De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

De mooiste kastelen en paleizen van Nederland

In Nederland vind je prachtige kastelen en paleizen. Van koninklijke paleizen tot aan eeuwenoude kastelen en burchten. Je zult vast wel een aantal van de bekende paleizen en kastelen hebben bezocht, zoals Paleis Het Loo of het Kasteel Muiderslot. Maar wedden dat je na het lezen van dit artikel nog een paar kastelen aan je bucketlist toevoegt? Bezoek een kasteel samen met de kinderen en ontdek de indrukwekkende ridderzalen, fraai ruimtes en prachtige tuinen. Een rondleiding door een paleis is een leuk uitje voor het hele gezin! Of wat dacht je van een romantische wandeling rondom een kasteel? Na afloop kun je met z’n tweetjes lunchen in de sfeervolle orangerie. Bekijk hier de 15 mooiste kastelen en paleizen om te bezoeken in Nederland.

1. Slot Loevestein: hier vond de bekendste ontsnapping van Nederland plaats

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Slot Loevestein is één van de bekendste en mooiste kastelen van Nederland. Het slot ligt in een prachtig gebied in het plaatsje Poederoijen in de provincie Gelderland, op een plek waar de Maas en de Waal samenkomen. Slot Loevestein werd tussen 1357 en 1368 gebouwd en was in de middeleeuwen een strategisch punt tussen de rivieren. Naast de functie van strategisch verdedigingswerk, werd er door Loevestein ook goed verdiend aan het heffen van tol. In de 16e eeuw werd het slot een staatsgevangenis. In de gevangenis vond één van de beroemdste ontsnappingen van Nederland plaats. Namelijk die van Hugo de Groot in 1621. De Rotterdamse geleerde kon niet zonder boeken, daarom kreeg hij toestemming om zijn boeken te ontvangen. Zijn vrouw stuurde de boeken op in een houten boekenkist. Deze werd aan het begin goed gecontroleerd, maar de controle werd later minder. Hugo en zijn vrouw zagen hierin een kans om hem te laten ontsnappen uit de gevangenis: Hugo liet zich in de boekenkist naar buiten smokkelen. Je kunt de boekenkist van Hugo de Groot bekijken in het Rijksmuseum in Amsterdam. Vandaag de dag kun je Slot Loevestein van binnen bewonderen. Je kunt het kasteel zelfstandig verkennen, waarbij je een sleutel krijgt voor toegang tot de gebouwen. Of volg een rondleiding en kom alles te weten over het harde leven van de ridders en de ontsnappingspogingen die in de gevangenis zijn gedaan.

Vakantie vieren in de buurt van Slot Loevestein? Recreatiepark het Esmeer ligt op 15 minuten rijden van het slot. Het kleinschalige en kindvriendelijke vakantiepark ligt aan een heerlijk recreatiemeer en heeft een eigen jachthaven.

2. Paleis Het Loo: koninklijk paleis in Apeldoorn

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Eén van de beroemdste paleizen van Nederland is Paleis Het Loo in Apeldoorn. Het paleis werd in 1685 gebouwd in opdracht van stadhouder Willem III. Hij wilde met zijn nieuwe verblijf indruk maken op de bezoekers door te laten zien hoe rijk en voornaam hij was. Paleis Het Loo heeft eeuwenlang gediend als zomerverblijf van de koninklijke familie. Zo heeft Koningin Wilhelmina na de Tweede Wereldoorlog lang in het paleis gewoond. Ze woonde hier tot aan haar dood in 1962. In 1984 werd het paleis volledig gerenoveerd en werd het opengesteld voor publiek om te bezichtigen. Vandaag de dag kun je er dan ook alles leren over het koningshuis. In het paleis vind je een interessant museum met wisselende tentoonstellingen. Daarnaast kun je in de stallen bij het paleis auto’s en rijtuigen van de koninklijke familie bewonderen. Rondom het paleis ligt een schitterend landgoed met prachtige perken, fonteinen en bomen. Het is heerlijk om door de tuinen te struinen en een wandeling te maken.

Overnachten bij Paleis Het Loo? Bekijk hier de dichtstbijzijnde en best beoordeelde hotels in Apeldoorn.

3. Kasteel Rechteren: het enige middeleeuwse kasteel in Overijssel

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Rechteren in Dalfsen is het enige middeleeuwse kasteel in de provincie Overijssel dat bewaard is gebleven. Het kasteel bevindt zich op een pittoreske locatie op een eilandje in een rivierarm van de Overijsselse Vecht. Naast dat het kasteel het enige overgebleven middeleeuwse kasteel in Overijssel is, is er nog iets dat dit kasteel uniek maakt. Het kasteel is namelijk nog steeds in handen van een adellijke familie. Kasteel Rechteren is samen met Huis Almelo nog altijd in handen van de familie Van Rechteren. Je kunt het kasteel dan ook niet bezoeken, maar het landgoed is wel voor bezoekers opengesteld. Er zijn vele fiets- en wandelroutes langs het kasteel en bovendien wordt het kasteel omringd door prachtige bossen en heidevelden. In de omgeving kun je dus heerlijk wandelen en fietsen en genieten van mooie uitzichten op het majestueuze gebouw.

Tip: natuurhuisje bij Kasteel Rechteren! Dit sfeervolle vakantiehuisje in Dalfsen ligt in een klein bos en is geschikt voor maximaal 5 personen. Het pittoreske huisje heeft een zonneterras en biedt uitzicht op Kasteel Rechteren.

4. Muiderslot: één van de oudste kastelen van Nederland

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Het Muiderslot is één van de oudste en best bewaarde kastelen van Nederland. Het kasteel ligt in het Noord-Hollandse Muiden en is al meer dan 700 jaar oud! Het kasteel wordt ook wel het ‘Amsterdam Castle’ genoemd. Deze bijnaam is niet zo vreemd als je weet dat het kasteel ooit gebouwd werd om de hoofdstad te verdedigen. Tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende kasteel waan je je even helemaal in de middeleeuwen. Het kasteel is dagelijks geopend voor bezoekers en je kunt er onder meer harnassen, zwaarden, schilderijen, beelden en meubels bewonderen. Het kasteel is in de 17e eeuw de woonplaats van dichter P.C. Hooft geweest. Hij bracht er voornamelijk de zomers door en stelde het slot gastvrij open voor zijn vriendenkring. Ontdek de geschiedenis achter het kasteel en wandel door de prachtige kasteeltuinen. De kasteeltuin bestaat uit een gerestaureerde moestuin en een kruidentuin met planten die vroeger werden gebruikt in de keuken en in het medicijnkastje.

Tip! Tickets voor Kasteel Muiderslot

Boek online alvast je tickets voor het Muiderslot. Krijg toegang tot het kasteel en luister tijdens je bezoek naar de audiogids over de 700 jaar lange geschiedenis van het kasteel. Voor €2,00 extra kun je met de kids ook een leuke speurtocht maken door het eeuwenoude kasteel.

Verblijven in de buurt van het Muiderslot? Dit natuurhuisje in Muiden ligt op een steenworp afstand van het kasteel. Overnacht aan het water, huur een sloep en bezoek de biologische boerderij tegenover het vakantiehuis.

5. Kasteel de Haar: het grootste kasteel van Nederland

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel de Haar is een sprookjesachtig kasteel in de provincie Utrecht. Het kasteel ligt op slechts een paar kilometer van de gelijknamige stad. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland. Het kasteel werd gebouwd in de 13e of 14e eeuw en werd aan het eind van de 19e eeuw gerestaureerd door de architect Pierre Cuypers. De fantasievolle restauratie met torentjes en neogotische gewelven heeft het kasteel helemaal doen opleven. Bij een bezoek aan het kasteel kun je de verschillende vertrekken bewonderen en zal je versteld staan door de luxe, de antieke meubelen en de bijzondere kunstwerken. Bekijk de oude keuken, de eetzaal, de balzaal, de centrale hal en de bibliotheek. In Kasteel de Haar raak je niet uitgekeken! Behalve het prachtige interieur ligt het kasteel op een mooi, groot landgoed. Hier kun je heerlijk wandelen door tuinen met een Engelse landschapsstijl. Tijdens een wandeling door de tuinen passeer je romantische bruggetjes, een rozentuin en meer. Ontdek ook het pittoreske kasteeldorp Haarzuilens, waar Kasteel de Haar is gelegen, en geniet van een lekker kopje koffie of thee op één van de gezellige terrasjes.

