Berat in Albanië (Balkan)
Afbeelding van Ervin Gjata via Pixabay

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Albanië: wat te zien en doen?

Albanië is een prachtig, maar relatief onbekend land. Zonde, want je kunt er van alles zien en beleven. Zo heb je er een mooi kustgebied met paradijselijke stranden en gezellige badplaatsjes. Je kunt er wandelen door de ongerepte natuur van de Albanese Alpen of de ruïnes ontdekken van Butrint. Bezoek de museumsteden Berat en Gjirokastra, waar je je ogen uitkijkt, of ontdek het Meer van Ohrid, waar je kunt suppen en kanoën. Kortom, er is voor ieder wat wils! Bekijk hier 15 mooie bezienswaardigheden in Albanië. 

Vakantie Albanië, de 10 leukste bestemmingen!

1. Ontdek de hoofdstad van Albanië: Tirana

oude en nieuwe gebouwen op een klaar blauwe dag in de hoofdstad Tirana van Albanië

Tirana is de hoofdstad van Albanië en het is een stad die je zeker moet bezoeken als je in Albanië bent. In de stad kun je van alles zien en doen, waarbij het Skanderbergplein één van de populairste bezienswaardigheden is. Dit plein is het middelpunt van de stad en wordt omringd door mooie regeringsgebouwen. Op het plein staat een monument van Skanderberg, de nationale held van Albanië. Vlakbij het plein staat de prachtige Et’hem Bey-Moskee. Het is één van de oudste gebouwen in de stad en is van binnen prachtig versierd. Vanaf het plein kun je makkelijk alle leuke straatjes en bezienswaardigheden van Tirana ontdekken.

Zo zijn er in de hoofdstad ook veel bijzondere musea, zoals het Archeologisch Museum en het Nationaal Historisch Museum. Een echte aanrader is om naar het BUNK’ART museum te gaan. Dit museum is gevestigd buiten de stad in een enorme bunker. Hier kun je verschillende tentoonstellingen vinden en een museum over de geschiedenis van Albanië. Daarbij kun je veel leren over het communistische regime en de vele bunkers die in die tijd door het hele land zijn gebouwd. Als je de stad even wilt ontvluchten, dan kun je naar het nationale park Dajti gaan. Hier staat de Dajti berg en op de top heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving.

De beste bezienswaardigheden van Tirana

2. Verken Dürres, de belangrijkste havenstad van Albanië

kuststrook van Dürres met hoge gebouwen, het strand, de zee en het achterland in Albanië

Dürres is na Tirana de grootste stad in Albanië. Het ligt aan de kust en heeft dan ook de grootste en belangrijkste haven van het land. De stad is één van de populairste bestemmingen voor toeristen en er is dan ook veel moois te zien. De Romeinen hebben veel indrukwekkende gebouwen achtergelaten in de stad. Eén daarvan is het amphitheater. Het is het grootste amphitheater van de Balkan en het heeft lange tijd onder de grond gelegen. Pas in de twintigste eeuw is het weer ontdekt en daarna is het opgegraven en opengesteld voor publiek.

Naast het amphitheater vind je in Dürres ook nog overblijfselen van Romeinse badhuizen, het forum en oude stadsmuren. Ook uit latere periodes zijn er nog mooie gebouwen in de stad te vinden. Zo moet je zeker langs het paleis van koning Zog. Het paleis is in 1930 gebouwd en oogt erg Italiaans van de buitenkant. Vanaf het paleis heb je een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Naast deze mooie bezienswaardigheden, is Dürres ook rijk aan heerlijke stranden. De stranden vind je vlak naast de stad en hier kun je goed zwemmen en zonnen. Na een stranddag kun je makkelijk de stad inlopen en daar heerlijk eten bij één van de restaurantjes of een leuke club of bar opzoeken.

Tip: boek een hotel in Dürres. Sol Tropikal Durrës is een luxe hotel in Tirana met een buitenzwembad, een eigen strand en moderne hotelkamers.

