Lindos Rhodos in Griekenland
Afbeelding van Dimitri Houtteman via Pixabay

6 plekken op Rhodos die je niet mag missen

Wat zijn de plekken op Rhodos die je zeker moet zien?

Rhodos is al jaren een geliefde vakantiebestemming onder de Nederlanders. Dit zijn 6 plekken die je zeker weten gezien moet hebben tijdens jou verblijf op dit Griekse eiland.

Top aanbieders op Rhodos

Kalithea Rhodos

1. Kalithea

De woorden ‘kali’ en ‘thea’ betekenen letterlijk vertaald uit het Grieks ‘’goed zicht’’. En niets is minder waar. Er zijn twee baaien waar hippe strandtentjes en veel jongeren elkaar ontmoeten. Daarnaast kun je er heel mooi snorkelen en kun je er ook voor kiezen om een duikles te nemen bij een van de diverse duikscholen.

Symi Rhodos

2. Boottocht naar eiland Symi

Op 12 kilometer afstand van Rhodos ligt het kleine eilandje Symi. Symi staat bekend om de uiteenlopende architectuur. Als je aanmeert met de boot is het uitzicht al fantastisch. De meeste huizen op het eiland zijn geverfd in pastelkleuren en zijn goed gerestaureerd. Van binnen zijn deze kleurrijke huisjes vaak versierd met houtsnijwerk. Je kunt zeker een dagje goed vertoeven op Symi. Er zijn leuke restaurantjes en pittoreske straatjes waar je lokale spulletjes kunt kopen. Symi is zeker het bezoeken waard.

Lindos Rhodos

3. Lindos

Lindos is een prachtige stad aan de oostelijke kust van Rhodos. De attractie van Lindos is de Akropolis, die bovenop de 116 meter hoge berg staat. Deze berg is gemakkelijk te beklimmen als je goed ter been bent. Mocht dat niet het geval zijn of heb je geen zin om te lopen? Dan kun je ook per ezel omhoog. Het uitzicht boven bij de Akropolis is adembenemend. Je kijkt via links uit op de Middellandse Zee en via rechts kun je de hele stad Lindos bekijken. Hou je niet zo van wandelen? Er is een wirwar aan straatjes in Lindos met leuke winkeltjes en gezellige barretjes. Ook kun je bij Lindos heel goed snorkelen in de helder blauwe zee waar je prachtige grote en kleine vissen kunt zien.

6 plekken op Rhodos die je niet mag missen

4. Rhodos stad

Rhodos stad is de grootste trekpleister van Rhodos. De stad is verdeeld in drie delen. De antieke stad, de middeleeuwse stad en de nieuwe stad. Alle drie met hun eigen charme en dus zeker alle drie een bezoekje waard. In de oude stad kan je de cultuur ontdekken door middel van een bezoek aan het oude theater of het stadion. De middeleeuwse stad is omringd door een 4 kilometer lange stadsmuur waar je langs kunt wandelen. Op verschillende plaatsen is er een toegang tot de vele straatjes met de sfeervolle restaurantjes. Het lijkt een beetje op een doolhof maar alle lokale mensen zijn heel aardig en helpen je waar nodig. De nieuwe stad is een plek waar je grote winkelketens vind zoals Zara en H&M. Deze is vooral populair onder de jongeren aangezien hier ook de clubs te vinden zijn.

Vliegtickets naar Rhodos: vanaf 118 euro van Amsterdam. Bekijk hier de goedkoopste vliegtickets naar RhodosHotel tip in Rhodos: Evdokia Hotel, prachtig hotel in een historisch gebouw, midden in het centrum van Rhodos.

Vlindervallei  Rhodos

5. Vlindervallei

In de zomerperiode veranderd het plaatsje Petaloudes in een echt sprookje. Overal waar je kijkt zul je mooi gekleurde vlinders tegenkomen. Naast de vlinders kun je hier prachtige wandelingen maken waarbij je zult uitkomen bij watervallen waar in je kunt zwemmen. Bovenaan de vallei ligt het Kalopetra klooster. Vanaf dit klooster heb je een prachtig uitzicht over de stad. Petaloudes is de laatste jaren steeds meer up-coming. Veel mensen zijn dit stadje aan het ontdekken en door de mooie natuur en de gastvrije mensen wordt het hier steeds levendiger.

6. Boottocht langs eilandjes

Een boottocht maken naar de eilandjes en strandjes langs de kust van het eiland Rhodos is onmisbaar tijdens je vakantie. Je vaart langs onbewoonde eilandjes en stranden waar je alleen per boot kunt komen. Zo ontdek je de mooiste plekjes van Rhodos waar je anders niet kunt komen. Bij de stranden en langs de kust van de verschillende eilandjes kun je prachtig snorkelen.

Enthousiast geworden?

Geschreven door Dirk

Dirk is eigenaar van Reiscompany en oprichter van dit reisblog. Dirk is dol op reizen en deelt in zijn berichten zijn geheimtips, leuke eet- en slaapadresjes en bestemmingen waar hij is geweest of die hij graag nog wil zien.

Onze nieuwste artikelen

De 10 mooiste bezienswaardigheden op Rhodos

De 10 mooiste bezienswaardigheden op Rhodos

Het Griekse eiland Rhodos is een heerlijke bestemming voor een zonvakantie in Europa. Je vindt er geweldige stranden, mooie natuur en historische plekken. Bekijk hier de top 10 bezienswaardigheden op Rhodos.