10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

Hoogtepunten van Boekarest

Boekarest is de prachtige hoofdstad van Roemenië. De stad is de perfecte bestemming voor een stedentrip en is rijk aan cultuur, historie en natuur. Je kunt er genieten van mooie paleizen, groene stadsparken, hippe wijken en grote pleinen. Daarnaast zijn er talloze interessante musea waar je alles kunt leren over de geschiedenis van Roemenië. Kortom, er is van alles te zien en te doen in Boekarest! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Boekarest.

Op zoek naar goedkope vliegtickets? Bekijk hier vliegtickets naar Boekarest vanaf 55 retour.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Roemenië.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

1. Parlementspaleis

Het Parlementspaleis is een prachtig paleis in het centrum van Boekarest. Het paleis is het grootste gebouw van heel Europa en is dus erg indrukwekkend. Het gebouw is 270 meter lang en heeft meer dan 2000 zalen en kamers. Het paleis werd in 1984 gebouwd en is geheel gemaakt van Roemeense materialen. Het paleis wordt gebruikt door het Roemeens parlement en een deel is opengesteld voor publiek. Zo kun je er drie musea vinden. In het Museum van Hedendaagse Kunst kun je alles leren over moderne kunst en vele schilderijen bewonderen. In het museum over Communistische Totalitarisme kun je alles leren over de onderdrukking van Roemenië door het communisme. Als laatste vind je er ook nog een museum over het paleis en de geschiedenis van Boekarest en Roemenië.

Op zoek naar een goed hotel in Boekarest?

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

2. Cișmigiupark en Koning Michaël I park

In Boekarest kun je diverse groene stadsparken vinden. Eén van de mooiste parken is het Cișmigiupark. Het park bestaat uit een groot kunstmatig meer met daaromheen groene grasvelden, kleurrijke bloemperken en allerlei wandelpaden. Je kunt er even ontsnappen uit de drukte van de stad en het is een bekende ontmoetingsplek voor de bevolking. In het park kun je diverse indrukwekkende monumenten en standbeelden vinden. Daarnaast kun je op het meer bootje varen en lange wandelingen maken door de bossen. Het Koning Michaël I park is ook een echte aanrader. Het park ligt ten noorden van het centrum en is het grootste park in Boekarest. Het park omringt het prachtige Herăstrăumeer. Het meer is erg groot en leent zich voor allerlei leuke watersporten. In het park kun je prachtige kunstwerken vinden en je kunt er heerlijke wandelingen maken.

Ontdek de mooiste vakantiehuizen in Roemenië, waar je kunt genieten van de lekkere stranden, mooie steden en indrukwekkende bezienswaardigheden. Vind de mooiste vakantiehuizen bij Natuurhuisje en Homeaway.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

3. Curtea Veche en Kerk Sfantul Anton

Curtea Veche is het oude koninklijke hof gelegen in het centrum van Boekarest. Het hof werd in 1459 gebouwd door de bekende vorst Vlad III, die een nationale held van Roemenië is. Vlad III kon nogal gewelddadig zijn en vermoordde zijn tegenstanders door ze te spietsen. Het wordt gezegd dat de schrijver van Dracula inspiratie uit Vlad III heeft gehaald. En als je naar het standbeeld kijkt, dat bij het hof staat, kun je elementen van Dracula herkennen. In 1953 begonnen de opgravingen en tegenwoordig kun je de mooie ruïnes bewonderen. Bij het hof kun je een museum vinden, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van Boekarest. Aan het hof kun je daarnaast ook de Kerk Sfantul Anton vinden. De kerk werd in de 16e eeuw gebouwd en is het oudste religieuze gebouw in Boekarest. Je kunt er mooie kunstwerken en beelden bewonderen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

4. Calea Victoriei

Calea Victoriei is een prachtige boulevard die van noord naar zuid door het centrum van Boekarest loopt. De straat wordt omringd door winkels, restaurants, kunstgalerijen en cafeetjes. Het is de perfecte plek om te shoppen en je kunt er uren rondstruinen. Langs de Calea Victoriei vind je daarnaast diverse prachtige gebouwen. Zo moet je zeker een kijkje nemen bij het Plein van de Revolutie. Aan het plein kun je het National Museum of Art of Romania bezoeken. In dit museum kun je allerlei prachtige kunst van Roemeense en internationale kunstenaars bewonderen. Ook het National Museum of Romanian History bevindt zich langs de Calea Victoriei. Het museum zit in een prachtig historisch gebouw dat je niet mag missen. In het museum kun je alles leren over de geschiedenis van Roemenië.

Hotel tip! Het Capitol Hotel is een prachtig 4-sterrenhotel gelegen aan de Calea Victoriei. Het hotel beschikt over sfeervolle kamers en je kunt er genieten van een heerlijk restaurant en een bar.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

5. Ateneul Român

Het Ateneul Român is een indrukwekkend theater en concertgebouw in het centrum van Boekarest. Het gebouwd werd geopend in 1888 en vormt het belangrijkste concertgebouw van Roemenië. Het concertgebouw huist een philharmonisch orkest en er wordt elk jaar een muziekfestival georganiseerd. Het gebouw heeft een neoclassicistische stijl met witte pilaren en een enorme koepel. Het is een imposant gebouw dat je zeker van binnen en van buiten moet bewonderen. Je kunt het concertgebouw bezoeken en je moet dan zeker een kijkje nemen bij het 75 meter lange fresco. Er worden nog steeds allerlei mooie concerten en voorstellingen georganiseerd en het is dan ook een aanrader om één van deze shows bij te wonen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

