Aardenburg, de oudste stad van Zeeland

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland

Aardenburg, Zeeuwse stad vol historie

Aardenburg is een stad in de provincie Zeeland, in het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen en behoort tot de gemeente Sluis. Het is een van de mooiste dorpen van Nederland en het oudste stadje van Zeeland. De Wallen van Aardenburg en het landgoed Elderschans zijn overblijfselen van de Staats-Spaanse Linies en natuurgebied.

Ontdek het historisch verleden

Aardenburg is een van de oudste stadjes van Zeeuws-Vlaanderen. Resten van het historische verleden zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen. In het Archeologisch Museum kom je alles te weten over de geschiedenis van het dorp. In 925 is de Sint Bavokerk gebouwd. Het behoort tot de topmonumenten van ons land. Tijdens een wandeling door de oude stad loop je langs de middeleeuwse Kaaipoort en mooie patriciërs huizen. Je kunt de omgeving ook ontdekken met de fiets. Daarnaast worden er ook leuke tochten georganiseerd met een gids.

Overnachten in Aardenburg

In Aardenburg vind je een handjevol hotels. Een prima hotel (8,8) in het centrum van Aardenburg is Hotel ’s Lands Welvaren. Ook het hotel Rudanna Castra, gelegen in een oude brandweerkazerne is aan te raden. Liever kamperen in de buurt van Aardenburg? Dan adviseren wij Camping De Paardenwei in Oostburg op 10 minuten rijden van Aardenburg.

Meer over Aardenburg en Zeeland, lees dan ook:

Geschreven door Dirk

Dirk is eigenaar van Reiscompany en oprichter van dit reisblog. Dirk is dol op reizen en deelt in zijn berichten zijn geheimtips, leuke eet- en slaapadresjes en bestemmingen waar hij is geweest of die hij graag nog wil zien.

Onze nieuwste artikelen

De 15 mooiste bezienswaardigheden in Middelburg

De 15 mooiste bezienswaardigheden in Middelburg

Bekijk hier de 15 mooiste bezienswaardigheden in Middelburg en maak kennis met historische gebouwen, levendige markten en fascinerende musea.