Kallsedets Fjallcenter 8, camping Zweden

De 10 mooiste campings in Zweden

Camping Zweden

Zweden is een land vol prachtige natuur, van uitgestrekte bossen tot kristalheldere meren en majestueuze bergen. Voor reizigers die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de buitenlucht, is kamperen in Zweden de perfecte optie. Het land biedt talloze campings die geschikt zijn voor zowel gezinnen als avontuurlijke reizigers. Of je nu wilt kamperen in een tent, een caravan of in een comfortabele stuga, Zweden heeft voor ieder wat wils. Ontdek in dit artikel 10 mooie campings in Zweden.

1. Kallsedets Fjällcenter: kleine camping in Zweden

Aantal plaatsen: 35 plaatsen.
Faciliteiten: Café, kampwinkel, speeltuin, gratis wifi, kano- en roeibootverhuur, fietsverhuur.
Ligging: Aan een meer.

Kallsedets Fjallcenter camping zweden, camping Zweden

Kallsedets Fjällcenter is een mooie, kleine camping aan het Juvuln meer in het westen van Zweden. De camping biedt 30 zonnige kampeerplaatsen, een aantal Zweedse stuga’s en een guesthouse met vijf kamers die ook in zijn geheel te huren is. Kallsedets Fjällcenter ligt op een rustige plek omgeven door bossen, meren en bergtoppen. Op de camping zijn fietsen, kano’s en roeiboten te huur. Daarnaast kun je in het meer lekker zwemmen of een hengel uitgooien. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen en in de zomermaanden zijn de kiosk en het fjällcafé geopend. In het fjällcafé kun je genieten van een Zweedse fika (een kopje koffie met wat lekkers). De kiosk is dagelijks geopend voor basisbenodigdheden, souvenirs, gekoelde drankjes en ijs.

Bekijk Kallsedets Fjällcenter

2. Hedesunda Camping: charme camping op een eiland

Aantal plaatsen: 85 plaatsen.
Faciliteiten: Sauna, speeltuin, volleybalveld, strandje, restaurant.
Ligging: Op een eiland.

Hedesunda Camping zweden, camping Zweden

Hedesunda Camping is een sfeervolle charme camping gelegen in een bos op een eilandje, twee uur ten noorden van Stockholm. Je kunt er kamperen op open groene velden omringd door bomen. Het is ook mogelijk om een trekkershut of blokhut te huren. De camping heeft een speeltuin, volleybalveld, restaurant en strandje aan het meer. Met een roeibootje kan je naar de drijvende sauna varen, waar je extra ontspanning vindt. Voor de avonturiers en sportievelingen worden er ook begeleide mountainbiketochten aangeboden.

Bekijk Hedesunda Camping

3. Naturcamping Lagom: charme camping aan een meer

Aantal plaatsen: 87 plaatsen.
Faciliteiten: Sauna, speeltuin, ontmoetingsruimte, café, vuurplaats.
Ligging: Aan een meer.

Naturcamping Lagom camping zweden, camping Zweden

Nog een mooie charme camping in Zweden is Naturcamping Lagom aan het Lillsjön meer. De camping heeft Nederlandse eigenaren en ligt in een bos, op loopafstand van het dorpje. Er zijn ruime kampeerplaatsen en diverse accommodaties te huur, waaronder tipi’s, Zweedse stuga’s en Finse kota’s. Op het terrein is een gezellige ontmoetingsruimte, een campingkeuken, gezamenlijke vuurplaats en een sauna met prachtig uitzicht op het bos. De camping is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Er starten tal van mooie kano- en wandelroutes.

Bekijk Naturcamping Lagom

4. Långasjönäs Camping & Holiday Village: kindvriendelijke camping

Aantal plaatsen: 193 plaatsen.
Faciliteiten: Strand, boot- en kanoverhuur, minigolf, restaurant, kampwinkel.
Ligging: Aan een meer.

Langasjonas Camping Holiday Village zweden, camping Zweden

Op zoek naar een kindvriendelijke camping? Dan ben je bij Långasjönäs Camping & Holiday Village aan het juiste adres. De camping ligt in het natuurreservaat Långasjönäs en aan een meer waar je heerlijk kunt zwemmen en varen. Op de camping zijn boten, kajaks en kano’s te huur. Er is een zandstrand met steigers en zwemtrappen en een afgebakend zwemgedeelte voor kinderen. In de ligweide kun je lekker zonnen en genieten van het zicht op het meer. De camping heeft een restaurant waar je kennis kunt maken met de traditioneel Zweedse keuken en een campingwinkel met levensmiddelen en souvenirs. Ook is er een leuke minigolfbaan, waar jong en oud elkaar kunnen uitdagen.

Bekijk Långasjönäs Camping & Holiday Village

5. Camping Sun Dance Ranch: voor paardenliefhebbers

Aantal plaatsen: 19 plaatsen.
Faciliteiten: Strandje, zwembad, paarden, restaurant, kanoverhuur, gratis wifi.
Ligging: Aan een rivier.

Camping Sun Dance Ranch zweden, camping Zweden

Zijn de kinderen dol op paarden? Boek dan een kampeerplaats of accommodatie op de kleine camping Sun Dance Ranch aan de voet van de grootste rivier van Zweden: de Klarälven. De camping ligt in een natuurlijke omgeving met veel wilde dieren. Er heerst een western sfeer en er worden Western paardrijden en buitenritten georganiseerd. Daarnaast kun je kano’s huren, de schietbaan volgen en zwemmen in het zwembad. Heb je een keertje geen zin om te koken, dan kun je aanschuiven in het restaurant in de saloon. Er is ook een strandje aan de rivier. De grootte van het strand is afhankelijk van de waterstand.

Camping Sun Dance Ranch

6. Stensjö camping & vandrarhem: in het zuiden van Zweden

Aantal plaatsen: 52 plaatsen.
Faciliteiten: Boot- en SUP-verhuur, strand, speeltuin, animatie.
Ligging: Aan een meer.

Stensjo camping vandrarhem zweden, camping Zweden

Stensjö camping & vandrarhem is een kleinschalige familiecamping gelegen in het zuiden van Zweden. De camping ligt naast een meer met strand, waar je onder meer kunt zwemmen, kanoën en suppen. Op de camping zijn kano’s, kajaks, roeiboten en SUP-boards te huur. Voor de jongste gasten is er een kleine speeltuin en worden er leuke activiteiten georganiseerd, zoals vlotten bouwen en boogschieten. Bij de receptie zijn verse broodjes en ijsjes te koop. Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar de supermarkt in het 4 kilometer verderop gelegen Nävragöl. De omgeving van de camping biedt mogelijkheid om te wandelen, fietsen, mountainbiken, vissen, golfen, kanoën en meer.

Bekijk Stensjö camping & vandrarhem

7. Nås Camping: kleine camping in Midden-Zweden

Aantal plaatsen: 44 plaatsen.
Faciliteiten: Speeltuin, zwemsteiger, kampvuurplaats, kanoverhuur.
Ligging: Aan een rivier.

Nas Camping zweden, camping Zweden

Nås Camping is een kleine camping gelegen aan de rivier Västerdalälven in Midden-Zweden. Het is de ideale bestemming voor een rustige vakantie in de natuur. Op de camping zijn zowel kampeerplaatsen als stuga’s en stoere boshuisjes te huur. Er zijn kano’s te huur voor een tocht over de rivier en de camping heeft een zwemsteiger. Je kunt ook zwemmen in één van de andere meren met zandstrand in de omgeving. ’s Avonds kun je gezellig bij de gemeenschappelijke vuurplaats samenkomen met andere campinggasten. In het weekend is er een zomercafé naast de camping en niet ver ligt een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten en een goed glas wijn.

Bekijk Nås Camping

8. Camping Falkudden: glamping in Zweden

Aantal plaatsen: 50 plaatsen.
Faciliteiten: Strand, zwemsteiger, snackbar.
Ligging: Aan een rivier.

camping falkudden zweden, camping Zweden

Camping Falkudden is een kleine camping aan de uitmonding van de rivier Dalälven in de Zweedse provincie Dalarna. De camping heeft een mooi zandstrand en biedt volop mogelijkheid om te zwemmen, vissen en kanovaren. Het water is geschikt voor kleine kinderen en er is een zwemsteiger. De camping beschikt ook over een kiosk met een terras, waar je terecht kunt voor koffie met wat lekkers, ijsjes en hamburgers met patat. Op de camping zijn twee safaritenten van Vodatent te huur. De ene geschikt voor 4 personen en de ander voor 6 personen. Beide typen tenten beschikken over een ingerichte keuken en twee slaapcabines.

Bekijk Camping Falkudden

9. Camp Route 45

Aantal plaatsen: 59 plaatsen.
Faciliteiten: Zwemvijver, speeltuin, restaurant, gratis wifi.
Ligging: Aan een rivier.

Camp Route 45 camping zweden, camping Zweden

Camp Route 45 is een rustige camping aan een rivier in Midden-Zweden. De kleinschalige camping heeft circa 40 kampeerplaatsen en 20 huuraccommodaties. De huuraccommodaties bestaan uit knusse cabins en stuga’s. Op de camping zijn een zwemvijver en een speeltuintje aanwezig. Ook is er een klein restaurant waar huisgemaakte hamburgers worden geserveerd en je ’s ochtends terecht kunt voor verse broodjes. Op loopafstand in het dorp vind je een supermarkt, apotheek en nog eens drie restaurantjes. De camping is ideaal voor rustzoekers en gezinnen met jong kinderen. De kleintjes kunnen veilig spelen in het gras rondom de tent en op de vele waterwegen in de omgeving kun je mooie kanotochten maken.

Bekijk Camp Route 45

10. Camping Hammarstrands

Aantal plaatsen: 58 plaatsen.
Faciliteiten: Jeu de boulesbaan, sauna, hottub, café.
Ligging: Aan een rivier.

Camping Hammarstrands zweden, camping Zweden

Camping Hammarstrands is een rustige camping met ruime plaatsen aan een rivier in Midden-Zweden. Behalve kampeerplaatsen zijn er ook typisch Zweedse huisjes te huur op de camping. Op het terrein zijn een jeu de boulesbaan, sauna, hottub en een gezellig café aanwezig. Je kunt er terecht voor fish en chips, een hamburger en zelfs voor een Hollandse kroket of frikandel. De eigenaren van Camping Hammarstrands komen namelijk uit Nederland. Hierdoor voel je je bij aankomst direct thuis. Een klein stukje van de camping vandaan ligt een klein zandstrandje. Na een duik genomen te hebben in de rivier kun je lekker bijkomen met een ijsje. Je hebt keus uit maar liefst 25 verschillende soorten Zweeds schepijs.

Bekijk Camping Hammarstrands

Meer inspiratie voor je vakantie in Zweden? Lees ook:

Veelgestelde vragen over campings in Zweden:

Wat zijn de mooiste campings in Zweden?

Een aantal mooie campings in Zweden zijn Naturcamping Lagom, Kallsedets Fjällcenter en Hedesunda Camping. Ontdek 10 mooie campings in Zweden.

Wat kost een camping in Zweden?

De kosten van een camping in Zweden kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, het seizoen en de faciliteiten die de camping biedt. Gemiddeld kunnen de kosten voor een kampeerplek variëren van ongeveer 100-400 SEK per nacht, wat overeenkomt met ongeveer 10-40 euro. Sommige campings bieden ook hutten of stuga’s aan, die meer comfort bieden dan kamperen met een tent of caravan. De kosten voor een hut variëren meestal van ongeveer 400-1000 SEK per nacht. Houd er rekening mee dat dit slechts een indicatie is en dat de prijzen per camping kunnen variëren.

Wat is de beste reistijd voor Zweden?

De beste reistijd voor Zweden hangt grotendeels af van wat voor activiteiten je wilt ondernemen en welke delen van het land je wilt bezoeken. Over het algemeen is de zomer, van juni tot augustus, de meest populaire tijd om Zweden te bezoeken vanwege de aangename temperaturen, langere dagen en het feit dat veel attracties, zoals pretparken en dierentuinen, dan geopend zijn.

Wat is het klimaat en weer van Zweden?

Het klimaat in Zweden varieert van een gematigd klimaat in het zuiden tot een subarctisch klimaat in het noorden. De temperaturen zijn over het algemeen koel tot koud, met warmere temperaturen in de zomer. Het weer kan in korte tijd veranderen en het kan regenachtig zijn gedurende het hele jaar. In de winter is er vaak veel sneeuwval.

Over Lisanne

Lisanne
Lisanne heeft een passie voor reizen, fotograferen, cultuur en de Spaanse taal. Met haar ouders en zusje is ze op veel verschillende campings in Oostenrijk, Italië, Spanje en Frankrijk geweest. Ze heeft de opleiding Tourism Management aan de Hogeschool Inholland Rotterdam afgerond.

Onze nieuwste artikelen

RCN Vakantiepark het Grote Bos 7, camping Zweden

De 10 mooiste campings op de Utrechtse Heuvelrug

Van kleine, groene campings voor rustzoekers tot leuke familiecampings met zwembad. Ontdek de 10 mooiste campings op de Utrechtse Heuvelrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *