10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

Hoogtepunten van Minsk

Minsk is de prachtige hoofdstad van Wit-Rusland. De stad is de perfecte bestemming voor een stedentrip en heeft veel te bieden op historisch en cultureel vlak. Zo kun je er indrukwekkende kerken, interessante musea en historische bezienswaardigheden vinden. Het is een gezellige stad met veel leuke straatjes, winkels en restaurants. Er is van alles te doen en te beleven! Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden van Gdansk.

Op zoek naar goedkope vliegtickets? Bekijk hier vliegtickets naar Minsk vanaf 30 euro retour.

Lees ook: De mooiste bezienswaardigheden van Wit-Rusland

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

1. Onafhankelijkheidsplein

Het Onafhankelijkheidsplein is een van de hoogtepunten van het centrum van Minsk. Het plein is enorm en zelfs één van de grootste pleinen van Europa. Het plein is gebouwd als verzamelplaats voor grote evenementen en er je kunt er enorm veel historische gebouwen bewonderen. Veel gebouwen zijn in de stalinistische tijd gebouwd en de afgelopen jaren heeft de regering veel geld gestoken in het opknappen van het plein. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Supreme Soviet of Belarus. Het gebouw werd in 1934 gebouwd en heeft een statige uitstraling. Ook het Stadhuis van Minsk en de Simon en Helenakerk bevinden zich op het Onafhankelijkheidsplein. Je kunt er heerlijk rondstruinen en genieten van de architectuur, restaurants en winkels.

Hotel tip! Hotel Minsk is een luxe 4-sterrenhotel gelegen aan het Onafhankelijkheidsplein. Het hotel beschikt over ruime kamers en een mooie fitnessruimte. Je kunt er genieten van 2 restaurants en een ontbijtbuffet.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

2. Overwinningsplein

Het overwinningsplein is een prachtig plein gelegen aan de Praspiekt Niezaliežnasci straat. Het plein is één van de middelpunten van de stad en is een duidelijk herkenningspunt in Minsk. Het grote plein wordt omringd door mooie gebouwen en autowegen. Onder het plein vind je een voetgangersdoorgang waardoor je makkelijk het midden kunt bereiken. Midden op het plein kun je het Victory Monument bewonderen. Dit monument bestaat uit een 38 meter hoge obelisk en is gebouwd ter ere van de soldaten die Minsk hebben bevrijd van de Nazi’s.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

3. Heilige Geestkathedraal

De Heilige Geestkathedraal is een prachtige kathedraal gelegen in het centrum van Minsk. De kathedraal is in de 17e eeuw gebouwd en werd toen gebruikt als een rooms-katholiek klooster. De kathedraal heeft veel functies gehad door de eeuwen heen en doet sinds het begin van de twintigste eeuw dienst als een orthodoxe kathedraal. De buitenkant van de kerk is in een barokstijl gebouwd en wordt gekenmerkt door twee witte torens. In de kerk kun je allerlei mooie kunstwerken vinden. Je kunt er allerlei relieken en iconen bewonderen. Zo staat er een icoon van de Moeder Gods die in de 15e eeuw is gevonden.

Op zoek naar een leuk hotel? Hotel Monastyrski Minsk city Centre is een fijn 3-sterrenhotel gelegen op een steenworp afstand van de Heilige Geestkathedraal. Het hotel beschikt over een heerlijk restaurant en een bar met pouletafels. Je kunt er een fitnesscentrum met zwembad vinden.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

4. Trinity Hill

Trinity Hill is een prachtige wijk gelegen in het noorden van de stad, aan de oever van de rivier de Svislatsj. Het is de oudste wijk van Minsk en je kunt er de mooiste historische gebouwen vinden. Grote delen van de wijk zijn tijdens een 18e eeuwse brand en de tweede wereldoorlog verwoest, maar gelukkig zijn er ook gebouwen overgebleven en is veel herbouwd. De pittoreske straten staan vol met vakwerkhuizen, leuke cafeetjes en lekkere restaurantjes. Je kunt er heerlijk rondstruinen en genieten van de historische sfeer. Je kunt er diverse musea bezoeken, zoals The State Museum of the History of the Belarusian Literature en het Theater and Musical Culture Museum.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

5. Island of Tears

De Island of Tears is een eiland in de rivier de Svislatsj, gelegen bij de wijk Trinity Hill. Het eiland is met een bruggetje verbonden met de wijk en je kunt er een bijzonder monument vinden. Het Sons of the Fatherland monument eert de sovjet soldaten die tijdens de Afghaanse oorlog omkwamen. Het monument is een kapelletje, waar je beelden kunt zien van rouwende familieleden. Ook staat er een fontein met een standbeeld van een engel die aan het huilen is. Je kunt over het eiland lekker rondstruinen en je hebt er een mooi uitzicht over de rivier en de stad.

Op zoek naar een leuk vakantiehuis?