3. Het Meer van Ohrid, een uniek meer in Albanië en Macedonië

het klooster St. Naum aan het Ohrid meer in Noord-Macedonië

Het Meer van Ohrid is een groot meer dat zich in zowel Albanië als in Macedonië bevindt. Het grootste gedeelte ligt in Macedonië, maar ook het Albanese gedeelte is erg mooi. Het meer is op sommige plekken wel 285 meter diep en wordt gevoed door onderaardse bronnen. Het water wordt afgevoerd door de Zwarte Drin, één van de belangrijkste rivieren in Albanië. Rondom het meer heb je een paar mooie bezienswaardigheden die zich in Albanië bevinden. Eén daarvan is het klooster St. Naum (Noord-Macedonië). Dit klooster ligt direct aan de oever en hoort bij het nationale park Galicica. Het klooster is erg mooi om te zien en je hebt vanaf daar ook een prachtig uitzicht op het meer.

Een andere bezienswaardigheid bij het Meer van Ohrid is het dorpje Pogradec. Dit is een ontzettend gezellig dorpje met een hechte gemeenschap met veel tradities. Er worden veel festivals gehouden zoals het poppentheaterfestival. Vanuit Pogradec kun je ook mooie plekken bezoeken zoals de bronnen van Drilon of het Shebenik-Jabllanice nationale park. Het meer zelf is prachtig helder en is erg populair onder vissers. Er leven namelijk vissoorten die je nergens anders op de wereld tegenkomt. Ook worden er veel watersporten beoefend en kun je uitstekend wandelen in de omgeving. Voor een lekkere zonvakantie kun je ook bij het Meer van Ohrid terecht. Er zijn namelijk meerdere lekkere zandstranden.

Goedkoop op vakantie naar Albanië? Boek je vakantie bij de VakantieDiscounter!

4. Verblijf in Sarandë, populaire badplaats in Albanië

kleine bootjes die in de haven van Sarande in Albanië liggen. Op de voorgrond zie je rode bloemen en palmen en op de achtergrond de boulevard met hoogbouw en daarachter de bergen.

Sarandë is één van de populairste badplaatsen in Albanië. Het ligt in het zuiden van het land niet ver van Griekenland en tegenover de kust vind je het Griekse eiland Corfu. Sarandë is over de afgelopen jaren steeds meer veranderd in een echte zonnige badplaats. Er komen steeds meer restaurantjes, hotels en winkels en ook een heuse boulevard.

Na een dagje strand kun je je dus ook uitstekend vermaken in deze stad. Om de stad heen vind je mooie bezienswaardigheden zoals Butrint en Syri I Kalter, die later ook nog aan bod komen. De stranden bij Sarandë zijn paradijselijk met wit zand en een helderblauwe zee. De perfecte plek om van een zonvakantie te genieten! Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is het klooster Ayii Sarandë. Dit klooster is gebombardeerd, maar er zijn nog steeds goed bewaarde fresco’s en vanaf het klooster heb je een mooi uitzicht op de omgeving. Sarandë staat ook bekend om het bruisende nachtleven. Je vindt er overal leuke clubs en bars en ‘s nachts zul je je dus ook uitstekend vermaken.

Hotel tip! Palma City Hotel is een modern hotel in het centrum van Sarandë met een modern zwembad en een adembenemend uitzicht.

5. Nationale Park Butrint, groene bossen en kustlandschap

ruïnes van Butrint in het Nationale Park Butrint in Albanië

Het Nationale Park Butrint is een gebied vlak onder de stad Sarandë tegen de Griekse grens aan. Je vindt er groene bossen, heuvels en een mooi kustlandschap. Je kunt hier dan ook uitstekend wandelen en fietsen over veel verschillende paden. Het hoogtepunt van het Nationale park is de historische stad Butrint. Butrint is een Griekse stad, waar een groot aantal ruïnes van vroegere gebouwen zijn te bewonderen. Zo staan er resten van een oud amphitheater, de tempel van Aesculapius, een abdij en de vestingmuren. Als je hier tussen de ruïnes rondloopt, waan je je even in een ander tijdperk. Sommige gebouwen zijn wel 2500 jaar oud en de stad staat in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoedlijst. Een aanrader is hier ook zeker om het museum te bezoeken. In het museum kun je veel leren over de verschillende volkeren die er hebben gewoond en wat zij hebben achtergelaten.