Unieke B&B! @TheLodge is een moderne Bed & Breakfast te midden van de natuur in Haarzuilens. De B&B beschikt over twee sfeervolle, luxueuze kamers en een heerlijk terras. Geniet van rust en een prachtig uitzicht vanuit de tuin en maak mooie wandelingen of fietstochten in de omgeving.

6. Kasteel Doornenburg: oud kasteel in de Betuwe

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Doornenburg is een prachtig kasteel, dat wordt omringd door een groot landgoed, in de provincie Gelderland. Het middeleeuwse kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en ligt op de splitsing van twee belangrijke rivieren, de Rijn en de Waal, in de Betuwe. Het kasteel bestaat uit twee delen: de hoofdburcht en de voorburcht. De hoofd- en de voorburcht zijn aan elkaar verbonden door een houten brug. Het kasteel kent een rijke historie. Zo was het kasteel tot aan de 19e eeuw bewoond. Hierna raakte het in verval en werd het kasteel gerestaureerd. Vier jaar na de restauratie werd het kasteel echter getroffen door een bombardement tijdens de Tweede Wereldoorlog. Later is het kasteel hersteld en opengesteld voor publiek. Het kasteel is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de Betuwe bent. Het is een echt familiekasteel waar je een leuke dag met het gezin kunt beleven. De binnenplaats van het kasteel is vrij te bezoeken. Voor de hoofdburcht moet je wel een entreekaartje kopen. Onder leiding van een gids kun je de verschillende kamers van het indrukwekkende kasteel verkennen. Houd je van wandelen, dan moet je zeker één van de wandelroutes in de omgeving volgen. Rondom het kasteel vind je diverse wandelroutes, zoals de kasteelroute van 5,5 km.

B&B tip! De Raayhof is een unieke Bed & Breakfast op een boerderij en slechts op een paar kilometer van Kasteel Doornenburg. De B&B beschikt over een sfeervolle bar, gezellig terras en comfortabele kamers.


7. Kasteel Doorwerth: waterburcht uit de 13e eeuw

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Doorwerth is een waterburcht uit de 13e eeuw, gelegen in de uiterwaarden van de Rijn in Gelderland. Het kasteel is in bezit geweest van meerder families, die het telkens weer uitbreidden. De Nederlandse filmregisseur Stephan Brenninkmeijer is onder andere een bekende bewoner van het kasteel geweest. Hij werd in 1964 in het kasteel geboren en heeft hier zijn kinderjaren doorgebracht. De filmregisseur heeft namelijk tot 1970 in Kasteel Doorwerth gewoond. Ook gaat er een verhaal rond over een meisje dat rondspookt in het kasteel. Het meisje zou zijn verhongerd binnen de muren van het kasteel en zou het meest zijn gezien in de jachthal. Tijdens een bezoek aan het kasteel kun je ervaren hoe er vroeger op het landgoed geleefd werd. Er zijn diverse vertrekken ingericht zoals ze er vele eeuwen geleden uit hebben gezien. Ook vind je musea en exposities in het kasteel, en is er voor de kinderen een educatieve speurtocht. Bij het sprookjesachtige kasteel worden ook regelmatig huwelijken gevierd.

Op zoek naar een hotel in de buurt van Kasteel Doorwerth? Bekijk op Booking.com de best beoordeelde en dichtstbijzijnde hotels.

8. Vredespaleis Den Haag: internationaal symbool voor ‘Vrede door Recht’

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Het Vredespaleis is een bijzonder paleis in Den Haag, dat tot stand is gekomen door een collectieve samenwerking van landen over de hele wereld. Het paleis werd in 1913 voltooid en is een wereldwijd symbool van ‘Vrede door Recht’. Het paleis had niet in een betere stad dan Den Haag kunnen staan: de stad van recht en vrede. Het paleis biedt onderdak aan het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Daarnaast wordt het gebouw ook gebruikt door het Permanent Hof van Arbitrage, de Haagsche Academie voor Internationaal Recht en de Bibliotheek van het Vredespaleis. Door de vele geschenken van over de hele wereld is het interieur van het paleis een bonte verzameling van talloze bijzondere kunstschatten. Het paleis is dan ook zeker een bezoekje waard. Helaas is het paleis niet altijd open voor bezoek. Slechts een paar weekenden per jaar worden de deuren van het Vredespaleis geopend voor publiek. Wel vind je naast de ingang van het Vredespaleis een bezoekerscentrum dat dagelijks geopend is, met uitzondering van de maandagen. Hier kun je meer te weten komen over de totstandkoming van het paleis tijdens een tentoonstelling en een gratis audiotour.

Hotel tip! The Collector Hotel is een charmant boutique hotel in het centrum van Den Haag. Het hotel beschikt over sfeervolle vintage kamers met een luxe touch. Een echt pareltje in de Haagsche Bluf!

9. Paleis op de Dam: Koninklijk Paleis Amsterdam

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Het Koninklijk Paleis Amsterdam, beter bekend als het Paleis op de Dam, is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Het paleis wordt ook nog wel eens het Stadhuis op de Dam genoemd. Dit komt doordat het gebouw tussen 1648 en 1665 gebouwd werd als stadhuis van Amsterdam. Door de eeuwen heen heeft het pand verschillende functies gehad. In 1808 besloot Koning Lodewijk Napoleon dat het een paleis moest worden. Nu is het één van de drie paleizen van het Nederlandse Koninklijk Huis. Het paleis is daarnaast opengesteld voor publiek om te bezichtigen. Je kunt je er helemaal laten verwonderen door de marmeren vloeren, verschillende schilderijen, kandelaars en sculpturen. Daarnaast is er ook een jaarlijkse tentoonstelling die je kunt bekijken. Je kunt er voor kiezen om het paleis op je eigen tempo te ontdekken of een rondleiding met een gids te volgen. Tijdens de rondleiding leer je van alles leren over het koninklijk huis en de geschiedenis van dit imposante gebouw.

Tickets voor het Paleis op de Dam! Het Koninklijk Paleis Amsterdam bezoeken? Koop online alvast je tickets en waan je in het vorstelijke leven met een audiogids.

10. Kasteel Ammersoyen: typisch Hollandse waterburcht

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Ammersoyen is een typisch Hollandse waterburcht in het dorpje Ammerzoden in de Bommelerwaard, provincie Gelderland. Het kasteel is strategisch gelegen tussen de twee rivieren de Maas en de Waal en is één van de best bewaard gebleven waterburchten van Nederland. Het is niet bekend wanneer het kasteel precies gebouwd is, maar het werd al genoemd in 1026. Het kasteel heeft door de eeuwen heen veel verschillende bewoners en functies gehad. Zo heeft het zelfs als wasmachinefabriek gefunctioneerd! De overdracht van de ene naar de andere eigenaar verliep vaak niet zo vreedzaam. In 1873 kwam het kasteel in handen van de Katholieke Kerk en tot 1957 had het de functie van klooster. Na die tijd is het kasteel gerestaureerd en is het het kasteel geworden zoals je het vandaag de dag kunt bezoeken. Tijdens een bezoek aan het kasteel waan je je in de late middeleeuwen. Het is het perfecte uitje voor een dagje weg met het hele gezin. Bewonder oude schatkisten, wandel door de ridderzaal en probeer een harnas in de wapenkamer. In Kasteel Ammersoyen valt van alles te beleven! In diverse ruimtes zijn er leuke en leerzame spelletjes en op de voorburcht vind je een horecagelegenheid. Hier kun je genieten van een lunch of een kopje koffie met wat lekkers, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op het kasteel.

Blijf slapen bij Kasteel Ammersoyen! Op de voorburcht van het kasteel vind je een Bed & Breakfast met stijlvol ingerichte kamers en royale bedden. Overnachten in dit monumentale pand is een unieke beleving met schitterend uitzicht op het kasteel.

11. Kasteel Ruurlo: imposant kasteel in de Achterhoek

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Ruurlo is een een imposant kasteel gelegen in de Gelderse Achterhoek. Het gebouw ligt in een kasteelrijke omgeving, maar kasteel Ruurlo is wel het nummer één kasteel dat je hier moet bezoeken. Het kasteel werd in de veertiende eeuw gebouwd en is in handen van een adellijke familie. Het kasteel heeft verschillende bouwstijlen, waaronder een middeleeuws muurwerk en een aantal 16e- en 17e-eeuwse torens. Sinds 2017 is het kasteel onderdeel van Museum MORE en kun je er een grote kunstcollectie bewonderen. Je hoeft niet per se een kunstliefhebber te zijn om het kasteel te bezoeken. Je kunt namelijk ook heerlijk wandelen door de Engelse landschapstuin en het omliggende kasteelpark. Bovendien vind je naast het kasteel de Orangerie, een theehuis waar je kunt genieten van een uitgebreide lunch in een prachtige omgeving. Ook leuk: vlak bij het kasteel vind je het grootste doolhof van Nederland. Voor een leuk dagje uit met het hele gezin combineer je een bezoek aan Kasteel Ruurlo met een avontuur in het heggendoolhof.

Natuurhuisje in Ruurlo! Dit chalet in Ruurlo ligt op een kleinschalig bosparkje in het groene landschap van de Achterhoek. Het sfeervolle en landelijke huisje beschikt over een overdekt terras en is geschikt voor 4 personen.

12. Kasteel Heeswijk: eeuwenoud kasteel in Noord-Brabant

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Heeswijk is één van de mooiste kastelen van Noord-Brabant. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis die wel terug gaat tot het jaar 1080! De allereerste bewoner van het kasteel was graaf Almericus van Heeswijk. Tijdens de tachtigjarige oorlog deed het kasteel dienst als uitvalsbasis voor prins Frederik Hendrik tijdens het beleg van ’s Hertogenbosch. Ook zou de Zonnekoning Lodewijk XIV van Frankrijk in 1672 in het kasteel zijn verbleven, om hier met de Engelsen het ‘Akkoord van Heeswijk’ te sluiten. Het kasteel is door de eeuwen heen vaak verwoest, verbouwd en gerestaureerd. Het kasteel zoals we dat nu kennen, dateert uit 1835 en is zes dagen per week geopend voor publiek. De wapenzaal van het kasteel is een populaire locatie voor trouwerijen. Je kunt het kasteel op eigen houtje bekijken of mee gaan met één van de tours. Ervaar hoe adellijke families vroeger in het kasteel woonde, bewonder de kunstwerken die in het museum zijn verzameld en ontdek alles over de ruzies die op Kasteel Heeswijk plaatsvonden. Tip: Het kasteel is ook een Brabantse Natuurpoort, een locatie waarvandaan je mooie wandelingen door de bossen, lanen en velden van het landgoed kunt maken.


Tip! Online tickets kopen voor Kasteel Heeswijk

Reserveer online alvast je tickets voor Kasteel Heeswijk en laat je sprookjesdromen uitkomen! Ontdek het 1000 jaar oude kasteel met zijn interessante verhalen en talloze kamers. Bewonder harnassen, meubels, schilderijen, porselein en andere kunstwerken.

Camping tip! FarmCamps Camping Alpaca Vorstenbosch is een gezellige boerencamping met alpaca’s en luxe safaritenten op een kwartiertje rijden van Kasteel Heeswijk.

13. Kasteel Huis Bergh: de grootste waterburcht van Nederland

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Huis Bergh is een indrukwekkend kasteel gelegen nabij de Duitse grens, in het Gelderse ‘s-Heerenberg in de Achterhoek. Het kasteel wordt omringd door een slotgracht en vormt de grootste waterburcht van Nederland! De basis van het kasteel stamt uit de 13e eeuw. Daarna zijn er vele uitbreidingen en restauraties geweest. Vandaag de dag kun je het kasteel op je gemak bewonderen. Je vindt er ook een uitgebreide kunstcollectie met middeleeuwse handschriften en Italiaanse schilderijen. Ervaar hoe het is om in een kasteel te wonen en geniet van het uitzicht in de middeleeuwse toren. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap en kijk je uit tot over de Duitse grens. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de prachtige tuinen. In de tuinen vind je vele bloemen en bijzondere standbeelden. Het is een heerlijke plek om een wandeling te maken.

Vakantiepark tip! Landal Vakantiepark Stroombroek is een kindvriendelijk vakantiepark gelegen op 15 minuten rijden van Kasteel Huis Bergh. Het familiepark ligt aan een meer met strand en heeft een zwembad, bowlingbaan en spa.

14. Paleis Soestdijk: paleis dat diende als huisvesting van ons koninklijk huis

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Paleis Soestdijk is een echte must om te bezoeken. Het paleis aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is in 1650 gebouwd en is bijna 70 jaar lang bewoond geweest. Zo hebben onder andere prins Bernard en koningin Juliana vanaf 1937 in het paleis gewoond. Het mooie paleis is schitterend en wordt omgeven door grote tuinen en groene bossen. Het paleis is sinds 2017 niet meer van de Nederlandse staat en wordt door een particuliere groep opgeknapt. Helaas is het paleis vanwege de restauratie en renovatie momenteel niet geopend voor bezoekers. Maar niet getreurd, want het paleis en zijn tuinen zullen over een poosje weer worden opengesteld. Ook zullen er meerdere horecazaken worden geopend bij het paleis. Wil je een voorproefje krijgen? Dan kun je het informatiecentrum op de Parade, tegenover het paleis, bezoeken.

LEES OOK: 10 Mooie bezienswaardigheden in de provincie Utrecht

15. Kasteel Rosendael: internationaal bekend kasteel

De 15 mooiste kastelen in Nederland om te bezoeken

Kasteel Rosendael ligt – hoe kan het ook anders? – in het dorpje Rozendaal op de Veluwe. Dit kasteel kan niet ontbreken op het lijstje van de mooiste Nederlandse kastelen. Het kasteel is zelfs in het buiteland beroemd om zijn park met bedriegertjes, fonteinen en kunstige schelpengalerij. Het eeuwenoude kasteel kent een rijke geschiedenis en werd tijdens de Tweede Wereldoorlog getroffen door een bom. Het kasteel werd grondig gerestaureerd en is inmiddels open voor publiek om te bezichtigen. Je kunt een themarondleiding volgen en voor kinderen is er een speciale beleefplattegrond waarop ze makkelijk kunnen zien wat er allemaal te doen is in het kasteel en zijn park. Zo kun je picknicken in de paardenwei, reeën spotten in het park en hutten bouwen in de Leemkuil. In het kasteel kun je mooie stijlkamers met antiek bewonderen en in de voormalige oranjerie kun je genieten van een lekker kopje koffie of thee.


Lees ook:

Veelgestelde vragen over kastelen en paleizen in Nederland:

Wat zijn de mooiste kastelen van Nederland?

In Nederland vind je ontzettend veel mooie kastelen. Onze favorieten zijn Slot Loevestein, Kasteel Muiderslot en Kasteel Rosendael. Bekijk 15 mooie kastelen en paleizen in Nederland.

Wat zijn de mooiste paleizen van Nederland?

Een paar van de mooiste paleizen in Nederland zijn Paleis Het Loo, het Paleis op de Dam en Paleis Soestdijk. Ontdek hier 15 mooi kastelen en paleizen in Nederland!

Hoeveel kastelen zijn er in Nederland?

Nederland telt heel wat kastelen en burchten. In heel Nederland vind je zeker zo’n 700 kastelen! Veel van de Nederlandse kastelen stammen uit de middeleeuwen en kun je vandaag de dag bezoeken.

Wat is het grootste kasteel van Nederland?

Kasteel de Haar in Utrecht is het grootste kasteel van Nederland. Je kunt het kasteel bezoeken en allerlei fraaie ruimtes in het kasteel bewonderen. Lees meer over Kasteel de Haar en andere mooie kastelen in Nederland.

In welk kasteel in Nederland kan ik overnachten?

In Kasteel Ammersoyen kun je overnachten op de voorburcht. Hier vind je een B&B met stijlvol ingerichte kamers en royale bedden. Meer informatie en boeken

Geschreven door Dirk

Dirk is eigenaar van Reiscompany en oprichter van dit reisblog. Dirk is dol op reizen en deelt in zijn berichten zijn geheimtips, leuke eet- en slaapadresjes en bestemmingen waar hij is geweest of die hij graag nog wil zien.

Onze nieuwste artikelen

De 11 mooiste stranden van Nederland

De 11 mooiste stranden van Nederland

Ontdek 11 mooie stranden in Nederland. Of je nu een dagje wilt uitwaaien aan de kust of wilt genieten van een lange stranddag in de zomervakantie.