Door heel Minsk kun je de mooiste vakantiehuisjes vinden, waar je kunt genieten van een huiselijke sfeer, terwijl je de mooie stad kunt verkennen. Bekijk hier de mooiste vakantiehuisjes.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

6. Belarusian State Museum of the History of the Great Patriotic War

De Belarusion State Museum of the History of the Great Patriotic War is een historisch museum, gelegen bij een groen stadspark. Het museum werd al in 1944 geopend, net na de bevrijding van Minsk van de Nazi’s en je kunt er alles leren over de tweede wereldoorlog in Wit-Rusland en de Sovjet Unie. Het museum bestaat uit 24 ruimtes en je kunt er meer dan 140.000 voorwerpen vinden. Daarnaast is het museum gelegen in een bijzonder gebouw. De entree is namelijk een hoge obelisk dat wordt gebruikt als monument voor de slachtoffers. Je vindt er een grote koepel waar alle namen staan geschreven van soldaten die tijdens de oorlog zijn gesneuveld. Het is een indrukwekkend gebouw, die je zeker niet mag missen.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

7. Nationale Bibliotheek

De Nationale Bibliotheek is een indrukwekkende bibliotheek gelegen in een groen stadspark in het Noordoosten van de stad. De bibliotheek ligt een stuk uit het centrum, maar is wel gelegen aan de hoofdstraat van Minsk. De bibliotheek is tussen 2002 en 2006 gebouwd en bestaat uit een groot hoekig glazen gebouw. De bibliotheek is 74 meter hoog en bevat een enorme collectie aan boeken. Het is een indrukwekkend gebouw die architectuurliefhebbers zeker niet mogen missen. Je vindt er een observatieplatform, waar je een prachtig uitzicht hebt over Minsk en in het omliggende park worden vaak leuke evenementen zoals concerten georganiseerd.

Maak een rondreis door Wit-Rusland! Ontdek de natuur en cultuur van Wit-Rusland op deze 9 daagse rondreis, waar je langs Minsk, Grodno, Brest en Vitebsk komt. Bekijk hier deze mooie rondreis.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

8. Praspiekt Niezaliežnasci

De Praspiekt Niezaliežnasci of Independence Avenue is de hoofdstraat van Minsk. Het is de drukste straat van Minsk en veel belangrijke gebouwen, winkels en restaurants bevinden zich aan deze straat. De straat is bijna 15 kilometer lang en je kunt er heerlijk rondstruinen langs de statige gebouwen. Veel van de gebouwen zijn gebouwd tijdens het Stalinistische tijdperk en hebben dus een statige en officiële uitstraling. Enkele van de belangrijkste gebouwen die je er kunt vinden zijn de KGB hoofdgebouwen, het stadhuis, de Nationale Bibliotheek en diverse kerken. Je kunt er fantastisch shoppen en je moet zeker een kijkje nemen in het warenhuis GUM.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

9. Gorky Park

Het Gorky Park is een prachtig stadspark in het centrum. Het park werd geopend in 1800 en het is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Je kunt er genieten van groene grasvelden en bossen en er zijn genoeg wandelpaden. Daarnaast zijn er ook veel leuke bezienswaardigheden in het park. Zo kun je er een 56 meter hoog reuzenrad vinden, waarvandaan je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Er is een mooi planetarium waar je van alles kunt leren over de ruimte en de sterren en er is een overdekte schaatsbaan, waar je je helemaal kunt uitleven.

10 x de mooiste bezienswaardigheden in Minsk

10. Simon en Helenakerk

De Kerk van Simon en Helena is een prachtige rooms-katholieke kerk gelegen in het centrum van Minsk. De kerk wordt ook wel de rode kerk genoemd, doordat de hele kerk van rode bakstenen gemaakt is. De kerk werd pas in het begin van de 20ste eeuw gebouwd en is gewijd aan de heiligen Simon en Helena. Het is een indrukwekkend bouwwerk dat je zeker van binnen en van buiten moet bewonderen. In de kerk staan veel mooie kunstwerken en de kerk vormt nog steeds een belangrijk cultureel en religieus centrum, waardoor er vaak leuke activiteiten worden georganiseerd.

Plan je trip:
Vind de beste vliegtickets naar Minsk op Skyscanner. De mooiste hotels boek je uiteraard bij Booking.com. Vind de leukste hostels bij Hostelworld. Het grootste aanbod vakantiehuizen in de omgeving van Minsk vind je bij Homeaway. Mooie rondreizen door Wit-Rusland vind je bij Djoser en Koning Aap.

Lees ook:

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Wit-Rusland?

Gdansk is de prachtige hoofdstad van Wit-Rusland. In heel Wit-Rusland kun je allerlei prachtige bezienswaardigheden vinden. Bekijk hier de hoogtepunten van Wit-Rusland.

Waar vind ik goedkope vliegtickets naar Minsk?

In Minsk kun je een internationaal vliegveld vinden, waar meerdere maatschappijen rechtstreeks op vliegen. Bekijk hier de goedkoopste vliegtickets naar Minsk.

Geschreven door Francis Garlich

Francis heeft een passie voor reizen, stedentrips, wandelen en cultuur. Ze heeft de studie Communication and Media aan de Erasmus Universiteit afgerond.

Onze nieuwste artikelen

10 x mooie bezienswaardigheden in Wit-Rusland

10 x mooie bezienswaardigheden in Wit-Rusland

Wit-Rusland is een prachtig land met mooie kerken, moderne steden en groene natuur. Bekijk hier de mooiste bezienswaardigheden.