Naast Butrint moet je ook zeker naar Ksamil gaan. Dit zijn 3 eilandjes die bij het nationale park horen. De eilanden zijn prachtig met tropische stranden die je doen denken aan Griekenland. Het water is ontzettend helder en de zandstranden uitgestrekt. De eilanden bestaan voor de rest uit groene bossen, rotsen en kliffen. Een waar paradijs dus! Om bij de eilandjes te komen, kun je een bootje nemen of er simpelweg heen zwemmen.

6. De museumsteden Berat en Gjirokastra

bijna lege straat met aan de linkerkant een bomenrij en aan de rechterkant witte gebouwen en restaurant in de stad Berat in Albanië. Aan het einde van de straat liggen vele witte huisjes tegen een heuvel aan.
Afbeelding van Ervin Gjata via Pixabay

Berat en Gjirokastra worden ook wel museumsteden genoemd, waar overal mooie en bijzondere dingen te zien zijn. De historische stadscentra van de twee steden staan dan ook samen op de Unesco Werelderfgoedlijst. Berat staat ook wel bekend als de stad met de duizend vensters en als je er komt dan snap je dat meteen. De stad is opgebouwd uit verschillende plateaus waarop mooie witte huizen staan met veel ramen. De witte huizen steken af tegen de achterliggende berg en de blauwe rivier Osum. Een prachtig plaatje dus! Elk straatje is erg pittoresk en het is het dan ook waard om een paar uur door deze stad te struinen.

Er zijn veel bezienswaardigheden die je zeker moet zien tijdens je bezoek. Zo zijn er vele kerken en moskeeën, het Sint-Spyridonklooster en een kasteel bovenop de berg, waarvandaan je prachtig uitzicht hebt. Gjirokastra ligt veel zuidelijker dan Berat en is eveneens een prachtige stad. Gjirokastra staat bekend als de stad van de duizend trappen. Je moet dus wel rekening houden met de steile opbouw van de stad en dit kan veel energie kosten. Dit is het wel helemaal waard, want deze stad is wederom prachtig. De straatjes staan vol met kleine huizen met piramidevormige daken.

Ook hier vind je een mooi kasteel boven op de berg. Dit kasteel is gebruikt door de nazi’s en je kunt er dus nog veel wapens en zelfs een vliegtuigwrak vinden. Een aanrader is ook om naar het etnografisch museum te gaan. Hier leer je veel over de Albanese geschiedenis. Daarnaast vind je overal kerken en moskeeën die van binnen en van buiten mooi versierd zijn. In de stad zijn veel restaurantjes en winkeltjes en elk straatje is weer prachtig.

7. Het meer van Shkodër, het grootste meer van de Balkan

grauwe dag aan het Shkodër meer in Albanië

Het meer van Shkodër ligt zowel in Albanië als in Montenegro en het is het grootste meer van de Balkan. Wist je dat het meer wordt beschermd door het nationale park waar het in ligt? Ook zijn er meer dan 270 vogelsoorten waardoor deze plek voor vogelliefhebbers een populaire bestemming is. Rond het meer kun je fantastisch wandelen en fietsen, waarbij je door bergen, bossen en langs de oever wandelt. Het is daarnaast ook populair om het water zelf te verkennen. Zo kun je mee met georganiseerde boottochten of kun je ervoor kiezen om zelf een bootje te huren.

Naast het meer van Shkodër vind je de stad Shkodër. Het is een hele oude stad waar je veel historische gebouwen kunt zien. Eén van de hoofd bezienswaardigheden is de Sheik Zamil Abdullah Al-Zamil Moskee. Deze is pas in de jaren 90 van de laatste eeuw gebouwd en het is een indrukwekkend bouwwerk. Net buiten de stad ligt de ruïne van het Rozafa fort. Een indrukwekkend fort met prachtig uitzicht op de stad en het meer.

Overnachten aan het meer van Shkodër? Prince of Lake is een fraai gelegen hotel met buitenzwembad onderaan het meer.

8. Syri I Kalter, bijzondere bron bij Sarandë

blauw water en groene begroeiing in de bron Syri I Kalter in Albanië

Syri I Kalter is een bijzonder bron nabij de stad Sarandë. De Engelse naam van deze bron is ook wel de Blue Eye Spring. Het water is er prachtig met veel verschillende kleuren blauw en het wordt omringd door groene bomen en rotsen. Het bijzondere aan deze plek is dat niemand weet hoe diep de bron is. Een gedeelte van de bron is zo diep dat een duiker die naar 50 meter diepte dook, nog steeds de bodem niet kon zien. Het is dus een waar mysterie hoe diep deze bron is en dat trekt veel mensen naar de plek toe.

De prachtig omgeving is bijna sprookjesachtig met de mooiste kleuren groen en blauw overal waar je kijkt. Het water is extreem helder en je kunt dus elk kleine onderwater plant of vis goed zien. Ook kun je er zwemmen en misschien lukt het jou dan wel om de bodem van de bron te vinden.

uitzicht op een blauwe lucht en een berg vanuit een natuurhuisje in Albanië

Natuurhuisje in Albanië

Overnachten in een stijlvol vakantiehuis midden in de natuur van Albanië? Bekijk dit natuurhuisje in de bergen in het dorp van Qeparo, met uitzicht op de Ionische zee.

Bekijk natuurhuisje

9. De Albanese Alpen, prachtig berggebied met ongerepte natuur

meertjes in een dal en groene bergen in de Alpen in Albanië

De Albanese Alpen is een prachtig berggebied en er zijn twee natuurparken te vinden, Nationale Park Theth en Nationale Park Valbona. In De Albanese Alpen vind je nog echte ongerepte natuur met maar weinig goed begaanbare wegen. De huisjes en dorpjes worden met wegen verbonden, maar in de rest van het gebied kun je alleen wandelend of fietsend komen. Dit zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt dat je even in the middle of nowhere bent.

Valbona is één van de belangrijkste dorpjes in de regio en het is een goede uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten door de Albanese Alpen. Ook kun je er in de winter skiën of de één na hoogste berg beklimmen. In de omgeving zijn er mooie riviertjes, besneeuwde bergen en uitgestrekte bossen. Er komen ook veel dieren voor zoals beren, wolven en wilde geiten. Een populaire wandelroute is die van het Nationale Park Theth naar het Nationale park Valbona. Over deze route doe je ongeveer 5 uur en het neemt je mee dwars door de wildernis.

Tip: boek een hotel in de Albanese Alpen. Hotel Margjeka is een comfortabel hotel midden in de Albanese Alpen. De kamers zijn comfortabel ingericht en bieden een adembenemend uitzicht over de bergen.

10. Komanmeer, een van de mooiste meren van Albanië

het Komanmeer in Albanië met aan de zijkanten rotsachtige kliffen die weerspiegelen in het water

Het Komanmeer is één van de mooiste meren van Albanië. Het water is helderblauw en wordt omringd door rotsachtige heuvels met veel groen. Veel mensen vergelijken dit meer met de fjorden in Noorwegen en het is dan ook absoluut een bezoekje waard. Je kunt er een boottocht maken die ontzettend populair is bij toeristen. Deze boottocht neemt je mee vanuit Koman en brengt je naar de haven van Fierza. Onderweg kom je langs het schitterende landschap en kijk je na elke bocht weer je ogen uit. Om je heen rijzen de kliffen hoog boven je uit en je kunt de ongerepte natuur rustig in je opnemen. Je kunt er ook voor kiezen om met een kleiner bootje één van de dorpen te bezoeken. Dit zijn vaak oude, nog vrij primitieve dorpen en hier kun je kennis maken met de lokale bevolking die ver weg woont van de grote steden.

Tip: ga met vakantie naar Albanië. Vergelijk alle hotels bij Booking.com. Vlieg goedkoop naar Albanië met Transavia.com

11. De Ottomaanse boogbrug Mesi Bridge

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Een tip van één van onze lezers en een minder bekende bezienswaardigheid in Albanië is de Mesi brug. Deze bijzondere Ottomaanse boogbrug ligt in het plaatsje Mes, een paar kilometer ten noordwesten van Shkodër. De brug overspant de rivier Kir en werd gebouwd om de twee dorpen Drishti en Cukali met elkaar te verbinden. In het Albanees heet hij Ura e Mesit, wat ‘brug in het midden’ betekent. In het voorjaar en de zomer maken veel lokale bewoners en toeristen fietstochten door het gebied, waarna ze aan het eind soms verkoeling zoeken in de kristalheldere rivier. Het is echt een plaatje en vlak bij de brug vind je diverse restaurantjes. Zo kun je er een leuk uitstapje van maken!

12. Bezoek Apollonia & het Ardenica klooster

Twee interessante bezienswaardigheden die vaak gecombineerd worden in het zuidwesten van Albanië zijn Apollonia en het Ardenica klooster. Ze zijn een echte must-visit voor geschiedenisliefhebbers, gelegen in de buurt van de stad Fier. Apollonia is een oude Griekse stad gesticht in de 6e eeuw voor Christus en inmiddels het grootste archeologisch park van Albanië. Je vindt er overblijfselen van onder andere een theater, agora en tempels gewijd aan Apollo en Artemis.

Het Ardenica klooster is een historisch en cultureel monument gelegen op een heuveltop in de buurt van Fier. Het klooster dateert uit de 13e eeuw en staat bekend om zijn prachtige Byzantijnse architectuur, met opvallende fresco’s en religieuze kunstwerken die de muren sieren. Het klooster speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van Albanië, met legendes die beweren dat Skanderbeg, de nationale held van Albanië, hier in 1451 trouwde. Het Ardenica klooster is een belangrijk bedevaartsoord voor orthodoxe gelovigen en trekt ook veel toeristen vanwege zijn historische en culturele betekenis, evenals zijn schilderachtige ligging met uitzicht op de omliggende vlaktes.

Apollonia & het Ardenica klooster bezoeken? Boek dan een georganiseerde dagtrip naar deze twee bezienswaardigheden!

13. De veelzijdige stad Vlorë aan de Albanese Rivièra

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Ook in het zuidwesten van Albanië ligt de stad Vlorë. De plaats maakt deel uit van de Albanese Rivièra en biedt voor ieder wat wils: van zee en strand voor de zonaanbidders tot een oud pastelkleurig centrum en een prachtig natuurgebied voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Het klooster, de ondergrondse bunkers uit de communistische tijd, en het Nationaal Onafhankelijkheidsmuseum getuigen van een rijke historie en zijn absolute must-visits voor iedereen die van geschiedenis houdt. Beklim zeker de Kuzum Baba-heuvel, waar je geniet van adembenemende uitzichten over de stad en de omliggende kustlijn. Onderaan de heuvel ligt de Muradie Moskee, een voorbeeld van Ottomaanse bouwkunst, die al in 1537 werd gebouwd.

14. Dineer in het Lekuresi kasteel bij zonsonderang

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Het Lekuresi kasteel ligt op een heuvel boven de stad Sarandë. Gebouwd in de 16e eeuw door de Ottomaanse sultan Suleiman de Grote, diende het kasteel als een strategisch bolwerk tegen invallen van piraten en vijandige mogendheden. Vandaag de dag staat het bekend om zijn imposante stenen muren, torens en bastions, evenals het panoramische uitzicht op de azuurblauwe Ionische Zee. Je kunt er genieten van prachtige uitzichten over Sarandë, de kustlijn, de Butrint-lagune en het Griekse eiland Corfu. Het is een fantastische plek als je van spectaculaire zonsondergangen wilt genieten. Dit kan ook tijdens een diner, want het kasteel herbergt een restaurant met groot terras, waar onder andere pizza’s worden geserveerd.

Tip! Vanuit Sarandë worden leuke dagtrips naar het Lekuresi kasteel en de Blue Eye aangeboden. Bekijk tickets.

15. De Bogova-watervallen in het zuiden van Albanië

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Het plaatsje Bogova in het zuiden van Albanië staat bekend om zijn 20 meter hoge watervallen, gelegen in een prachtige natuurrijke omgeving. Ze zijn populair om te bezoeken met georganiseerde tours, maar je kunt er ook prima op eigen houtje naartoe. Parkeren kan in het dorpje, van waaruit je een mooie wandeling naar de watervallen kunt maken. Het heldere water is de perfecte plek voor wat verkoeling op warme zomerdagen. Tijdens een georganiseerde dagtocht vertelt een gids meer over de geschiedenis van het gebied en kun je deze bezienswaardigheid combineren met andere, zoals de Berg Tomorri of Polican, een stadje dat in de communistische tijd gesticht werd om wapens te produceren. Voor natuurliefhebbers, wandelaars, avonturiers en zwemliefhebbers zijn de Bogova-watervallen een echte aanrader.

Bekijk dagtrips naar Bogova-watervallen

Overnachten in Albanië, onze tips!

Op zoek naar een fijn hotel, leuke camping of een mooi vakantiehuis? Bekijk hier onze tips voor een aantal fantastische accommodaties in Albanië:

The Sea Cave Camping

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Zoek je een camping in Albanië? The Sea Cave Camping is schitterend gelegen, direct aan de Ionische Zee in Albanië. De camping ligt aan de Albanese Riviera, in de kustplaats Himarë. Hier word je wakker met het geluid van de kabbelende golven en een adembenemend uitzicht op zee. Bovendien heb je niet het gedoe van je eigen tent opzetten, want die staat al voor je klaar. Dat is nog eens luxe!

Boek The Sea Cave

Vakantiehuis in Qeparo – 7 personen

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

In het zuiden van Albanië vind je een prachtig vakantiehuis voor 7 personen. De rustieke villa ligt tussen bergen en zee, in het oude dorp Qeparo. Het vakantiehuis is stijlvol ingericht en beschikt over een heerlijk terras, waar je kunt relaxen en barbecueën en geniet van een prachtig uitzicht op de Ionische Zee.

Boek dit vakantiehuis

Riverside Komani Lake Hostel

De 15 beste bezienswaardigheden in Albanië

Tussen de groene kliffen van het Komanmeer ligt het Riverside Komani Lake hostel. Dit uniek gelegen hostel is de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, soloreizigers en avonturiers. In de ochtend kun je de dag beginnen met een heerlijk ontbijt terwijl je geniet van een ademend uitzicht op het water. Daarna kun je op pad om Albanië te gaan verkennen of een prachtige boottocht maken op het meer.

Bekijk het hostel

Vakantie in Albanië? Ontdek ook deze berichten:

Veelgestelde vragen over Albanië:

Wat te doen in Albanië?

Albanië is adembenemend mooie en je moet dan ook zeker de hoofdstad Tirana, het meer van Ohrid en de Albanese Alpen gezien hebben. Bekijk hier alle bezienswaardigheden in Albanië.

Wat is de beste reistijd voor Albanië?

De beste reistijd voor Albanië is mei t/m september. In het voorjaar is het al lekker warm en in de zomer niet te heet. De gemiddelde temperatuur is dan tussen de 25 en 35 graden.

Waar ligt Albanië?

Albanië is een land in Zuidoost-Europa. Het land ligt in het zuidwesten van de Balkan aan de Ionische en Adriatische Zee. Albanië grenst kloksgewijs aan Montenegro, Kosovo, Noord-Macedonië en Griekenland.

Wat is de hoofdstad van Albanië?

De hoofdstad van Albanië is Tirana.

Wat voor klimaat heeft Albanië?

De kust van Albanië heeft een kustklimaat dat typisch mediterraan is, met hete, droge zomers en milde, natte winters. Het bergachtige binnenland, vooral in het noorden, heeft strenge winters en milde zomers.

Wat zijn de leukste bestemmingen in Albanië?

Een paar van de leukste en mooiste bestemmingen in Albanië zijn de hoofdstad Tirana, de Albanese Alpen en de kustplaatsen Sarandë en Ksamil aan de Albanese Riviera. Bekijk de top 10 vakantiebestemmingen in Albanië.

Geschreven door Francis Garlich

Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Onze nieuwste artikelen

De 10 mooiste stranden van Albanië

De 10 mooiste stranden van Albanië

Albanië is een schitterend land met een prachtige kustlijn. Bekijk hier de 10 mooiste stranden van Albanië.

Een reactie

  1. Beste Francis,

    In mijn zomervakantie onlangs ben ik naar de Balkan geweest. Ook ben ik onder andere in Albania en in Noord Macedonia geweest. Je schrijft mooie verhalen. Ook noem je St Naum. Dat heb ik voor de 2e keer bezocht. Het ligt vlakbij de grens met Albania, maar ligt in Noord Macedonia. Je noemt mooi bezienswaardigheden. Maar graag zou ik een 11e bezienswaardigheid willen toevoegen. Namelijk de Mesi brug. Die is WAUW. Prachtig, die brug ligt net buiten Shkoder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *