Cinque Terre in Italië
Afbeelding van Kookay via Pixabay

Dit zijn de 5 mooie dorpjes van Cinque Terre

Bezienswaardigheden Cinque Terre

In het zuiden van de Italiaanse Bloemenrvièra ligt Cinque Terre, een prachtige plek met een aantal kleine dorpjes. De 5 prachtige dorpjes, Riogmaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterossos al Mare liggen tussen de steden Levanto en La Spezia aan de Ligurische Zee. Het gebied Cinque Terre wordt gezien als een van de mooiste gebieden in Italië. Sinds 1997 staat Cinque Terre ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dorpjes zijn eeuwenoud en worden gekenmerkt door kleurrijke huisjes, pittoreske straatjes en schitterende haventjes. De verschillende dorpjes zijn gemakkelijk met de trein of per boot te bereiken. Laat je verwonderen door deze historische dorpjes en schitterende omgeving. Lees hier alles over de vijf dorpjes van Cinque Terre, goede hotels en meer!

Benieuwd naar meer dorpjes? Bekijk hier de 20 mooiste dorpjes van Toscane!

Riomaggiore Cinque Terre

1. Riomaggiore

Het meest zuidelijke dorpje is Riomaggiore. Het is een prachtig stadje, gebouwd op een steile berg. Het dorpje dateert uit de 8e eeuw en kent leuke straatjes. In het plaatsje vind je veel restaurants, bars en mooie terrassen. Daarnaast zijn er een aantal bezienswaardigheden die je hier kunt bewonderen. De kerk van San Giovanni Battista, en de kerk van San Lorenzo komen beiden uit de 14e eeuw en hebben een prachtige architectuur. Ook het kasteel van Riomaggiore is zeker een bezoek waard. Dit 13e eeuwse kasteel ligt op de heuvel Cerricò en biedt een schitterend uitzicht over het stadje. Geniet van dit gezellige stadje met leuke winkeltjes, Italiaanse restaurants en het kleine haventje.

Manarola Cinque Terrre
Carlos Santiago

2. Manarola

Manarola is misschien wel een van de bekendste plaatsjes van Cinque Terre. Het is het oudste dorpje van Cinque Terre en is gebouwd op een hoge rotsmassa. In de zomermaanden is dit dorpje erg druk en wordt het stadje overspoelt door toeristen. In Manarola kun je heerlijk dwalen door de kleine straatjes en genieten van de prachtige huisjes. Wandel ook eens naar de kerk in het centrum van de stad, Chiesa di San Lorenzo. Vanuit het centrum is het een aanrader om richting het Italiaanse restaurant Nessun Dorma te wandelen. Dit restaurant ligt rechts van het stadje op een rots en biedt een adembenemend uitzicht over het dorpje. Op deze heuvel ligt ook de begraafplaats van Manarola die je kunt bezoeken.

Corniglia Cinque Terre

3. Corniglia

Het hoogstgelegen dorpje van Cinque Terre is Corniglia. Het is het enige dorp wat, in vergelijking met de andere dorpen, niet heel toeristisch is. Corniglia is ook het enigste dorpje wat niet direct aan de zee grenst. Om het dorpje te bereiken, moet je zo’n 365 treden beklimmen, maar dat is het zeker waard! Corniglia bied een schitterend uitzicht over de Ligurische Zee. Hou je niet zo van klimmen of ben je slecht ter been? Dan kun je ook met het busje vanaf het station het centrum bereiken. Corniglia is een pittoresk dorpje wat omgeven wordt met wijngaarden en terrassen. Daarnaast vind je in het centrum van het dorpje ook een klein kerkje, de 14-eewse San Pietro kerk.

Vernazza Cinque Terre Italië
Afbeelding van djedj via Pixabay

4. Vernazza

Vernazza wordt door velen wel als het mooiste dorpje van Cinque Terre gezien. De stad kent één hoofdstraat die vanaf het station recht naar de haven van het dorpje loopt. Aan deze straat zitten verschillende restaurants, bakkertjes en winkeltjes waar je van alles kunt kopen. Als je de hoofdstraat uitloopt, kom je op het plein in de haven terecht. In de haven kun je heerlijk ontspannen en genieten langs het water. Er is hier zelfs een klein strandje, waar je kunt afkoelen in het heldere water van de Ligurische Zee. Op het plein vind je ook een prachtige kerk, de Chiesa di Sant Margherita di Antiochia. In de kerk kun je even helemaal tot rust komen en ontsnappen uit de toeristische mensenmassa.

