De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Egypte is een heerlijk vakantieland dat een perfecte mix biedt van oude geschiedenis, adembenemende landschappen en ontspanning. Je beleeft er een geweldige vakantie vol culturele ontdekkingen. Ook kun je er genieten van een ontspannen vakantie aan de Rode Zee. Egypte heeft voor ieder wat wils. Ontdek de mysterieuze piramides van Gizeh, verken de Rode Zee en wandel door de eeuwenoude straten van Luxor. Geniet van de gastvrijheid van de Egyptische bevolking en ontdek de indrukwekkende cultuur van het land. Of je nu een geschiedenis, natuurof strandliefhebber bent, Egypte zal je zeker betoveren met zijn adembenemende landschappen en eeuwenoude schatten. Bereid je voor op een reis vol wonderen, avontuur en ontspanning in dit prachtige land. We hebben de 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte voor je op een rijtje gezet.

Zoek hotels in Egypte

1. Piramides van Gizeh

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De wereldberoemde Piramides van Gizeh zijn één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden ter wereld. Gelegen aan de rand van Caïro, vormen deze majestueuze piramides een onvergetelijk landschap dat mensen van over de hele wereld fascineert. De Piramides van Gizeh bestaan uit drie grote piramides, die behoren tot de oudste overgebleven wonderen van de antieke wereld. Het zijn de piramides van Cheops (ook wel bekend als de Grote Piramide), Chefren en Mykerinos. Deze monumenten zijn een verbazingwekkend staaltje van oude bouwkunde en getuigen van de grootsheid van het oude Egypte.

De Grote Piramide van Cheops is de grootste en meest bekende van de piramides. Het is een technisch meesterwerk dat ooit de hoogste constructie ter wereld was. Tijdens je bezoek aan de Piramides van Gizeh kun je naast genieten van de architectuur, ook deelnemen aan spannende avonturen. Maak een ritje op een kameel door het zand, verken de omliggende woestijn en bewonder de piramides vanuit verschillende perspectieven. ’s Avonds kun je er een adembenemende geluid- en lichtshow bijwonen. Hierbij worden de piramides verlicht en komt hun oude geschiedenis tot leven.

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Hotel tip!

Pyramids Homeland ligt in Caïro, op 600 meter van de Grote Sfinx, en biedt accommodatie met een tuin, gratis privéparkeergelegenheid, een terras en een bar.

Bekijk hotel

2. Sfinx van Gizeh

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Sfinx van Gizeh, gelegen naast de piramides van Gizeh, is één van ’s werelds meest iconische en raadselachtige standbeelden. Dit indrukwekkende beeldhouwwerk combineert het lichaam van een leeuw met het gezicht van een farao. Met een hoogte van ongeveer 20 meter en een lengte van ongeveer 73 meter, domineert de Sfinx de omliggende woestijn. Het is een meesterwerk van oude Egyptische beeldhouwkunst. De oorsprong en betekenis van de Sfinx blijven tot op de dag van vandaag een mysterie. Hoewel er verschillende theorieën zijn, wordt algemeen aangenomen dat het beeldhouwwerk dateert uit het Oude Rijk. Het gezicht van de farao beeldt mogelijk farao Chefren uit. De Sfinx diende waarschijnlijk als een beschermend symbool, bewakend over de necropolis en de piramides.

Wat de Sfinx nog fascinerender maakt, zijn de vele legenden en mysteries die ermee verbonden zijn. Sommigen beweren dat er verborgen kamers en schatten zijn onder de Sfinx, terwijl anderen speculeren over de oorspronkelijke functie ervan. Het ontbreken van de neus van de Sfinx heeft geleid tot talloze speculaties en intriges door de eeuwen heen.

Tip! Ontdek de grote piramide van Gizeh en de Sfinx tijdens deze spannende tour vanuit Caïro. Ervaar het verleden en ontdek de grote historische schatten van Egypte. Bekijk tickets…

3. Luxor

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De betoverende stad Luxor was ooit de glorieuze hoofdstad van het oude Egypte. Vandaag de dag staat het bekend om zijn buitengewone historische schatten en culturele pracht. De stad is een waar openluchtmuseum van archeologische wonderen. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad is de Tempel van Luxor. Deze tempel, gewijd aan de god Amon, dateert uit het 14e-eeuwse voor Christus en is een meesterwerk van oude Egyptische architectuur. Het is gebouwd tijdens het bewind van farao Amenhotep III en later uitgebreid door farao Ramses II en andere heersers. De tempel diende als een religieus heiligdom en werd gebruikt voor processies, rituelen en festivals. Bij het betreden van de tempel word je overweldigd door de majestueuze zuilen, imposante obelisken en prachtige reliëfs. Het hoogtepunt van de tempel is de grote binnenhof, omringd door kolossale zuilen met uitgehouwen hiërogliefen en beelden van farao’s. ’s Avonds wordt de tempel sfeervol verlicht, waardoor een betoverende sfeer ontstaat die de bezoekers meeneemt naar een magisch verleden.

Hotels in Luxor – Onze tips!

  • Pavillon Winter Luxor biedt 3 restaurants, 2 bars en warme gastvrijheid in het hart van Luxor. Het kijkt uit over de rivier de Nijl en ligt op slechts 100 meter van de Luxortempel.
  • Steigenberger Resort Achti ligt aan de oevers van de rivier de Nijl en is een luxe resort van ruim 3 hectare groot te midden van weelderige tropische tuinen in Luxor.

Zoek hotels in Luxor

4. Vallei der Koningen

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Vallei der Koningen is een archeologische schat dat diende als laatste rustplaats voor de farao’s uit het Nieuwe Rijk. De Vallei der Koningen staat bekend om zijn prachtige graftombes, diep verborgen in de rotsen van de woestijn. Het was een bewuste keuze om de farao’s hier te begraven, weg van de pracht en praal van de piramides. Zo werden hun graven beter beschermt tegen plunderaars. Inmiddels zijn er meer dan 60 tombes ontdekt in de vallei. Hoewel ze variëren in grootte, delen ze allemaal een gemeenschappelijk doel: het beschermen van de overblijfselen en schatten van de farao’s. Elke tombe in de Vallei der Koningen is uniek en heeft zijn eigen verhaal te vertellen.

Eén van de meest beroemde graven is dat van Toetanchamon, de jonge farao wiens tombe in 1922 werd ontdekt. Het graf van Toetanchamon onthulde een schat aan waardevolle artefacten en gaf ons meer inzicht in het oude Egyptische koningschap. Het verkennen van de Vallei der Koningen is een betoverende ervaring. Terwijl je door de kronkelende paden en trappen afdwaalt, kun je de ingewikkelde reliëfs en muurschilderingen bewonderen die het leven van de farao’s weergeven. Hoewel sommige tombes open zijn voor het publiek, worden anderen af en toe gesloten om hun delicate kunstwerken te behouden.

Tip! Ontdek de Vallei der Koningen tijdens een dagexcursie vanuit Hurghada. Bezoek de hoofdstad van de farao’s en het indrukwekkende architecturale erfgoed: de tempel van Karnak, de Vallei der Koningen, de Kolossen van Memnon en de Tempel van Hatsjepsoet. Bekijk tickets…

5. Tempels van Abu Simbel

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Tempels van Abu Simbel, gelegen in het zuiden van Egypte, werden gebouwd tijdens het bewind van farao Ramses II. Het tempelcomplex bestaat uit twee grote structuren: de Grote Tempel van Ramses II en de Kleine Tempel van Nefertari. Wat deze tempels echt opmerkelijk maakt, is niet alleen hun architectonische pracht, maar ook het feit dat ze in de jaren 1960 in hun geheel zijn verplaatst om te voorkomen dat ze onder water zouden verdwijnen door de aanleg van de Aswandam. De Grote Tempel van Ramses II is een adembenemend gezicht. Met vier kolossale beelden van Ramses II die op de gevel zitten, staan de tempelwanden vol met uitgehouwen reliëfs die de militaire overwinningen en koninklijke triomfen van Ramses II weergeven. Het interieur van de tempel is net zo indrukwekkend, met grote zuilenhalen en kamers versierd met prachtige muurschilderingen.

De Kleine Tempel van Nefertari is een elegante structuur die gewijd is aan de godin Hathor en de koningin Nefertari. Met gebeeldhouwde beelden van Nefertari die naast de ingang staan, is de tempel een eerbetoon aan haar schoonheid en status. Het interieur is rijkelijk versierd met kleurrijke reliëfs die scènes uit het dagelijks leven en religieuze rituelen uitbeelden. Het spectaculaire uitzicht op de tempels bij zonsopgang is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Het is een herinnering aan de onsterfelijkheid van het oude Egypte en de tijdloze schoonheid van zijn kunst en cultuur.

Tip! Geniet van je eigen privévervoer en gids tijdens deze tour door de Grote Tempel van Abu Simbel. Laat je ophalen bij je hotel en bewonder de architectuur en vier standbeelden van de tempel. Bekijk tickets…

6. Caïro

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Caïro is de bruisende hoofdstad van Egypte en een stad die doordrenkt is van geschiedenis, cultuur en levendigheid. Gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl, is Caïro een stad vol contrasten. Het is een stad die barst van de energie en de mogelijkheden. Je vindt er levendige straten, moderne winkelcentra en het bruisende nachtleven. Ook staan de moderne wolkenkrabbers hier vlak naast eeuwenoude monumenten. Eén van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Caïro is het Egyptisch Museum, een schatkamer van Egyptische kunst en oudheden. Het museum herbergt een uitgebreide collectie van meer dan 120.000 artefacten, waaronder de wereldberoemde schatten van de jonge farao Toetanchamon. Van oude beelden en reliëfs tot mummies en papyrusrollen, het museum biedt een fascinerende kijk op de oude Egyptische beschaving. Een andere must-visit bestemming in Caïro is de beroemde Bazaar Khan El-Khalili. Deze historische markt is een doolhof van smalle straatjes, gevuld met winkels, kraampjes en ambachtelijke werkplaatsen. Hier vind je een overvloed aan goederen, van traditionele handwerk en juwelen tot kruiden, textiel en lederwaren. Wanneer je de Bazaar Khan El-Khalili verkent, word je ondergedompeld in een levendige sfeer vol geuren, kleuren en geluiden. De bazaar is een goede plek om kennis te maken met het traditionele leven en de gastvrijheid van de Egyptische cultuur.

Hotels in Caïro – Onze tips!

  • Novotel Cairo Airport beschikt over 2 buitenzwembaden in een landschapstuin, gratis WiFi en een gratis shuttleservice van en naar de luchthaven.
  • Pyramisa Suites Hotel ligt in de wijk Dokki in het centrum van Caïro en biedt kamers met uitzicht op de Nijl of de stad. Het hotel beschikt ook over een complete spa.

Zoek hotels in Caïro

7. De Nijl

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Nijl is één van ’s werelds meest iconische rivieren en speelt een cruciale rol in de geschiedenis, cultuur en het dagelijks leven van het Egypte. Deze majestueuze waterweg strekt zich uit over meer dan 6.600 kilometer, van de oevers van Oost-Afrika tot aan de Middellandse Zee, en biedt een overvloed aan natuurlijke schoonheid en historische schatten om te verkennen. Langs de oevers van de Nijl liggen enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Egypte waaronder de Tempels van Karnak en de stad Aswan. Een andere unieke ervaring langs de Nijl is een bezoek aan de Nubische dorpen. Deze kleurrijke en levendige gemeenschappen bieden een glimp van de traditionele Nubische cultuur, met hun kenmerkende architectuur, handwerk en gastvrijheid. Je kunt genieten van een traditionele maaltijd, winkelen voor handgemaakte souvenirs en meer leren over de lokale gebruiken en tradities.

De beste manier om de Nijl in Egypte te verkennen is tijdens een cruise op de rivier zelf. Geniet van de serene schoonheid van het voorbijglijdende landschap terwijl je ontspant op een traditionele felucca of een luxueuze cruiseschip. Vanaf het dek kun je genieten van adembenemende uitzichten op de Nijl, omringd door weelderige groene oevers, schilderachtige dorpjes en historische monumenten. Voor de avontuurlijke reizigers biedt de Nijl ook de mogelijkheid om te gaan raften, kajakken of te genieten van een ontspannen boottocht naar de prachtige landschappen en afgelegen eilanden in de omgeving.

Tip! Geniet van een boottocht op de Nijl met diner en entertainment. Ontdek de schitterende omgeving, geniet van een dinerbuffet en kijk naar een mooie Arabische dansshow. Bekijk tickets…

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Hotel tip!

Steigenberger Nile Palace Luxor bevindt zich in het hart van Luxor en biedt moderne accommodaties met een prachtig uitzicht op de Nijl.

Bekijk hotel

8. Tempel van Hatsjepsoet

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Tempel van Hatsjepsoet ligt aan de westelijke oever van de rivier de Nijl in Egypte. Het is een buitengewoon architectonisch meesterwerk en één van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in het land. Deze oude tempel, die dateert uit de 15e eeuw voor Christus, is gewijd aan Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s uit de Egyptische geschiedenis. De tempel staat bekend om zijn unieke ontwerp en de manier waarop het in harmonie lijkt te zijn met de omliggende rotsformaties. Het is gebouwd in de stijl van een terrasvormige constructie, met drie niveaus die naar boven leiden en indrukwekkende zuilenhallen en terrassen bevatten. De tempel is versierd met prachtige reliëfs die scènes uit het leven van Hatsjepsoet en haar prestaties uitbeelden. Het is een eerbetoon aan haar heerschappij en de welvaart die ze tijdens haar bewind bracht.

Het hoogtepunt van de tempel is de gebeeldhouwde colonnade, met zijn opvallende zuilen in de vorm van papyrusplanten vormen deze een indrukwekkend gezicht. Terwijl je door de tempel wandelt, krijg je een dieper inzicht in het leven en de verwezenlijkingen van Hatsjepsoet, en de rol die ze speelde in het oude Egyptische koningschap. De rustige en serene omgeving van de tempel, te midden van de prachtige landschappen van de Thebaanse bergen, draagt bij aan de mystieke sfeer van deze plek.

Tip! Begin aan een dagtour in Luxor en verken de Westelijke Jordaanoever. Wandel door de graven in de Vallei der Koningen en verken de indrukwekkende Hatshepsut-tempel. Bekijk tickets…

9. Moskee van Mohammed Ali

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Moskee van Mohammed Ali is een meesterwerk van islamitische architectuur en een prominente bezienswaardigheid in Egypte. Gelegen op de Citadel van Caïro, domineert deze imposante moskee de skyline van de stad. Het biedt bezoekers een adembenemend uitzicht over Caïro. De moskee werd gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van Mohammed Ali Pasha, een heerser over Egypte en Sudan. Het ontwerp van de moskee wordt beïnvloed door de Ottomaanse architectuur, met zijn grote koepels, slanke minaretten en uitgebreide details. Bij het betreden van de moskee word je overweldigd door de pracht en praal van het interieur. De grote gebedszaal is rijkelijk versierd met glinsterende kroonluchters, gedetailleerd houtsnijwerk en kleurrijke tegelwerken. Het hoogtepunt van de moskee is ongetwijfeld de prachtige centrale koepel, die wordt ondersteund door een reeks slanke. Vanaf het terras van de moskee kan je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad Caïro.

Tip! Bezoek de Moskee van Mohammed Ali tijdens deze tour van een halve dag door het oude Caïro met gids en lunch. Bekijk tickets…

10. Tempelcomplex van Karnak

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Het Tempelcomplex van Karnak is één van de meest imposante en uitgestrekte archeologische sites ter wereld. Dit monumentale complex nam meer dan 2.000 jaar in beslag om te bouwen en bevindt zich aan de oostelijke oever van de rivier de Nijl. Het Tempelcomplex van Karnak was oorspronkelijk bedoeld als een religieus centrum, gewijd aan de verering van de god Amon-Ra en andere belangrijke goden en godinnen uit het Egyptische pantheon. Het complex bestaat uit een reeks tempels, heiligdommen, obelisken en grote zuilenhallen, verspreid over een gebied van bijna 2 vierkante kilometer. Eén van de meest opvallende kenmerken van het complex is de grote zuilenhal, bekend als de Grote Hypostyle Hal. Deze indrukwekkende hal bevat maar liefst 134 zuilen, waarvan sommige tot wel 24 meter hoog zijn. De zuilen zijn bedekt met uitgebreide hiërogliefen en reliëfs die de verhalen uit de oude Egyptische mythologie en geschiedenis vertellen.

Een andere opvallende bezienswaardigheid is de Tempel van Amon-Ra, het belangrijkste heiligdom van het complex. Deze tempel is verfraaid met prachtige beeldhouwwerken, zuilen en obelisken, die de goddelijke macht van Amon-Ra weerspiegelen. Terwijl je door de eeuwenoude ruïnes wandelt, krijg je een gevoel van ontzag voor de immense omvang en de verfijnde ambacht van de oude Egyptenaren.

11. Siwa oase

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Verscholen te midden van de uitgestrekte woestijnen van Egypte ligt de betoverende Siwa-oase, een verborgen juweeltje dat een wereld op zichzelf vormt. Deze afgelegen oase, gelegen in de buurt van de grens met Libië, biedt een oase van groen te midden van de dorre woestijnlandschappen. De Siwa-oase staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en unieke cultuur. Omringd door eindeloze zandduinen en weelderige palmbomen, biedt het een betoverend landschap dat uitnodigt tot avontuur en ontspanning. Een hoogtepunt van een bezoek aan de Siwa-oase is een bezoek aan de oude stad Shali. Deze historische nederzetting, gebouwd uit klei en zout, torent uit boven de oase en biedt een spectaculair uitzicht over het landschap. Je kunt er wandelen door smalle straatjes, de architectuur bewonderen en meer leren over de rijke geschiedenis van dit unieke dorp.

Een andere niet te missen attractie is het prachtige Cleopatra’s Bad, een natuurlijke warmwaterbron waar je kunt genieten van een ontspannend bad te midden van de rustige omgeving van de oase. De wateren worden gevoed door ondergrondse bronnen en hebben naar verluidt de legendarische Egyptische koningin Cleopatra zelf verleid om te baden in deze helende wateren. Voor de avontuurlijke reizigers biedt de Siwa-oase ook mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te genieten van een spannende safaritocht door de duinen. Verken de ongerepte natuur, ontdek afgelegen bronnen en geniet van adembenemende zonsondergangen over de uitgestrekte woestijnlandschappen.

Tip! Ontsnap aan de chaos van Caïro tijdens een privétour van 3 nachten naar Siwa Oasis. Verken het Al-Alamein Museum, de Berg der Doden, de Tempel van het Orakel en het Shali-fort. Ontspan in warmwaterbronnen en ontdek de duinen. Bekijk tickets…

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Hotel tip!

Dream Lodge Siwa ligt in Siwa en biedt een 4-sterrenaccommodatie met een tuin, een gemeenschappelijke lounge en een restaurant.

Bekijk hotel

12. Sinaïberg en het Katharinaklooster

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Sinaïberg en het Katharinaklooster zijn heilige bestemmingen die doordrenkt zijn van spirituele betekenis en natuurlijke schoonheid. De Sinaïberg, ook bekend als de Berg Horeb, is een iconische berg die oprijst uit de omliggende woestijn en een prominente rol speelt in de Bijbelse geschiedenis. Het beklimmen van deze berg is voor velen een spirituele reis en een kans om de plaats te bezoeken waar, volgens de overlevering, Mozes de Tien Geboden ontving. In de buurt van de Sinaïberg bevindt zich het beroemde Katharinaklooster, één van de oudste christelijke kloosters ter wereld. Het klooster is vernoemd naar de heilige Catharina van Alexandrië en herbergt een indrukwekkende verzameling religieuze kunst en manuscripten. Het kloostercomplex wordt omringd door hoge muren en beschikt over prachtige Byzantijnse architectuur, kapellen, een klokkentoren en een ommuurde tuin. Een hoogtepunt van een bezoek aan het Katharinaklooster is de Mozesberg, ook wel bekend als de Berg Sinaï. Deze bergtop, gelegen in de buurt van het klooster, wordt beschouwd als de plek waar Mozes met God sprak en de Tien Geboden ontving. Het beklimmen van de Mozesberg is een uitdagende maar lonende ervaring, vooral als je getuige bent van de spectaculaire zonsopgang vanaf de top.

Tip! Maak een dagtour naar de berg Sinaï en ontdek het Katharinaklooster. Treed in de voetsporen van Mozes en beklim de heilige berg om de zonsopgang te zien tijdens deze tocht vanuit Sharm El Sheikh. Bekijk tickets…

13. De Sahara

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Sahara, het grootste woestijngebied ter wereld, omvat een groot deel van Egypte en kenmerkt zich door een spectaculair landschap van uitgestrekte zandduinen, rotsachtige plateaus en eindeloze vlaktes. Het is een plek van ongekende schoonheid, sereniteit en ontzagwekkende grootsheid. Het betreden van de Sahara is als het betreden van een andere wereld, een wereld van stilte en ruimte. Hier kun je kilometers ver reizen zonder een teken van menselijke beschaving tegen te komen, omringd door een eindeloze zee van zand. Het meest opmerkelijke kenmerk van de Sahara zijn de majestueuze zandduinen die zich uitstrekken tot aan de horizon. Deze zachte heuvels van zand vormen een prachtig schouwspel, vooral bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer de kleuren van het zand veranderen en het landschap een betoverende gloed krijgt.

Naast de duinen zijn er ook andere natuurlijke wonderen te ontdekken in de Sahara, zoals de fascinerende rotsformaties en canyons die zijn gevormd door de eeuwenlange erosie van wind en water. De Sahara herbergt daarnaast ook een rijke verscheidenheid aan flora en fauna die aangepast zijn aan de extreme omstandigheden van de woestijn. Hier kun je verrassende planten, kleine dieren en zelfs enkele zeldzame diersoorten tegenkomen.

Tip! Ontdek de Sahara van Egypte tijdens deze woestijnsafari vanuit Hurghada. Geniet van een safari per quad, Jeep, kameel en buggy, inclusief barbecue. Bekijk tickets…

14. Alexandrië

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Alexandrië is een schitterende stad in Egypte gelegen aan de kust van de Middellandse Zee. De stad wordt doordrenkt van geschiedenis, cultuur en betoverende schoonheid. Alexandrië heeft een rijke erfenis die terugreikt tot de oudheid. Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad is de Qaitbay Citadel, een 15e-eeuws fort dat werd gebouwd op de plek van de oude vuurtoren van Alexandrië, één van de zeven wereldwonderen van de oudheid. Vanaf de citadel kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de stad. Een andere niet te missen attractie is de beroemde Bibliotheek van Alexandrië, een moderne versie van de oude bibliotheek die ooit één van de grootste centra van kennis en leren ter wereld was. Deze indrukwekkende bibliotheek herbergt miljoenen boeken en manuscripten, en is een belangrijk centrum voor onderzoek, cultuur en dialoog. De Corniche van Alexandrië is een levendige boulevard langs de kust dat prachtige uitzichten biedt en daarnaast vol zit met gezellige cafés en een levendige sfeer. De stad staat bekend om zijn rijke artistieke en literaire tradities, en heeft een bloeiende kunst- en muziekscene. Bezoekers kunnen genieten van theaters, galerijen en optredens van getalenteerde lokale artiesten. Alexandrië heeft ook een bruisend nachtleven, met een overvloed aan restaurants, bars en clubs waar je kunt genieten van heerlijk eten en entertainment.

Hotels in Alexandrië – Onze tips!

  • Tolip Hotel Alexandria biedt een buitenzwembad, een spa en een fitnessruimte. Het beschikt over moderne accommodatie met uitzicht op de zee of de stad.
  • Alexander The Great Hotel ligt in het centrum van Alexandrië en beschikt over kamers met airconditioning, een balkons en gratis WiFi.

