Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is een Nederlands museum voor moderne en hedendaagse kunst, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Veluwe te Otterlo. Bewonder de kunstwerken van onder anderen Van Gogh, Monet, Renoir en Picasso in het Kröller-Müller Museum. Het museum bevindt zich in het midden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en heeft een van Europa’s grootste beeldentuinen.

Koop hier je tickets

Prachtige verzameling van Vincent van Gogh

Welkom bij het Kröller-Müller Museum. Hier vind je niet alleen de meest prachtige verzameling van Vincent van Gogh, maar ook meesterwerken van moderne kunstenaars, zoals Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum fungeert als een ware schatkamer voor De Stijl en het futurisme en blijft verbazen met boeiende tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars.

Uitgestrekte beeldentuin en unieke gebouwen

Verken ook de uitgestrekte beeldentuin, waar sculpturen van bekende kunstenaars, zoals Barbara Hepworth, Jean Dubuffet en Marta Pan te vinden zijn. Voor architectuurliefhebbers zijn er de prachtige museumgebouwen ontworpen door Henry van de Velde en Wim Quist, evenals de karakteristieke paviljoens van Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck in onze betoverende beeldentuin.

Unieke ligging in het hart van de Veluwe

Dankzij de ligging in het hart van de Veluwe biedt het Kröller-Müller Museum een unieke combinatie van kunst en natuur, waardoor het de perfecte bestemming is voor een dagje uit. Ongeacht je leeftijd, het Kröller-Müller Museum belooft een perfecte dag uit te zijn, een dag vol verwondering en genot!

Ontdek ook onderstaande artikelen: