijcamping op de Veluwe. Op de camping staan veel melkkoeien en worden regelmatig kalfjes geboren. Voor de kinderen is er een speelschuur, een schapenweide en een buitenspeelplaats. Ook is er een alpaca waar je mee op stap mag! De safaritenten staan aan de bosrand en hebben een mooi uitzicht over het weiland. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien en sommigen hebben zelfs een hottub. Vanaf Boerenbed Landgoed Volenbeek kun je leuke uitstapjes maken naar Elburg of Hardewijk.

➜ Controleer beschikbaarheid

Slapen in een safaritent? Bekijk hier de Villatent campings in Nederland.

5. FarmCamps BoeBaDoe, Limburg

Rustiek gelegen – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

In het groene Limburg ligt de boerencamping FarmCamps BoeBaDoe. De boerderij is een leerzame doe-boerderij waar jong en oud van alles kan doen. Je vindt er koeien en paarden. Op de camping worden ponylessen gegevens in de buitenbak. De kinderen mogen mee met de boer om de koeien of de pony’s te verzorgen. Ook is er een grote speelweide waar de kinderen kunnen spelen. op het terrein van deze boerencamping staan een aantal luxe safaritenten. Sommigen accommodaties hebben eigen sanitair, andere accommodaties hebben dat niet. Gelukkig is er een modern sanitairgebouw. Vanaf de safaritenten heb je een schitterend uitzicht op het weiland met de grazende koeien.

➜ Controleer beschikbaarheid

Safaritent in Nederland huren? Een safaritent in Nederland huur je bij Vodatent.

6. Boerenbed Het Wesselink in Salland, Overijssel

Vlakbij de Sallandse Heuvelrug – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

Boerenbed Het Wesselink in Salland is een leuke boerencamping in Overijssel. Op de boerderij zijn koeien en kalfjes die je tijdens je verblijf ook mag voeden. Daarnaast is er ook een boerderijhond. In het bos achter de safaritenten is een groot speelparadijs voor de kinderen. Hier kunnen ze skelter rijden, hutten bouwen en bomen klimmen. Ook is er een waterspeelplaats. Op de boerderij zelf is er van alles te doen. Zo is er een dierenweide met schapen en pony’s. op de boerderijcamping staan verschillende safaritenten voor 6 of 10 personen die van alle gemakken voorzien zijn.

➜ Controleer beschikbaarheid

7. FarmCamps De Smulhoeve, Noord-Brabant

Op loopafstand van de Loonse en Drunense duinen – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

FarmCamps De Smulhoeve is een knusse boerderijcamping op een paardenpension. Op de boerderij wonen zo’n 32 paarden waarvan de meeste met pensioen zijn. Er zijn een aantal leuke Shetlandpony’s op de boerderij waar de kinderen mee op stap kunnen. Naast de paarden is er ook een groot tennis- en voetbalveld waar je je uren kunt vermaken. Op de boerencamping staan zo’n 19 luxe safaritenten met uitzicht op de weilanden. De safaritenten bieden veel ruimte en privacy. Binnen een paar minuten lopen vanaf de camping ben je bij de Loonse en Drunense Duinen.

➜ Controleer beschikbaarheid

Meer boerencampings zien? Bekijk hier het mooiste aanbod FarmCamps en Boerenbed campings in Nederland!

8. FarmCamps De Verloren Kost, Limburg

Gelegen in heuvelachtig landschap – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

Een schitterende boerderijcamping in de heuvels van Zuid-Limburg is FarmCamps De Verloren Kost. De camping is een leerzame recreatieboerderij met paarden en pony’s waar de kinderen ook op mogen rijden. Naast de paarden zijn er ook nog andere dieren, zoals konijnen, geiten, varkens, schapen en een hond. Bij de camping is ook een gezellig terras waar je kunt genieten van een hapje of een drankje. De safaritenten staan midden in het glooiende landschap en bieden een schitterend uitzicht.

➜ Controleer beschikbaarheid

Lees tip! De 10 mooiste fietsroutes in Nederland

9. Boerenbed Hoeve Waterschap, Friesland

In het Friese merengebied – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland
Toon meer foto’s

In het Friese Echtenerbrug ligt Boerenbed Hoeve Waterschap. Deze camping heeft verschillende paarden en pony’s en ligt vlakbij het Tjeukemeer. Daarnaast is er voor de kinderen ook een knuffelschuur en kun je er elke dag verse eieren rapen. Vanuit de safaritenten kijk je uit over een schitterend landschap waar je verschillende weidevogels kunt spotten. Je kunt er voor kiezen om een safaritent met of zonder hottub te huren. Wil je een dagje het water op? Dat kan! Bij de camping worden elektrische bootjes en kano’s verhuurd waarmee je de verschillende meren van Friesland kunt ontdekken.

➜ Controleer beschikbaarheid

10. Boerenbed De Kalverweide, Overijssel

Bij Nationaal Park Weerribben-Wieden – toon op kaart

Top-10 boerencampings in Nederland

Boerenbed De Kalverweide is een melkveehouderij op de grens van de provincies Overijssel en Drenthe. Vanaf de boerencamping kun je gemakkelijke de Drentse bossen en de Weerribben bezoeken. Maar op de boerderij zelf zul je je ook zeker niet vervelen. Op de boerderij zijn er verschillende dieren, zoals varkentjes, kippen, konijnen en cavia’s. Daarnaast kunnen de kinderen de kalfjes voeren. Bij de camping is ook een vuurplaats waar ’s avonds een kampvuur gemaakt kan worden. Er zijn verschillende safaritenten te huur op de boerderij die variëren in luxe. Sommige accommodaties hebben een sauna of hottub.

➜ Controleer beschikbaarheid

Plan je vakantie bij de boer. Voor een ruim aanbod Boerenbed campings in Nederland ga je naar Boerenbed.nl. Wil je luxe logeren bij de boer in een safaritent, kijk dan op Farmcamps. Slapen in een safaritent? Bekijk dan ook de Villatent campings in Nederland. Ook bij Vodatent kun je een prachtige safaritent op een camping in Nederland huren.

Lees ook:

Geschreven door Nienke Steenks

Nienke is student en houdt van reizen, stedentrips maken en het ontdekken van nieuwe plekken. Na een tijdje stage gelopen te hebben bij Reiscompany, is ze nu ook werkzaam bij dit bedrijf. Ze heeft haar Internationale Bachelor Communicatie en Media behaald en is nu bezig aan haar Master Consumer Marketing.

Onze nieuwste artikelen

De 11 mooiste stranden van Nederland

De 11 mooiste stranden van Nederland

Ontdek 11 mooie stranden in Nederland. Of je nu een dagje wilt uitwaaien aan de kust of wilt genieten van een lange stranddag in de zomervakantie.