Zoek hotels in Alexandrië

15. De Rode Zee

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

De Rode Zee, gelegen aan de oostkust van Egypte, is een betoverende bestemming die bekend staat om zijn ongerepte stranden, kristalhelder water en spectaculaire onderwaterwereld. Het is een paradijs voor zonliefhebbers, snorkelaars en duikers. Daarnaast is het de ideale bestemming voor een heerlijke zonvakantie in Egypte. biedt een onvergetelijke vakantie-ervaring. Langs de kust van de Rode Zee liggen enkele van de mooiste badplaatsen van Egypte, waaronder Hurghada, Sharm El Sheikh en Marsa Alam. Deze bestemmingen bieden luxe resorts, met uitzicht op uitgestrekte stranden en turquoise wateren, waar je kunt ontspannen en genieten van de zon. De Rode Zee staat bekend om zijn spectaculaire koraalriffen en diverse onderwaterleven, waardoor het een topbestemming is voor snorkelaars en duikers. Verken de kleurrijke koraaltuinen en zwem tussen tropische vissen, zeeschildpadden en misschien zelfs dolfijnen. Het is een magische ervaring die je zal betoveren en je in contact brengt met de wonderen van de onderwaterwereld.

De 15 mooiste bezienswaardigheden van Egypte

Hotel tip!

Pickalbatros Blu Spa Resort is een ultra all inclusive resort gelegen aan de Rode Zee in Hurghada. Deze 5-sterrenaccommodatie beschikt over een buitenzwembad, fitnesscentrum, restaurants en gratis WiFi.

Bekijk hotel

Meer lezen? Bekijk ook:

Veel gestelde vragen over bezienswaardigheden in Egypte:

Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden in Egypte die ik niet mag missen?

Enkele onmisbare bezienswaardigheden in Egypte zijn de piramides van Gizeh, de tempels van Luxor en Karnak en de Vallei der Koningen. Bekijk hier de top 15 bezienswaardigheden in Egypte.

Wat zijn de beste reistijden om Egypte te bezoeken?

Over het algemeen zijn de beste periodes om Egypte te bezoeken het voorjaar (maart tot mei) en het najaar (september tot november), wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de drukte van het hoogseizoen afneemt.

Wat zijn enkele populaire gerechten en drankjes die ik moet proberen in Egypte?

Enkele populaire gerechten en drankjes om te proberen zijn koshari (een mix van rijst, linzen en pasta), falafel, kebab, mezze (diverse kleine hapjes), zoete lekkernijen zoals baklava, en karkadeh (hibiscusthee).

Hoeveel tijd heb ik nodig om de belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte te bezoeken?

De tijd die je nodig hebt om de belangrijkste bezienswaardigheden in Egypte te bezoeken, hangt af van je reisroute en interesses. Over het algemeen raden we aan om minimaal een week tot tien dagen te plannen om de hoogtepunten te verkennen.

Zijn er bepaalde kledingvoorschriften voor het bezoeken van religieuze bezienswaardigheden in Egypte?

Bij het bezoeken van religieuze plaatsen in Egypte is het belangrijk om respectvol gekleed te gaan. Bedek je schouders en knieën, en draag losse en niet-aanstootgevende kleding.

Welke soorten accommodaties zijn er beschikbaar in Egypte?

Egypte biedt een breed scala aan accommodaties, variërend van luxe resorts en hotels tot budgetvriendelijke opties, guesthouses en zelfs kamperen in de woestijn. Kies een accommodatie die past bij je budget en reisvoorkeuren.

Welke talen worden er gesproken in Egypte?

De officiële taal van Egypte is Arabisch. Engels wordt echter ook veel gesproken in toeristische gebieden, hotels en door gidsen.

Wat zijn de mooiste bestemmingen in Egypte?

Een paar van de mooiste en populairste bestemmingen in Egypte zijn Marsa Alam, Sharm el Sheikh en Hurghada. Bekijk de top 10 bestemmingen in Egypte.

Geschreven door Elise Kirchner

Onze nieuwste artikelen

Vakantie Egypte? Dit zijn de 10 mooiste bestemmingen!

Vakantie Egypte? Dit zijn de 10 mooiste bestemmingen!

Op vakantie naar Egypte? Ontdek de mooiste bestemmingen voor een strandvakantie en om de culturele bezienswaardigheden te ontdekken.