Monterosso al Mare Cinque Terre Italië

5. Monterosso al Mare

Het grootste dorp van Cinque Terre, Monterosso al Mara, is in tegenstelling tot de andere dorpen niet tegen de rotsen opgebouwd. In het stadje kun je heerlijk ontspannen op het strand of flaneren op de lange boulevard. Het kent twee schitterende stranden waar je heerlijk kunt genieten aan de Ligurische Zee. Daarnaast kent Monterosso al Mare een gezellig oud centrum. Het centrum zit boordevol leuke restaurants en eettentjes. Ook kun je hier terecht als je op zoek bent naar leuke winkeltjes. Monterosso al Mare is een leuk dorpje om, na een lange dag stadjes bezocht te hebben, neer te ploffen op het strand en een lekker hapje te eten.

Prachtig wandelen

Cique Terre is een paradijs voor wandelaars. Het gebied is niet alleen rijk aan mooie dorpjes, maar kent ook schitterende natuur. Er lopen verschillende paden tussen de dorpjes die je leiden langs de schitterende Ligurische Kust. Het wandelgebied maakt deel uit van de Sentiero Azzurro (de SVA 592), een prachtig pad langs de kust tussen Genua en La Spezia. Het wandelpad biedt je de mogelijkheid om van het ene dorpje naar het andere dorpje te wandelen. Daarnaast is het wandelpad ook erg in trek bij mensen die van een wandelvakantie houden. Let wel op, sommige delen van het wandelpad kunnen afgesloten zijn. Check hier welke wandelpaden bereikbaar zijn. Besluit je te gaan wandelen in Cinque Terre? Koop dan een Cinque Terre Trekking Card. Hiermee heb je toegang tot alle wandelpaden in Cinque Terre.

Met de trein of boot naar Cinque Terre

Wil jij Cinque Terre bezoeken? Ga dan niet met de auto! Veel van de dorpjes zijn niet bereikbaar met de auto en in de andere dorpjes is weinig parkeergelegenheid. De trein is wel een goede optie. Via een goede treinverbinding kun je vanuit Levanto of La Spezia de dorpjes gemakkelijk bereiken. Met de Carta Cinque Terre Treno kun je voor één of twee dagen onbeperkt tussen de dorpjes reizen. In het hoogseizoen rijdt er elke 15 minuten een trein tussen het traject van Levanto en La Spezia die in elke dorpje stopt. Ben je op zoek naar meer informatie over de dienstregeling van deze trein? Ga dan naar de website van Trenitalia. Een andere goede optie om Cinque Terre te bereiken is met de boot. Wat is er nou leuker dan de kleurrijke dorpjes vanaf het water te ontdekken?! Vanaf maart tot en met oktober vaart de boot tussen de verschillende dorpjes. Meer informatie over het bootvervoer van Cinque Terre kun je vinden op de website van Navigazione Golfo dei Poeti.

Goed hotel in Cinque Terre

Ben je op zoek naar een leuke overnachting in Cinque Terre? Wij hebben een paar leuke hotels voor je uitgezocht! Een goed, maar basic hotel is Hotel Stella Della Marina. Dit hotel ligt in het centrum van Monterosso al Mare en heeft een prachtig dakterras met uitzicht op zee. Een prachtig hotel in Manarola is Hotel Marina Piccola. Dit hotel heeft schitterende, moderne kamers en biedt een adembenemend uitzicht over zee. Op zoek naar wat meer luxe? Hotel Porto Roca ligt op een prachtige locatie aan de rand van Monterosso al Mare, op een rotshelling. Het is een schitterend hotel met klassieke kamers, verschillende tuinen en terrassen en een zwembad met een panoramisch uitzicht over de Ligurische Zee.

Overnachten in de buurt van Cinque Terre

Wil je overnachten in de buurt van Cinque Terre? Bekijk hier verschillende vakantiehuizen, hotels en campings in en rond Cinque Terre.

https://www.instagram.com/p/By5bL5pAgZY/

Over Nienke Steenks

Nienke Steenks
Nienke is student en houdt van reizen, stedentrips maken en het ontdekken van nieuwe plekken. Na een tijdje stage gelopen te hebben bij Reiscompany, is ze nu ook werkzaam bij dit bedrijf. Ze heeft haar Internationale Bachelor Communicatie en Media behaald en is nu bezig aan haar Master Consumer Marketing.

Onze nieuwste artikelen

Arco Della Pace

Milaan – Dit zijn de 25 mooiste bezienswaardigheden!

Milaan wordt veel bezocht voor een stedentrip. In deze blog zetten wij de 25 mooiste bezienswaardigheden van Milaan voor je op een rij.