Onafhankelijkheidsplein Kiev shutterstock 385435462,

10 Prachtige bezienswaardigheden in Kiev

Hoogtepunten van Kiev

Kiev is de prachtige hoofdstad van Oekraïne. De stad is de perfecte bestemming voor een stedentrip en is rijk aan cultuur, historie en natuur. Je kunt er genieten van pittoreske straatjes, mooie monumenten, gezellige pleinen en prachtige kerken. Daarnaast zijn er talloze interessante musea waar je alles kunt leren over de geschiedenis van Oekraïne. Kortom, er is van alles te zien en te doen in Kiev! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Kiev.

Vind de goedkoopste vliegtickets! Bekijk hier vliegtickets naar Kiev vanaf 129 euro retour.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Oekraïne.

Andriyivski Descent Kiev shutterstock 1166851549,

1. Andriyivsky Uzviz en Podol

Podol is een prachtige wijk in het noorden van Kiev. De wijk werd gebouwd in het begin van de negentiende eeuw en werd toen bewoond door vissers, kunstenaars en arbeiders. Het is een artistieke buurt dat ook wel het Montmartre van Kiev wordt genoemd. De wijk wordt gekenmerkt door gekleurde vakwerkhuizen, gezellige restaurants en lokale winkeltjes. Je kunt er heerlijk rondstruinen en genieten van de gezellige straten en pleinen. De belangrijkste straat is de Andriyivsky Uzviz. Het is de steilste straat van Kiev en loopt van Podol naar de hoger gelegen Sint-Andreaskerk. Het straatje staat vol met mooie huisjes, gezellige cafés en leuke souvenirwinkeltjes. Daarnaast vind je er een museum, waar je alles kunt leren over deze bijzondere straat. In Podol moet je ook zeker een kijkje nemen bij het Ukrainian National Chernobyl Museum. In het museum staat de kernramp bij Chernobyl centraal en het is dan ook erg interessant.

Hotel tip! Het Vozdvyzhensky Boutique Hotel is een heerlijk 4-sterrenhotel gelegen aan het begin van de Andriyivsky Uzviz. Het hotel beschikt over moderne sfeervolle kamers en je kunt er genieten van een mooie bar en heerlijk terras.

Holenklooster Kiev shutterstock 314425805,

2. Holenklooster

Het Holenklooster is een prachtig klooster gelegen in het zuidoosten van de stad. Het klooster werd in 1051 gebouwd en werd later in de zeventiende eeuw verbouwd in een Oekraïense Barok stijl. Het mooie klooster vormt de zetel van de Russisch-Orthodoxe kerk en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het klooster wordt gekenmerkt door witte muren, zwarte daken en gouden koepels en bestaat uit een boven- en benedendeel. Het indrukwekkende klooster kun je van binnen en buiten bewonderen. Onder het klooster bevindt zich een uitgebreid gangenstelsel, waar vroeger de overleden monniken werden begraven. Je kunt het klooster en het gangenstelsel bewonderen er bevindt zich tegenwoordig een mooi museum.

Ontdek de mooiste vakantiehuizen in Kiev, vanuit een vakantiehuis kun je genieten van een huiselijke sfeer en goed de stad verkennen. Vind de mooiste vakantiehuizen bij Homeaway.

Onafhankelijkheidsplein Kiev shutterstock 385435462,

3. Onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein is een prachtig plein in het centrum van Kiev. Het plein heeft door de jaren heen veel namen gehad en wordt sinds 1991 het Onafhankelijkheidsplein genoemd. Het plein is erg indrukwekkend en wordt omringd door talloze prachtige gebouwen. Je kunt er genieten van veel leuke restaurantjes en winkeltjes en het is er altijd gezellig druk met toeristen en lokale bewoners. Je vindt er een paar mooie beelden en monumenten en onder het plein kun je genieten van een groot winkelcentrum. In het midden van het plein staat een 50 meter hoge zuil met daarop een beeld van de beschermheilige van Kiev.

Op zoek naar een leuk hotel?

Khreschatyk City Center Hotel is een heerlijk 4-sterrenhotel gelegen aan het Onafhankelijkheidsplein. Het hotel beschikt over luxe kamers en je kunt er genieten van een heerlijk restaurant en spa.

Sint Michielskathedraal Kiev shutterstock 1261632829,

4. Sint-Michielsklooster, Sint-Sofiakathedraal en de Sint-Andreaskerk

In Kiev kun je talloze prachtige kathedralen en kloosters vinden. Eén van de mooiste kathedralen is de Sint-Andreaskerk. Deze kerk bevindt zich aan het begin van de Andriyivsky Uzviz en kun je van binnen en van buiten bewonderen. De prachtige kerk werd in de achttiende eeuw gebouwd en is een barok meesterwerk. Het is een kleurrijke kerk, waar je veel kunstwerken kunt vinden. De Sint-Sofiakathedraal is ook één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. De kathedraal is erg indrukwekkend en kun je herkennen aan de groene en gouden koepels. Het Sint-Michielsklooster is één van de mooiste kloosters in Kiev. Het middeleeuwse klooster wordt gekenmerkt door wit-blauwe muren en gouden koepels. Je kunt er veel prachtige kunstwerken bewonderen.

Huis met Chimaeras Gorodetsky Kiev shutterstock 1512687260,

5. Huis met Chimaera’s

Het Huis met Chimaera’s is een prachtig gebouw gelegen in de historische wijk Lypky. Het gebouw werd in 1901 gebouwd door de Poolse architect, Władysław Horodecki, en is een goed voorbeeld van de bijzondere art nouveau stijl. Het stenen gebouwd wordt gekenmerkt door allerlei beelden van dieren, zeemeerminnen en monsters. Het gebouw is prachtig versierd en je kunt de bijzondere beelden op elke hoek van het gebouw vinden. Het is daardoor een aanrader om lekker een rondje rond het gebouw te lopen en te genieten van de bijzondere architectuur. De unieke architectonische stijl wordt door sommige vergeleken met die van Gaudi en is dan ook een absolute aanrader.

Pirogovo Openluchtmuseum Kiev shutterstock 61562044,

6. National Museum of Folk Architecture and Life of Ukraine

Het National Museum of Folk Architecture and Life of Ukraine is een mooi openluchtmuseum gelegen in de wijk Pirogovo. Het openluchtmuseum staat in het teken van Oekraïense dorpen en de geschiedenis van de Oekraïense architectuur. Vanuit heel Oekraïne zijn meer dan 300 verschillende gebouwen naar het museum gehaald. Deze huizen, schuren, molens en kerken zijn afkomstig uit verschillende periodes in de geschiedenis van Oekraïne. De oudste gebouwen komen uit de zestiende eeuw en tijdens het wandeling door het museum zul je je dus even in het verleden wanen. Je kunt de gebouwen van binnen en buiten bewonderen en je kunt er meer leren over Oekraïense cultuur. In de zomermaanden zijn er daarnaast vaak acteurs die dorpsbewoners spelen. Op zondag zijn er muziekvoorstellingen en wordt er een kerkdienst georganiseerd.

Op zoek naar een mooie rondreis? Ontdek deze 9-daagse rondreis door Oekraïne. Tijdens de rondreis kom je langs Kiev, Lviv en Odessa, waar je de mooiste bezienswaardigheid vindt. Bekijk de rondreis hier.

Mother Motherland Kiev shutterstock 235150588,

7. Mother Motherland

Mother Motherland Is een prachtig monument gelegen in het zuidoosten van Kiev. Het monument maakt deel uit van het National Museum of the History of Ukraine in the Second World War. Het standbeeld is 62 meter hoog en staat op de ingang van het museum. Het beeld bestaat uit een vrouw die een zwaard en een schild met het embleem van de Sovjet Unie vasthoudt. In het museum kun je alles leren over de tweede wereldoorlog in Oekraïne. Er worden allerlei voorwerpen zoals wapens, vliegtuigen, raketten en tanks tentoongesteld. Daarnaast worden de overleden soldaten hier ook herdacht. Het museum bevindt zich op een groene heuvel en je hebt er een prachtig uitzicht op de omgeving.

Dnipro Rivier Kiev shutterstock 730964005,

8. De Dnjepr rivier

De Dnjepr is een prachtige rivier die door de stad Kiev stroomt. De rivier is 2290 kilometer lang en loopt door Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne heen. Kiev wordt door de rivier in tweeën gesplitst en de oevers zijn heerlijk groen. Het is de perfecte plek voor een lange wandeling en kiev vormt de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de riviervallei. Daarnaast kun je in de rivier ook diverse eilandjes vinden. Op één van die eilandjes kun je het stadspark Hidropark vinden. Hier ligt een heerlijk zandstrand, waar je een frisse duik kunt nemen in de rivier en even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Gouden Poort Kiev shutterstock 133215659,

9. Gouden poort

De Gouden poort in een oude stadspoort gelegen in het centrum van Kiev. De poort maakte deel uit van de stadsmuren die in de elfde eeuw Kiev omringden. De oorspronkelijke poort werd in de middeleeuwen afgebroken maar werd in 1982 weer opgebouwd. Het huidige ontwerp verschilt waarschijnlijk wel van de originele poort, maar is nog steeds erg mooi. De poort is van buiten erg indrukwekkend en binnen kun je er een interessant museum vinden. In het museum kun je alles leren over de poort en oude stadsmuren. Er staan veel mooie voorwerpen tentoongesteld en het geeft je een kijkje in het elfde eeuwse Kiev. Je kunt er daarnaast mooie fresco’s en mozaïeken bewonderen. De poort wordt omringd door een groen stadspark, waar je verschillende monumenten kunt vinden.

Nationaal Historisch museum Kiev shutterstock 1507630826,

10. National Museum of the History of Ukraine

Het National Museum of the History of Ukraine is een prachtig museum gelegen bij de Sint-Andreaskerk in het centrum van Kiev. Het museum bevindt zich in een prachtig gebouw en je kunt er alles leren over de rijke geschiedenis van Kiev en Oekraïne. Je kunt er een grote collectie aan archeologische voorwerpen vinden die je een duidelijk beeld geven van het leven in Oekraïne van de prehistorie tot het heden. In de elfde en twaalfde eeuw vormde Kiev het centrum van de macht in Oost-Europa. Over deze periode kun je dan ook veel bijzondere voorwerpen en informatie vinden. Daarnaast zijn er ook diverse kunstwerken te bewonderen en zijn er grote collecties boeken, munten en wapens.

Plan je trip:
Vind de beste vliegtickets naar Kiev op Vliegtickets.nl. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Kiev vind je bij Homeaway. Mooie rondreizen door Oekraïne vind je bij Koning Aap.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Oekraïne?

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne. In Oekraïne kun je allerlei mooie natuur, gezellige stadjes en historische kastelen vinden. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Oekraïne.

Over Francis Garlich

Avatar
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Onze nieuwste artikelen

new york sh 118357066,

10 bezienswaardigheden in New York

New York is een prachtige stad waar je je weken kunt vermaken met alle musea, winkels en parken. Bekijk hier de 10 mooiste bezienswaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *