Klooster Sion Over Ons 660x330

Sion Kloosterbrouwerij: Een Unieke Ambachtelijke Ervaring in het Hart van Diepenveen

Sion Kloosterbrouwerij in Diepenveen

Diepenveen, gelegen in het oosten van Nederland, provincie Overijssel, is een charmant dorp bekend om zijn prachtige landschappen, rustige sfeer en, verrassend genoeg, een unieke brouwerijervaring die je nergens anders zult vinden. De Sion Kloosterbrouwerij, gevestigd in Klooster Nieuw Sion, biedt een unieke blend van geschiedenis, traditie en innovatie, allemaal gegoten in een glas heerlijk ambachtelijk bier.

Biermeester Sion Kloosterbrouwerij 1024x683

Brouwerij gevestigd in Klooster Nieuw Sion

Sion Kloosterbrouwerij is niet zomaar een brouwerij. Gevestigd in Klooster Nieuw Sion, ademt de brouwerij de rijke historie van deze bijzondere plek. Hier, waar ooit monniken in contemplatie en gebed leefden, wordt nu een nieuwe traditie voortgezet: het brouwen van ambachtelijk bier.

Entree Sion KLoosterbrouwerij 1024x683

De brouwers, gewijd aan hun ambacht, combineren eeuwenoude recepten met moderne technieken om unieke bieren te creëren. Elk bier heeft zijn eigen kenmerkende smaakprofiel en karakter, of je nu een diepe trippel proeft of een lichte, frisse witbier.

Bierproeverij in het Hart van Diepenveen

Verschillende Kloosterbieren Sion Kloosterbrouwerij 1024x683

Als je een bezoek brengt aan de brouwerij, krijg je niet alleen de kans om deze bijzondere bieren te proeven, maar ook om meer te leren over de geschiedenis en het proces van het brouwen. Tijdens de rondleiding en bierproeverij krijg je een kijkje achter de schermen van het brouwen van bier. Van de selectie van de beste ingrediënten tot het vullen van de vaten, je ziet hoeveel zorg, aandacht en passie er in elke stap van het proces wordt gestopt.

Het kloosterleven in Klooster Nieuw Sion

Aanzicht Sion KLoosterbrouwerij 1024x768

Maar Sion Kloosterbrouwerij gaat verder dan alleen het brouwen van bier. Het is een onderdeel van Klooster Nieuw Sion, een plek die een moderne invulling probeert te geven aan het kloosterleven.

Klooster Nieuw Sion is een levendige gemeenschap die mensen uitnodigt om te genieten van de rust en sereniteit van het kloosterleven. Of je nu deelneemt aan een retraite, een concert bijwoont, of gewoon geniet van de stilte in de prachtige kloostertuinen, je krijgt de kans om de unieke sfeer van het kloosterleven te ervaren.

Verbinding, verkenning en reflectie

Het doel van de gemeenschap van Nieuw Sion is om een plek te creëren waar mensen kunnen verbinden, leren en groeien. Of je nu geïnteresseerd bent in het ontdekken van het kloosterleven, het verkennen van je spiritualiteit, of het leren over de kunst van het brouwen, Klooster Nieuw Sion biedt een ruimte voor verkenning en reflectie.

Kom bierproeven bij Sion Kloosterbrouwerij

Dus als je ooit in Diepenveen bent, zorg dan dat je de Sion Kloosterbrouwerij bezoekt. Of je nu een ervaren bierkenner bent, of gewoon geïnteresseerd bent in het proeven van iets nieuws, Sion Kloosterbrouwerij biedt een ervaring die je niet wilt missen. Het is meer dan alleen een brouwerij; het is een plek waar geschiedenis, traditie en innovatie samenkomen om iets buitengewoon speciaals te creëren.

Brouwerij Nieuw Sion ligt binnen de muren van Klooster Nieuw Sion en is niet openbaar toegankelijk. Wil je de brouwerij bezoeken dan kan dit door deel te nemen aan een bierproeverij. Elke zaterdag en zondag van 14:30 tot 17:00 uur. Proeverijen voor 1 tot 15 personen kun je hier online boeken. Grotere groepen tot 20 personen (ook op andere dagen) op aanvraag: [email protected].

Over Redactie Dolopreizen.nl

Redactie Dolopreizen.nl
De redactie van Dol op Reizen schrijft regelmatig over leuke logeeradresjes, top 10 bezienswaardigheden, nieuws, unieke plekjes en trends.

Bekijk ook

FarmCamps Mariekerke 1 310x165

De 20 leukste & beste kindercampings in Nederland

Een kindercamping in Nederland is de ideale bestemming voor een vakantie met het gezin. De kinderen maken volop plezier, terwijl ook jij van je welverdiende vakantie geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *