De 6 mooiste meren van Tsjechië

De 6 mooiste meren van Tsjechië

Ontdek de 6 Meren in Tsjechië

Tsjechië is een schitterend land in Centraal-Europa wat steeds populairder wordt onder toeristen. Het land ligt op zo’n 9 uur rijden van Nederland en is rijk aan schitterende natuur en cultuur. Tsjechië kent een aantal mooie meren die zeker een bezoekje waard zijn als je er vakantie bent. Wij hebben een aantal van deze meren voor je op een rijtje gezet. Veel van deze meren zijn nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Het Lipnomeer is wat toeristischer, maar biedt daardoor ook meer recreatiemogelijkheden. Bekijk hier de 6 mooiste meren van Tsjechië!

1. Het Lipnomeer

De 6 mooiste meren van Tsjechië

In het zuiden van Tsjechië, vlakbij de Oostenrijkse grens, ligt het Lipnomeer. Het gebied rond het meer is erg in trek bij toeristen, zowel in de zomer als in de winter. In de winter biedt het gebied genoeg mogelijkheden om te wintersporten en in de zomer zijn er veel watersportmogelijkheden zoals varen, kanoën, zwemmen en vooral vissen. Het is een prachtig stuwmeer waar je helemaal tot rust kunt komen. Veel visliefhebbers komen naar het meer toe om hun hengeltje uit te gooien. Daarom zijn er rondom het meer verschillende visplekken aangewezen. Leuke plaatsjes aan de zuidkant van het meer zijn Lipno nad Vltatou en Frymburk. het Lipnomeer is dus een ideale bestemming om even helemaal tot rust te komen!

Vakantiepark tip! Vakantiepark Marina Lipno is een schitterend park aan het Lipnomeer. Bij het vakantiepark is een haven en een zwembad voor de kinderen. Daarnaast is er een animatieteam

2. Het Machovomeer

De 6 mooiste meren van Tsjechië

Het Machovomeer is een prachtig meer in het noorden van Tsjechië. Het meer is erg in trek bij de lokale bevolking, en is nog redelijk onbekend bij toeristen. Rondom het meer zijn verschillende zandstrandjes om heerlijk tot rust te komen. Ook zijn er veel bomen langs het meer die verkoeling brengen tijdens warme zomerdagen. De stranden zijn speciaal ingericht voor families met kinderen. Er zijn speeltoestellen, afzettingen in het water en in de zomermaanden is de strandwacht ook aanwezig. Huur een waterfiets of  boot en geniet op het water van het heerlijke uitzicht op de kasteelruïne van Bezdez, die zich op 8 kilometer van het meer bevinden.

Goed beoordeeld appartement! Terasy Mládí is een prachtig appartement aan het Machovomeer dat op booking.com wordt beoordeeld met een 10! Het vakantiehuis heeft uitzicht op het meer en heeft moderne kamers met grote ramen.

3. Het Zwarte Meer

Het Zwarte Meer is het grootste gletsjermeer in heel Tsjechië en ligt in het zuidwesten van het land tegen de grens van Duitsland aan. Het meer ligt in de bossen van de Bohemen vlak bij het plaatsje Zelezna Ruda. Het meer heeft de naam Zwarte Meer gekregen omdat het de donkere kleuren van het bos weerspiegeld. Daarnaast zorgt de diepte van het meer er ook voor dat de kleur van het meer zo donker is. Het is ook het diepste natuurlijke meer van Tsjechië. Het is een prachtig meer om eens te bezoeken. Je kunt rondom het meer mooie wandelingen maken door de bossen. Daarnaast leent het meer zich goed voor een duik tijdens een warme zomerdag.

4. Certovomeer

Vlak bij het Zwarte Meer vind je het Certovomeer. Het Certovomeer is een prachtig gletsjermeer met helder water en wordt omringt door bossen. Het meer is minder toegankelijk dan het Zwarte Meer. Je kunt het meer via een wandelpad bereiken, maar dat is een aardige klim. Het is het enige meer wat onderdeel uitmaakt van het Danube Rivier basin. Rondom het meer lopen er verschillende wandelroutes die je kunt nemen om de omgeving van het meer te ontdekken. Tijdens een wandeling kun je het Certovomeer gemakkelijk met het Zwarte Meer combineren.

Rustiek natuurhuisje! Dit natuurhuisje in Svetla ligt op zo’n 30 minuten van het Certovomeer tussen de bossen. Het huis is geschikt voor 4 personen en is knus en gezellig ingericht.

5. Prasilkskemeer

Verborgen in de bossen van het Sumavagebergte ligt ook het Prasilskemeer. Het meer wordt omringt door bossen en heuvels en is een prachtig meer om eens te bezoeken. Vlak bij het meer ligt de Poldenikberg. Vanaf de top van deze berg heb je een schitterend uitzicht over het meer. Hier vind je ook de Polednik uitkijktoren. Je kunt het meer bereiken via het rode wandelpad waar ook het Certovomeer aan gelegen is.

6. Hlucinmeer

Het Hlucinmeer is een mooi meer net buiten de stad Hlucin. Het meer heeft een oppervlak van zo’n 130 hectare en is een ideale plek voor recreatie. Het meer wordt omgeven door een prachtig landschap met beboste hellingen en gras. Op het Hlucinmeer kun je van alles doen. Het meer is erg geliefd bij watersporters. Je kunt er windsurfen, zeilen, roeien en ook sportvissen. Daarnaast zijn er op verschillende plekken langs het meer grasstrandjes waar je kunt zonnebaden. Ook zijn er rondom het meer ook verschillende sportplekken waar je tennisbanen en volleybalvelden kunt vinden. Het Hlucinmeer is een heerlijke plek als je wilt zonnebaden of juist actief bezig wilt zijn.

Plan je vakantie naar Tsjechië:
Vind de leukste campings bij ANWB Camping. Bekijk de mooiste vakantieparken bij Landal. De fijnste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Genieten van een huiselijke sfeer? Huur dan een vakantiehuisje bij Natuurhuisje.nl.

Lees ook:

Veelgestelde vragen over Tsjechië:

Wat zijn de mooiste gebergtes van Tsjechië?

Het Reuzengebergte, het Bohemer Woud en hetAdelaarsgebergte zijn een aantal mooie gebergtes in Tsjechië. Bekijk hier de 8 mooiste gebergtes van Tsjechië.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Tsjechië?

Praag, Český Krumlov en Brno zijn een aantal mooie bezienswaardigheden in Tsjechië. Bekijk hier de 10 bezienswaardigheden in Tsjechië die je gezien moet hebben!

Geschreven door Nienke Steenks

Nienke is student en houdt van reizen, stedentrips maken en het ontdekken van nieuwe plekken. Na een tijdje stage gelopen te hebben bij Reiscompany, is ze nu ook werkzaam bij dit bedrijf. Ze heeft haar Internationale Bachelor Communicatie en Media behaald en is nu bezig aan haar Master Consumer Marketing.

Onze nieuwste artikelen

Bruggen van Praag in Tsjechië

10 bezienswaardigheden in Tsjechië die je gezien moét hebben

Tsjechië is een prachtig land in midden-Europa met schitterende, onontdekte steden en prachtige natuur. Bekijk hier 10 bezienswaardigheden!