Albanië

Albanië, met zijn rijke geschiedenis en betoverende landschappen, is een leuke vakantiebestemming die nog grotendeels onontdekt is door toeristen, dankzij het vroegere strenge communistische beleid. Voor avontuurlijke reizigers is dit Balkanland een waar paradijs. Reisexperts van over de hele wereld beschouwen Albanië als de “laatste verborgen schat van Europa”, een plek die nog steeds de charme van ongereptheid heeft weten te behouden.

Wat Albanië zo bijzonder maakt, is niet alleen de prachtige natuurlijke schoonheid, maar ook de buitengewoon gastvrije bevolking. Hier zul je mensen vinden die er alles aan doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Ze verwelkomen je met open armen en delen graag hun liefde voor hun land.

Dit voormalig communistische bolwerk heeft zich langzaam maar zeker ontdaan van zijn verleden en biedt nu een diversiteit aan ervaringen voor reizigers. Van de hoofdstad Tirana, ruige binnenlanden tot pittoreske bergdorpjes, van weinig bezochte Romeinse ruïnes tot adembenemende baaien en onontdekte stranden; Albanië heeft het allemaal. En het beste van alles is dat het een betaalbare bestemming is, waar je waar krijgt voor je geld.

Dus, als je op zoek bent naar een avontuurlijke en budgetvriendelijke vakantie, overweeg dan Albanië als je volgende reisbestemming. Laat je betoveren door de ongeëvenaarde schoonheid en de warme gastvrijheid van dit opkomende juweel in Europa.

Lees onze Albanië blogs