10 Mooiste bezienswaardigheden in Kopenhagen

Hoogtepunten van Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad in Denemarken, waar je van alles kunt zien en doen. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij Nyhavn, de prachtige haven vol met gekleurde huisjes. Of breng een bezoekje aan één van de mooie kastelen waar de Deense vorsten hebben gewoond. Tivoli is ook zeker een aanrader, in dit pretpark kan jong en oud zich vermaken. Bij het voetgangersgebied Stroget kun je heerlijk shoppen en bij slecht weer kun je rondkijken in het mooie Nationalmuseet. Kortom, er is genoeg te beleven in Kopenhagen! Bekijk hier de 10 mooiste bezienswaardigheden.

Nyhavn Kopenhagen
Nick Karvounis

1. Nyhavn

Nyhavn is een prachtige haven in het centrum van Kopenhagen. De haven wordt gekenmerkt door allerlei gekleurde schattige huisjes. Sommige huizen zijn wel 300 jaar oud en het is dan ook een historische wijk. Daarnaast liggen er allerlei prachtige oude schepen die ook zeer de moeite waard zijn. Vroeger stond de wijk slecht bekend en vond je er vooral bordelen en donkere kroegen. Tegenwoordig is Nyhavn flink opgeknapt en is het juist het middelpunt van het toerisme. Je kunt er heerlijk eten of een drankje doen op één van de talloze terrassen en het is er altijd gezellig druk. Eén van de bekendste bewoners van Nyhavn was Hans Christian Andersen. Hij heeft er een groot gedeelte van zijn leven doorgebracht.

Hotel tip Nyhavn: Nyhavn Hotel, gelegen tussen de kleurrijke huizen en boten van Nyhavn, waar je kunt genieten van leuke restaurantjes. MS Mary – Nyhavn, een bijzonder botel, waar je kunt ervaren hoe het is om op een boot te wonen.

Tivoli Kopenhagen

2. Tivoli

Midden in het centrum van Kopenhagen kun je het bijzondere pretpark Tivoli vinden. Het park met zijn achtbanen en draaimolens is een bijzondere verschijning in het centrum van de stad en dus zeer de moeite waard. Het is een gezellig en knus park dat je een beetje doet denken aan de Efteling. Naast de vele leuke attracties is het namelijk ook mooi versierd en vind je er veel groene tuinen met bloemen en lampjes. Er is ook een Chinese tuin te vinden en er zijn genoeg leuke restaurantjes en cafés. De kinderen zullen zich uitstekend kunnen vermaken bij alle attracties en er is ook de mogelijkheid om een theatervoorstelling bij te wonen, die leuk is voor het hele gezin.

 Christiansborg Slot Kopenhagen

3. Rosenborg Slot, Christiansborg Slot en Amalienborg Slot

In Kopenhagen vind je 3 prachtige kastelen die allemaal zeer de moeite waard zijn. Het Rosenborg Slot is het voormalige zomerpaleis van koning Christian IV en wordt tegenwoordig gebruikt als museum over de Deense vorsten. Het is dus zeker een aanrader om een kijkje te nemen bij het mooie slot. Ook het Christiansborg slot is erg mooi. Tot 200 jaar geleden woonde hier de koninklijke familie en het parlement is er ook gevestigd. Je kunt het gebouw van buiten bewonderen en in de zomer kun je er zelfs binnen een kijkje nemen. Amalienborg slot bestaat uit 4 paleizen rond een groot plein. Het slot wordt nog steeds gebruikt als werkpaleis en in één van de vier gebouwen vind je een museum.

De Kleine Zeemeermin Kopenhagen

4. De Kleine Zeemeermin

Het beeldje van de Kleine Zeemeermin is één van de populairste bezienswaardigheden in Kopenhagen. Je vindt het beeldje een stukje uit het centrum, midden op de rivier op een rots. Het beeldje is ter ere van het bekende sprookje van Hans Christian Andersen gemaakt en staat sinds 1913 in de rivier. Veel mensen maken een wandeling naar de kleine zeemeermin, maar het is ook mogelijk om vanuit het stadscentrum een boottocht te maken, waarbij je ook meteen andere delen van Kopenhagen kunt bewonderen.

Carlsberg bier
Afbeelding van tookapic via Pixabay

5. Carlsberg Brouwerij

Carlsberg is het bekendste Deense biermerk en is opgericht in 1847 in Kopenhagen. De mooie brouwerij vind je aan de rand van Kopenhagen en is opengesteld voor bezoekers. Ze hebben een groot gedeelte van de brouwerij veranderd in een museum en je kunt er van alles leren over de bierproductie en de geschiedenis van Carlsberg. Daarnaast is het een erg mooi en bijzonder gebouw en kun je er dus ook de architectuur bewonderen. Aan het eind van je bezoek aan de fabriek kun je nog een heerlijk biertje proeven.

Strøget Kopenhagen

6. Strøget

Strøget is één van de populairste gebieden in Kopenhagen. Het is namelijk een voetgangersgebied waar je alle winkels en boetiekjes vindt. Het bestaat uit verschillende straten en pleinen zoals de bekende Gammel Torv, Nygade, Amagertorv en Frederiksberggade. Je kunt er uren rondstruinen en van winkel naar winkel lopen. Daarnaast zijn er talloze leuke restaurantjes en cafeetjes en kun je er dus ook uitstekend eten. Doordat het een voetgangersgebied is, hoef je niet bang te zijn voor auto’s en kun je dus zorgeloos rond wandelen. Het is ook nog eens een erg mooi gebied met veel oude architectuur en schattige huisjes.

Hotels bij Strøget: Strøget staat vol met bezienswaardigheden, winkels en cafeetjes. Bekijk hier de hotels in de buurt van Strøget. Vliegtickets naar Kopenhagen: vanaf 50 euro van Eindhoven. Bekijk hier de goedkoopste tickets.

Nationalmuseet Kopenhagen

7. Nationalmuseet

Het Nationalmuseet is het grote nationale museum van Denemarken. Je vindt het museum bij het gebied Strøget en je kunt je er uren vermaken. Er is een uitgebreide collectie die de geschiedenis en cultuur van Denemarken laat zien. Sommige voorwerpen zijn dan ook 14000 jaar oud en in dit museum kun je dan ook een duidelijk beeld krijgen van hoe het land Denemarken tot stand is gekomen. Je vindt er onder andere kunst, foto’s en schilderijen en er zijn veel interactieve onderdelen, wat het leuk maakt voor de kinderen. Daarnaast is er een mooie souvenirwinkel en een restaurant en kun je dus ook even rustig zitten.

Ronde Toren Kopenhagen
Kelvyn Ornettte Sol Marte

8. Rundetaarn

De Rundetaarn is een bijzondere ronde toren in het centrum van Kopenhagen. De toren is in totaal 35 meter lang en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over Kopenhagen. Het bijzondere aan de toren is, dat er geen trap is, maar in plaats daarvan een vlakke cirkelende weg die door de toren naar boven draait. Zo kon vroeger de vorstin met paard en wagen naar boven worden gebracht. Tegenwoordig wordt er in de toren een fietswedstrijd gehouden waarbij je zonder af te stappen naar boven moet fietsen.

9. Christiana

Christiana is een erg bijzondere buurt, omdat het een autonome vrijstad is. Ze hebben zichzelf onafhankelijk verklaard en dat wordt door de Deense regering gedoogd, waardoor ze een semi-legale status hebben. Er wonen 850 mensen en hun visie is om een gemeenschap te creëren waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en voor de anderen. De buurt bestaat uit een verzameling van straten en parken en het wordt gekenmerkt door veel graffiti kunstwerken en bijzondere gebouwen. Je kunt je er uren vermaken met het rondlopen door de bijzondere gemeenschap en het aanspreken van de bewoners.

 vor frelsers kirke Kopenhagen

10. Verlosserskerk

De verlosserskerk of Von Frelserskirke is een bijzondere kerk uit de barok periode. Vooral de top van de kerk is zeker de moeite waard. Deze top heeft namelijk een kurkentrekker vorm en langs de buitenkant loopt een trap helemaal naar het puntje. Zo kun je bij een bezoek aan de kerk dus langs de buitenkant helemaal naar boven lopen. Het is geen aanrader voor mensen met hoogtevrees want het is toch een spannende tocht, maar als je eenmaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast is de kerk zelf ook erg mooi en vind je er een mooie orgel en het grootste carillon van Scandinavië.

Stedentrip naar Kopenhagen

Reserveer alvast jouw activiteit in Kopenhagen

Over Francis Garlich

Avatar
Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Bekijk ook

De 12 mooiste bezienswaardigheden in Athene

Athene is een schitterende stad vol cultuur en geschiedenis. De Griekse hoofdstad lijkt net een openluchtmuseum en is rijk aan oude tempels, ruïnes en kerken. Bekijk hier de 12 mooiste mooiste bezienswaardigheden in Athene.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.