6. Lipscani

Lipscani is een historische en hippe wijk in het centrum van Boekarest. Tot de jaren 90 was het een verwaarloosde wijk, waar maar weinig mensen kwamen. Lipscani is sindsdien flink opgeknapt en vormt nu één van de leukste en hipste wijken van Boekarest. De wijk wordt gekenmerkt door grote winkelstraten, gezellige pleinen en veel leuke winkels en restaurants. Je kunt er heerlijk rondwandelen door de stenen straten en genieten van de vele mooie gebouwen. Je moet zeker een kijkje nemen bij Covaci street. De straat wordt omringd door oude vakwerkhuizen en je kunt er genieten van leuke kunstgalerijen en gezellige terrasjes. Neem ook een kijkje bij de Manuc’s Inn. Dit is het oudste hotel in Boekarest en je kunt er leuke cafés en restaurants vinden.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

7. Stavropoleos Monastery

Het Stavropoleos Klooster is een prachtig klooster gelegen in het centrum van Boekarest. Het klooster werd in 1724 gebouwd in een Brâncovenesc stijl. Het klooster was tot de vorige eeuw nog in werking en werd bewoond door oost-orthodoxe nonnen. Tegenwoordig wordt het klooster gebruikt als kerk en worden er nog altijd diensten gehouden. De kerk staat bekend om zijn Byzantijnse muziek. Er is een koor dat deze muziek ten gehore brengt en door de hele wereld optreedt. De kerk beschikt over één van de grootste collectie Byzantijnse muziekboeken. Bij een bezoek aan het klooster kun je de kerk en de binnenplaats bewonderen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

8. Dimitrie Gusti National Village Museum

Het Dimitrie Gusti National Village Museum is een interessant openluchtmuseum gelegen in het noorden van Boekarest. Het museum werd in 1936 opgericht in het groene Koning Michaël I park. In het museum kun je 272 Roemeense boerderijen en huizen vinden, die vroeger door heel Roemenië verspreid stonden. Het museum geeft je een duidelijk beeld van het typische Roemeense dorpsleven. Je kunt de bijzondere gebouwen met hun verschillende bouwstijlen bewonderen en je even wanen in de geschiedenis. Naast huizen kun je er ook molens, kerken en putten vinden. Je maakt er kennis met Roemeens tradities en de huizen zijn ingericht met traditionele Roemeense meubels. In het park dat rond het museum ligt, kun je daarnaast ook heerlijk wandelen. Je vindt er een groot meer, leuke eetgelegenheden en dichte bossen.

Op zoek naar een mooie rondreis?

Verken Roemenië en Bulgarije op deze prachtige 14-daagse rondreis. Tijdens de rijs zul je mooie steden, ongerepte natuur en historische bezienswaardigheden kunnen bewonderen. Bekijk hier deze mooie rondreis.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

9. Kretzulescu Church

De Kretzulescu Church is een prachtige oost-orthodoxe kerk gelegen aan het Plein van de Revolutie. Het mooie kerkje is gebouwd in de bijzondere Brâncovenesc stijl en beschikt over twee torentjes. De kerk heeft twee aardbevingen, revoluties en het communistische regime overleefd en is prachtig gerestaureerd. Bij een bezoek aan de Kretzulescu Church kun je de vele bijzondere fresco’s bewonderen. Deze fresco’s zijn in de negentiende eeuw geschilderd door Gheorghe Tattarescu. Overal waar je kijkt, zie je deze bijzondere schilderingen, waarop allerlei bijbelse taferelen worden afgebeeld.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Boekarest

10. Cotroceni

Cotroceni is een prachtige wijk in het westen van Boekarest. De wijk wordt gekenmerkt door groene parken, sierlijke gebouwen en mooie theehuizen. Je kunt er heerlijk rondstruinen en allerlei leuke winkeltjes en restaurants vinden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Cotroceni Paleis. Dit prachtige paleis werd eind negentiende eeuw gebouwd en is de officiële residentie van de president van Roemenië. Bij een bezoek aan het paleis kun je diverse vertrekken bewonderen en je kunt er daarnaast het Cotroceni National Museum vinden. In dit museum wordt een bijzondere kunstcollectie tentoongesteld en je kunt er meer leren over Boekarest. In Cotroceni moet je ook zeker een kijkje nemen bij de grote botanische tuin. Hier kun je de mooiste exotische planten vinden en even helemaal tot rust komen.

Plan je trip:
Vind de beste vliegtickets naar Boekarest op Skyscanner. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Boekarest vind je bij Natuurhuisje en Homeaway. Mooie rondreizen door Roemenië vind je bij Kras en Djoser.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Roemenië?

Boekarest is de hoofdstad van Roemenië. In de rest van Roemenië kun je de mooiste natuur, steden en kastelen vinden. Bekijk hier de bezienswaardigheden in Roemenië.

Geschreven door Francis Garlich

Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Onze nieuwste artikelen

15 Prachtige bezienswaardigheden in Roemenië

15 Prachtige bezienswaardigheden in Roemenië

Roemenië is een prachtig land met kastelen, gezellige steden en hoge bergen. Bekijk hier de 15 mooiste bezienswaardigheden.