Arco Della Pace

Milaan – Dit zijn de 25 mooiste bezienswaardigheden!

Wat te doen in Milaan? Ontdek de leukste bezienswaardigheden

Milaan is de tweede stad van Italië en de hoofdstad van regio Lombardije in Noord-Italië. Het is een stad die veel wordt bezocht voor een stedentrip. Zo kan je hier goed winkelen, staat Milaan bekend als dé modehoofdstad en is het ook een populaire stad onder voetbalfans. In deze blog zetten wij de 25 mooiste bezienswaardigheden van Milaan voor je op een rij.

LEES OOK: 15 Verrassende Europese steden voor een stedentrip

1. Galleria Vittorio Emanuele II, het oudste winkelcentrum van Italië

Binnenkant van Galleria Vittorio Emanuele II

Dit overdekte winkelcentrum ligt in het hart van Milaan, naast de kathedraal van Milaan. De bouw van Galleria Vittorio Emanuele II is begonnen in 1865 en werd geopend door de Italiaanse koning Vittorio Emanuele II, waar het winkelcentrum naar is vernoemd. De winkelpassage is de oudste van Italië en staat bekend vanwege het unieke glazen koepeldak. Je kan in Galleria Vittorio Emanuele II fijn winkelen of een hapje eten. Voorbeelden van bekende modemerken in dit winkelcentrum zijn Gucci, Dolce & Gabbana en Versace.

Luxe overnachting in het winkelcentrum: Galleria Vik Milano is een hotel in de winkelpassage van Galleria Vittorio Emanuele II. Je overnacht hier in luxe designkamers met een balkon.

2. Duomo di Milano, de kathedraal van Milaan

Duomo di Milano

De Duomo di Milano, oftewel de kathedraal van Milaan, bevindt zich in het centrum van Milaan. De bouw van deze kathedraal is begonnen in de veertiende eeuw en heeft tot de twintigste eeuw geduurd. Het exterieur bevat torentjes en een barokke gevel. Het interieur is lichter dan veel andere kerken, met prachtige glas-in-loodramen en kunstwerken. Een aanrader is om ook een bezoek te brengen aan het Duomo museum, dat uitleg geeft over de geschiedenis en het bouwproces van de kathedraal.

Een cultureel bezoekje brengen aan de Duoma di Milano en het Duomo museum? Koop tickets voor je bezoek aan de kathedraal en het museum.

3. De Biblioteca degli Alberi, het derde stadspark van Milaan

In oktober 2018 opende na lang uitstel de Biblioteca degli Alberi in de moderne wijk Porta Nuova, in Milaan. Dit unieke park van tien hectare, ontworpen door landschapsarchitect Petra Blaise, heeft negentien boomsoorten en biedt diverse voorzieningen. Het is publiek toegankelijk, eigendom van een private partij en heeft continue bewaking. Het verbindt verschillende wijken en heeft als doel de stad groener en aantrekkelijker te maken. Dit past in het groene initiatief van het stadsbestuur.

Aparthotel Porta Nuova

Overnachten in de moderne wijk Porta Nuova?

Aparthotel Porta Nuova heeft mooie, kleurrijke hotelkamers, met uitzicht op de stad Milaan.

Bekijk hotel Porta Nuova

4. Klooster Santa Maria delle Grazie, met het Laatste Avondmaal

Santa Maria delle Grazie

De kerk Santa Maria delle Grazie en het aangrenzende klooster bevinden zich in de wijk San Vittore, ten westen van het historische centrum van Milaan. In de eetzaal dit klooster kan je het beroemde muurschilderij “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci bewonderen. Het schilderij toont Jezus en zijn apostelen aan een tafel tijdens de laatste maaltijd. Hoewel dit schilderij zeer bekend is, heeft het te lijden gehad onder de tand des tijds en restauraties. Bezoekers moeten van tevoren reserveren om het te zien en mogen slechts een beperkte tijd en in kleine groepen binnenkomen vanwege de kwetsbaarheid van het kunstwerk.

Het wereldberoemde kunstwerk “Het Laatste Avondmaal” bezoeken? Dan raden wij het aan om van tevoren een ticket, inclusief rondleiding, te bestellen. Bekijk tickets.

5. Torre Branca, de 108 meter hoge uitkijktoren in Milaan

Torre Branca

Het beste uitzicht over Milaan is te vinden op het uitzichtpunt in de 108,6 meter hoge Torre Branca, in Parco Sempione. Deze ijzeren toren, ontworpen door architect Gio Ponti, werd gebouwd in 1933 en heeft verschillende namen gehad, waaronder Torre Littoria en Torre del Parco. Na een grootschalige renovatie in 2002, gefinancierd door drankproducent Branca, heropende de toren als Torre Branca voor het publiek. Vanaf de toren kun je bij helder weer vrijwel heel Milaan zien, inclusief de Alpen, de Apennijnen en een deel van de Po-vallei. Groepen van maximaal 6-7 personen kunnen met de lift naar boven en hebben ongeveer vijf minuten om van het panoramische uitzicht te genieten. De toren is op maandagen altijd gesloten en in het winterseizoen alleen geopend op woensdag, zaterdag en zondag.

Bekijk tickets voor Torre Branca

6. Basilica di Sant’Ambrogio, één van de oudste kerken van Milaan

Basilica di Sant’Ambrogio

De kerk Basilica di Sant’Ambrogio bevindt zich op het Piazza Sant’Ambrogio, 20 minuten wandelen van de Dom van Milaan. De kerk is gebouwd in de 4e eeuw, op bevel van de heilige Ambrosius. Het is een belangrijke kerk, die druk wordt bezocht op 7 december: de dag van de heilige Ambrosius. Basilica di Sant’Ambrogio onderging renovaties in de 12e eeuw en herbergt de opvallende kapel San Vittore in Ciel d’Oro, met prachtige mozaïeken. Het gouden altaar is versierd met edelstenen en toont het verhaal van de heilige Ambrosius. Daarnaast herbergt de crypte de lichamen van Ambrosius, Gervasius en Protasius in een zilveren urn uit 1897. In de buurt van de kerk is de Colonna del Diavola, de Duivelszuil, waar een legende aan verbonden is. Ook heeft de kerk een bijzonder mozaïek in de apsis. Basilica di Sant’Ambrogio is dagelijks gratis geopend voor bezoekers.

Zoek hotels bij Sant’ Ambrogio

7. San Siro voetbalstadion, van de clubs AC Milan en FC Internazionale Milano

Het San Siro voetbalstadion in Milaan ligt aan het stadsplein Piazzele Angelo Moratti, in de wijk San Siro. Het stadion is van twee bekende voetbalclubs: AC Milan en Inter Milan. Hoewel het officieel de naam Giuseppe Meazza draagt, wordt het meestal gewoon San Siro genoemd. Bezoekers kunnen het stadion verkennen, de kleedkamers bekijken, het veld betreden en het bijbehorende museum bezoeken. San Siro heeft ook een geschiedenis van het hosten van andere sporten en grote concerten, met optredens van beroemde artiesten zoals Bruce Springsteen, David Bowie en U2. Ook zal het stadion dienen als een locatie voor de Olympische Winterspelen van 2026 en de Winter Paralympics. San Siro is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals bijvoorbeeld met metrolijn 5.

Een tour maken door het San Siro stadion en de rij overslaan? Bekijk tickets.

8. Parco Sempione, het grote stadspark van Milaan

Parco Sempione

Parco Sempione ligt deels in de gelijknamige wijk Sempione en deels in de wijk Castello, in het midden van de stad Milaan. Het grote stadspark heeft een rijke geschiedenis. Zo was het vroeger de locatie van een bos met exotische dieren van de Sforza-familie en is het park ook gebruikt voor militaire oefeningen. Parco Sempione is populair om in te wandelen, picknicken en ontspannen. Zo biedt het park een prachtige omgeving met bloeiende bomen in de lente en kleurrijke herfstbladeren in de herfst. Naast de natuurlijke schoonheid biedt het park ook culturele attracties, waaronder de gemeentelijke bibliotheek (Biblioteca Parco Sempione), Palazzina Appiani voor sport- en muziekevenementen en Palazzo dell’Arte met het Triennale di Milano voor kunst en design. Daarnaast is er in Parco Sempione een bar aan de vijver te vinden waar je wat kan eten en drinken.

Zoek hotels bij Parco Sempione

9. Castello Sforzesco, een kasteel met verschillende musea in Milaan

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco heeft een centrale ligging in het oude stadscentrum van Milaan, in de wijk Centro Storico. Het kasteel is gebouwd op de overblijfselen van een eerder kasteel genaamd Castello di Porta Giova. Castello Sforzesco heeft meerdere renovaties en uitbreidingen ondergaan, inclusief de toevoeging van ronde torens op de hoeken. Het heeft dienstgedaan als huis voor verschillende heersers en is later gebruikt voor militaire doeleinden. Beroemde kunstenaars zoals Leonardo da Vinci hebben bijgedragen aan de decoratie van het kasteel. Tegenwoordig herbergt het diverse musea, waaronder de Pinacoteca del Castello Sforzesco, het Egyptisch Museum en het Archeologisch Museum van Milaan. De toegang tot deze groep musea kost 5 euro.

Tip! Breng een bezoek aan Castello Sforzesco met een digitale audiogids. Bekijk tickets.

10. Teatro alla Scala, een opera- en theatergebouw in Milaan

Milaan - Dit zijn de 25 mooiste bezienswaardigheden!

Teatro alla Scala (ook wel La Scala genoemd) ligt in het centrum van milaan, vijf minuten lopen vanaf Duomo di Milano. Het theater staat bekend om zijn neoclassicistische architectuur en verving een eerder theater dat door brand werd verwoest. Het theater heeft een rijke geschiedenis en heeft beroemde opera’s als Verdi’s Otello, Puccini’s Madama Butterfly, Rossini’s La Cenerentola en Bellini’s Norma voor het eerst opgevoerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Teatro alla Scala zwaar beschadigd door bombardementen, waardoor het theater later werd gerestaureerd en gemoderniseerd. Bezoekers kunnen ’s avonds voorstellingen bijwonen en overdag rondleidingen volgen met gidsen die de geschiedenis, restauraties en beroemde voorstellingen van het theater bespreken. Het naastgelegen museum en de bibliotheek bevatten kostuums, decors, aankondigingen, instrumenten en literatuur over opera, ballet en theatergeschiedenis.

Een bezoek aan het theater en bijbehorende museum combineren? Dan raden wij een begeleide tour aan. Boek tickets.

11. Arco della Pace, een neoklassieke triomfboog

Arco della Pace

De Arco della Pace, gelegen aan de rand van Parco Sempione in Milaan, is een prachtig voorbeeld van neoklassieke architectuur. Het werd gebouwd aan het begin van de negentiende eeuw tijdens Napoleon’s bewind, maar de locatie heeft historische wortels die teruggaan tot de Romeinse tijd. De triomfboog is indrukwekkend, met een hoogte van 25 meter en een breedte van 24 meter. De boog is rijk versierd met marmeren en bronzen standbeelden die historische gebeurtenissen en mythologische figuren uitbeelden. De Arco della Pace staat bij de ingang van Parco Sempione en is gratis te bezoeken.

Overnachten in de buurt van de Arco della Pace? Boek dan een verblijf bij Arco della Pace Charme Apartment. Dit comfortabele hotel zit ook nog eens in de buurt van verschillende cafés en restaurants in Milaan.

12. Pinacoteca di Brera, een kunstgalerie in Milaan

Binnenplaats van Pinacoteca di Brera

Het kunstmuseum Pinacoteca di Brera ligt in het historische Palazzo Brera, in de wijk Brera. Het museum herbergt meesterwerken van beroemde schilders zoals Caravaggio, Rafael, Tintoretto en Bellini. Het museum heeft 16 zalen met voornamelijk barokke kunstwerken, maar er is ook een zaal gewijd aan moderne kunst. Het is opvallend dat de schilderijen tegen kleurrijke achtergronden hangen, wat uniek is voor een kunstmuseum met oude schilderijen. Het beroemdste werk in het museum is waarschijnlijk “Il bacio” (De kus) van Francesco Hayez. Naast schilderkunst zijn er ook Romeinse beelden en kruiken te bewonderen in Pinacoteca di Brera. Het museum is dagelijks geopend van 8:30 tot 19:15 uur, behalve op maandag.

Tip! Combineer je bezoek aan Pinacoteca di Brera met een wandeling door de populaire wijk Brera in Milaan. Hierbij wordt je ook nog eens rondgeleid door een tourgids. Boek tickets.

13. Navigli, een gezellige wijk met kanalen

I Navigli

Navigli is een schilderachtige wijk in Milaan, net binnen de ring van het stadscentrum. De wijk wordt begrensd door de kanalen Naviglio Grande en Naviglio Pavese. Je vindt er talloze restaurants, bars en ambachtelijke winkels. De wijk heeft ook een groen gebied waar bezoekers kunnen ontspannen. Elke laatste zondag van de maand is er een antiek- en rommelmarkt genaamd Mercatino dell’Usato di Porta Genova, waar je vintage items en kunstwerken kunt vinden. Navigli staat ook bekend om de aperitivo-traditie, waarbij je voor het diner kunt genieten van drankjes en heerlijke hapjes in de vele bars en restaurants aan het water.

Overnachtingstip: Verblijf in een trendy flat in Navigli in Milaan. Het appartement heeft een moderne inrichting en ligt vlakbij het het Darsena meer.

14. Het Quadrilatero d’Oro, het duurste winkelgebied van Milaan

Het Quadrilatero d’Oro, of het ‘Gouden Vierhoek’, is een chique winkelgebied in Milaan dat wordt begrensd door de Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia en Via della Spiga. Je vindt hier luxueuze modewinkels van merken als Prada, Gucci en Versace. De huurprijzen voor winkels zijn hier extreem hoog, het is dan ook een plek waar welgestelde mensen winkelen en je beroemdheden kunt tegenkomen. Wanneer je een bezoek brengt aan het Quadrilatero d’Oro raden wij aan om langs te gaan bij Dmagazine, een designer fashion outlet. Ook is het leuk om naar het museum in het Palazzo Morando te gaan, waar historische kostuums tentoongesteld worden. Mocht je na het winkelen zin hebben om een hapje te eten, is Il Salumaio di Montenapoleone een fijne plek.

Zoek hotels bij Quadrilatero d’Oro

15. Cimitero Monumentale, een begraafplaats met indrukwekkende beelden

Cimitero Monumentale

Dit bijzondere kerkhof ligt in het noordelijk deel van het stadscentrum tussen de wijken Chinatown en Zona Farini in. Je vind op Cimitero Monumentale opvallende grafmonumenten en kunstwerken. De begraafplaats biedt een rustige en artistieke omgeving waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van architectonische pracht. De begraafplaats herbergt graven van beroemde Italianen en opvallende kunstwerken, waaronder tombes in verschillende architecturale stijlen. Het bekendste deel is het Famedio, waar beroemde Italianen zoals Alessandro Manzoni en Salvatore Quasimodo zijn begraven. Andere opmerkelijke tombes zijn onder meer het Civico Mausoleo Palanti en de tombes van de familie Toscanini, Isabella Airoldi Casati en Campari. Het Cimitero Monumentale is bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals de metrolijn 5 naar halte Monumentale. Het kerkhof is dagelijks open van 8.00 tot 18.00 uur, behalve op maandagen. De toegang tot Cimitero Monumentale is gratis.

Tip! Leer meer over Cimitero Monumentale met een begeleide tour. Boek tickets.

16. San Maurizio kerk, de “Sixtijnse kapel van Milaan”

San Maurizio kerk Milaan

De kerk van San Maurizio ligt op een bekende straat in Milaan, de Corso Magenta, in de buurt van het Castello Sforzesco. De kerk staat bekend als de “Sixtijnse kapel van Milaan” vanwege zijn prachtige interieur met 16e-eeuwse fresco’s, die onlangs zijn gerestaureerd na een 30-jarige renovatie. Het interieur van de kerk is rijk versierd met religieuze schilderingen en wordt vaak vergeleken met de Sixtijnse Kapel in Rome. Een opvallend kenmerk is de scheidingsmuur in het midden van de kerk, de Coro delle Monache, die diende om de nonnen af te schermen tijdens de mis. Het klooster dat aan de San Maurizio grenst is een van de oudste en grootste nonnenkloosters in de regio. Ook is er naast de kerk een museum te vinden, het Museo Civico Archeologico, met een collectie Romeinse, Etruskische, Egyptische en Griekse kunst en middeleeuwse juwelen.

De kerk is geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur, met gratis toegang. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur, behalve op maandag.

17. Het Porta Nuova district, de zakelijke wijk van Milaan

Porta Nuova

Het Porta Nuova district is een hippe, opkomende wijk in Milaan, in de buurt van het station Milano Porta Garibaldo. Vroeger was dit district een verwaarloosd industriegebied, maar heeft een ambitieuze transformatie ondergaan. Tegenwoordig is Porta Nuova een moderne zakenwijk met opvallende architectuur, waaronder de hoogste wolkenkrabber van Italië, de Torre Unicredit. Het beroemdste gebouw is het Bosco Verticale, twee torens bedekt met bomen en struiken. Palazzo Lombardia huisvest de regionale regering van Lombardije en biedt een panoramisch uitzicht vanaf de 39e verdieping. Het Piazza Gae Aulenti is het centrale plein van de wijk, ontworpen door architect Cesar Pelli, met een modern kunstwerk en winkels. Porta Nuova ligt niet ver van het centrum en is bereikbaar met de metro, bijvoorbeeld via de halte Repubblica (lijn 3) of Isola (lijn 5) voor het Bosco Verticale.

Hoteltip! Overnacht in het NH Collection Porta Nuova hotel in het moderne Porta Nuova district. Het hotel heeft onder andere een Amerikaans restaurant en een fitnessruimte.

18. Colonne di San Lorenzo, een reeks van 16 Romeinse zuilen

Colonne di San Lorenzo en basiliek van San Lorenzo

De Colonne di San Lorenzo bevindt zich in het centrum van Milaan, naast de winkelstraat Via Torino en bij de basiliek van San Lorenzo. Het is een reeks van 16 Romeinse zuilen, gebouwd in de 2e en 3e eeuw in Korinthische stijl. Echter werden de zuilen pas in de middeleeuwen vlakbij de basiliek van San Lorenzo geplaatst, om het gebouw te complementeren. De zuilen zijn waarschijnlijk afkomstig van oude Romeinse constructies zoals een badhuis, amfitheater of tempelcomplex. Ze vormen nu een opvallend historisch kenmerk in het levendige plein, naast de zuilen, dat populair is bij jonge inwoners van Milaan. Zeker een bezoekje waard als je interesse hebt in de Romeinse bouwstijl!

LEES OOK: De 20 mooiste bezienswaardigheden in Rome

19. Museo della Scienza e della Technologia, een wetenschappelijk museum in voormalig klooster

Het Museo della Scienza e della Technologia bevindt zich in de straat Via San Vittore, in de buurt van metrostation S. Ambrogio in Milaan. Het is het grootste wetenschaps- en technologiemuseum in Italië, met ongeveer 16,000 tentoongestelde voorwerpen. Het museum bevindt zich in het voormalig klooster San Virrore, uit de 16e eeuw, en richt zich vooral op wetenschappelijke ontdekkingen en hun praktische toepassing. Hierbij wordt een speciale nadruk gelegd op de 19e en 20e eeuw en is er aandacht voor vervoer, energieproductie, de staalindustrie, telecommunicatie en informatica. Je kunt er objecten bekijken die gebaseerd zijn op schetsen van Leonardo da Vinci, waaronder echte modellen van onderzeeërs, schepen, stoomtreinen en vliegtuigen. Het museum is verdeeld over zeven afdelingen en beslaat meer dan 50,000 vierkante meter. Museo della Scienza e della Technologia is dinsdag tot en met vrijdag van 9:30 tot 17:30 en zaterdag en zondag van 9:30 tot 18:30 uur open voor bezoek.

San Vittore- One Bedroom appartement

Overnachtingstip:

Verblijf in het San Vittore- One Bedroom appartement in de straat Via San Vittore. Dit appartement heeft een ideale locatie in het centrum van Milaan en ligt in de buurt van Museo della Scienza e della Technologia.

Bekijk San Vittore- One Bedroom appartement

20. Corso Magenta, een van de mooiste straten van Milaan

Corso Magenta

De Corso Magenta in Milaan is een prachtige straat in de buurt van de Santa Maria delle Grazie, beroemd om zijn chique winkels en historische gebouwen. “Bar Magenta,” een meer dan 100 jaar oude bar, is een bekende plek in de straat. De Corso Magenta biedt een mix van winkelketens, boetieks en warenhuizen en trekt voornamelijk de lokale bevolking aan. Op nummer 61 bevindt zich het Palazzo delle Stelline, nu een congrescentrum, en op nummer 65 Casa degli Atellani, waar Leonardo da Vinci verbleef tijdens het werken aan het Laatste Avondmaal. In de privétuin van Casa degli Atellani, genaamd La Vigna di Leonardo, kan men nu de wijngaard van Leonardo bezoeken. Die diende ooit als jachtgebied voor Ludovico il Moro, de heerser van Milaan en een opdrachtgever van Da Vinci.

Tip! Meer weten over het leven van Leonardo da Vinci in Milaan? Dan kan je een privé wandeltocht boeken met tourgids. Tijdens deze tocht kom je onder andere langs Santa Maria delle Grazie en Casa degli Atellani. Boek tickets.

21. L.O.V.E., een bijzonder beeldhouwwerk van een middelvinger

Het opvallende beeldhouwwerk “L.O.V.E.” staat op het Piazza Affari (het Businessplein) in Milaan, tegenover de aandelenbeurs van de stad. Het beeld is gemaakt door kunstenaar Maurizio Cattelan, is 11 meter hoog en toont een hand met enkel de middelvinger. Dit kunstwerk is bedoeld als kritiek op het internationale financiële management en de rol van lokale officiëlen en banken in de financiële crisis. Ondanks controverse heeft de burgemeester van Milaan besloten om het beeld op deze prominente locatie te plaatsen. Het staat bekend als “il dito” (de vinger) bij de lokale bevolking en roept discussie en inspiratie op, ongeacht of je het mooi vindt of niet. Het is gratis te bezichtigen en een interessant stukje kunst en geschiedenis van Milaan.

Op zoek naar een appartement in de buurt van L.O.V.E.? Verblijf dan in het rustig gelegen Sweet Inn – Piazza Affari, op 600 meter van het centrum van Milaan. Deze accomodatie biedt ook tegen toeslag een pendeldienst van en naar de luchthaven Milaan Linate.

22. Pirelli HangarBicocca, een museum voor moderne kunst in Milaan

Pirelli Hangar Bicocca

Het Pirelli HangarBiocca museum ligt op Via Chiese, in de buurt van metrostation Sesto Marelli in Milaan. Het is een non-profitorganisatie en belangrijk centrum voor hedendaagse kunst, die is opgericht in 2004. Het museum bevat een van de grootste tentoonstellingsruimten in Europa, waar jaarlijks grote kunsttentoonstellingen van zowel Italiaanse als internationale kunstenaars worden georganiseerd. Er worden rondleidingen gegeven tijdens tijdelijke tentoonstellingen en er zijn creatieve workshops voor kinderen. De locatie, een oude industriële Pirelli-fabriek, biedt veel ruimte voor kunstwerken. Daarbij benadrukt de structuur van het gebouw de kunst op een bijzondere manier. Ook bevat de tuin rondom de fabriek bevat kunstwerken. Pirelli HangarBicocca is gratis toegankelijk op donderdag tot en met zondag van 10:30 tot 20:30 uur.

LEES OOK: De 20 mooiste bezienswaardigheden in Madrid

23. Brera, de kunstenaarswijk van Milaan

Vrouw in de wijk Brera in Milaan

Brera is de kunstwijk van Milaan en ligt in het historische centrum van de stad. De wijk heeft een rijke geschiedenis, met de Accademia di Belli Arti als een belangrijk cultureel centrum dat kunstenaars aantrok. Brera staat bekend om de romantische straten, kunstgalerijen, trendy restaurants en originele winkels. Het hoogtepunt is de Pinacoteca di Brera, een prestigieus kunstmuseum in het Palazzo di Brera, met werken van beroemde kunstenaars zoals Caravaggio en Rafael. Naast dit museum herbergt Palazzo di Brera ook de Accademia di Belli Arti, een sterrenwacht en een botanische tuin. Verder is Piazza del Carmine een gezellig plein in Brera, waar markten plaatsvinden. Het drooggelegde kanaal met de Ponte delle Gabelle, ontworpen door Leonardo da Vinci, is een ander opmerkelijk kenmerk van de wijk. Daarnaast staat de Chiesa San Marco bekend als een van de belangrijkste kerken in Brera. Tot slot staat de wijk bekend om zijn culinaire scene, met restaurants en wijnbars zoals N’Ombra de Vin en Flower Burger.

24. Museo Civico di Storia Naturale di Milano, het natuurhistorisch museum van Milaan

Museo Civicio di Storia Naturale di Milano ligt aan Corso Venezia, een bekende winkelstraat in Milaan. Het natuurhistorische museum herbergt collecties over mineralogie, paleontologie, het menselijk lichaam en dieren. Daarbij wordt een nadruk gelegd op diorama’s van dieren in hun natuurlijke omgeving. Het is het grootste en meest bezochte natuurhistorische museum in Italië en een van de belangrijkste in Europa, met een collectie van meer dan 2,5 miljoen objecten. Het museum biedt een gevarieerde en boeiende ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Museo Civicio di Storia Naturale di Milano is geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 17:30 uur.

Corso Venezia Apartment

Verblijfstip!

Overnachten in de chique winkelstraat Corso Venezia, in de buurt van Museo Civicio di Storia Naturale di Milano? Verblijf dan in Corso Venezia Apartment in het centrum van Milaan, met een mooi uitzicht op de stad.

Bekijk Corso Venezia Apartment

25. Ontdek Milaan met een iconische gele tram

Milaan - Dit zijn de 25 mooiste bezienswaardigheden!

In Milaan rijden authentieke gele trammetjes uit de jaren ’20 nog steeds als onderdeel van het openbaar vervoer. Ze hebben hun originele charme behouden, met houten banken, klassieke lampen en borden uit die tijd. Deze trams, genaamd “ventotto’s,” hebben een uniek serienummer tussen 1502 en 2002. Er werden er dan ook in totaal 500 van gemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liepen sommige trams schade op, maar de meeste zijn hersteld, behalve nummer 1624, dat niet meer kon rijden. Een interessante manier om de verschillende bezienswaardigheden van Milaan te verkennen, is met behulp van ‘Tram 1’. Deze tramroute heeft 39 haltes en begint in de buurt van het centraal station, met Piazza Castelli als eindpunt. Om gebruik te maken van de gele tram, kan je een kaartje kopen voor het openbaar vervoer. Deze zijn meestal in metrostations of tabakswinkels verkrijgbaar.

Tip! Om zoveel mogelijk uit je stedentrip naar Milaan te halen raden wij het aan om een Milaan stadspas aan te schaffen. Daarmee heb je toegang tot bezienswaardigheden en kan je gebruikmaken van het openbaar vervoer. Koop Milaan stadspas.

Meer inspiratie opdoen voor een stedentrip?

  Veelgestelde vragen over bezienswaardigheden in Milaan:

  Waarom is Milaan zo populair?

  Milaan is populair vanwege zijn status als mode- en designhoofdstad, met toonaangevende modemerken en evenementen zoals de Milan Fashion Week. Bovendien trekt de stad bezoekers met zijn rijke culturele erfgoed, historische bezienswaardigheden en levendige gastronomische scene.

  Wat is de leukste wijk in Milaan?

  Dat is subjectief en afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar veel mensen vinden de wijk Brera in Milaan aantrekkelijk vanwege zijn charmante straatjes, kunstgalerijen en boetieks. Een andere populaire wijk is Navigli, bekend om zijn grachten, levendige avondscene en trendy restaurants.

  Is Milaan duur om te eten?

  Milaan staat bekend om zijn gastronomische scene en heeft een breed scala aan eetgelegenheden, variërend van budgetvriendelijke pizzeria’s tot luxe restaurants. Over het algemeen kunnen de prijzen voor eten in het stadscentrum hoger zijn dan in sommige andere delen van Italië, maar je kunt nog steeds betaalbare opties vinden als je goed zoekt.

  Hoeveel dagen heb je nodig om Milaan te zien?

  Over het algemeen kun je de belangrijkste bezienswaardigheden in Milaan in 2 tot 3 dagen bekijken. Maar als je meer tijd hebt om te genieten van de cultuur, het winkelen en de gastronomie, kan een langer verblijf van 4 tot 5 dagen de moeite waard zijn.

  Geschreven door Isa Bulthuis